20/09/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

Η ΡΩΣΙΑ ΒΑΖΕΙ ΦΡΕΝΟ – ΑΠΟΚΡΟΥΕΙ ΜΑΖΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΚΗΡΥΣΣΕΙ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΟ ΚΟΥΡΣΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
2022-02-13T154424Z_1687466802_RC247S94J96J_RTRMADP_5_UKRAINE-CRISIS-UN-RUSSIA

Η Ρωσία κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Κουρσκ

Στην περιοχή αυτή, στη νότια Ρωσία, διείσδυσαν την Τρίτη δυνάμεις του ουκρανικού στρατού

Μαίνονται οι μάχες στο Κουρσκ της Ρωσίας μετά την αιφνίδια επίθεση των Ουκρανών σε ρωσικό έδαφος και μάλιστα οι εξελίξεις είναι σοβαρές καθώς η ρωσική διοίκηση κήρυξε την επαρχία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο αναπληρωτής κυβερνήτης της περιφέρειας του Κουρσκ, Αλεξέι Σμιρνόφ, μέσω της εφαρμογής Telegram, κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στην περιοχή αυτή, στη νότια Ρωσία, διείσδυσαν την Τρίτη δυνάμεις του ουκρανικού στρατού οι οποίες δείχνουν να έχουν καταλάβει μια έκταση 350τ.χλμ. και πλέον να οχυρώνονται.

«Η επιχειρησιακή κατάσταση παραμένει δύσκολη στις μεθοριακές ζώνες. Για να περιορίσουμε τις συνέπειες της εισβολής των εχθρικών δυνάμεων αποφάσισα να κηρύξω κατάσταση έκτακτης ανάγκης» ανέφερε ο Σμιρνόφ.

Η Μόσχα ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα πως έχει εμπλακεί σε σφοδρές μάχες εναντίον ουκρανικών δυνάμεων που εισέδυσαν στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ σε μία από τις μεγαλύτερες εφόδους στο έδαφος της Ρωσίας αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022.

Οι ουκρανικές δυνάμεις προωθήθηκαν προς τον βορρά, δυτικά της συνοριακής πόλης Σούντζα(σ.σ. την οποία έχουν στα χέρια τους), 530 χλμ. νοτιοδυτικά της Μόσχας, όπως δήλωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός εξακολουθεί να μάχεται με τους Ουκρανούς στις περιοχές της περιφέρειας Κουρσκ, ακριβώς δίπλα στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας.

«Αεροπορικά πλήγματα, πυραυλικές δυνάμεις, πυρά πυροβολικού και ενέργειες μονάδων που καλύπτουν τα κρατικά σύνορα απέτρεψαν τον εχθρό από το να προωθηθεί εις βάθος στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανέφερε.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σημείωσε πως οι μάχες συνεχίζονται, προσθέτοντας πως έχει ήδη καταστρέψει 50 τεθωρακισμένα οχήματα, περιλαμβανομένων επτά αρμάτων μάχης, οκτώ τεθωρακισμένων μεταφοράς προσωπικού, τριών οχημάτων μάχης πεζικού και 31 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης.

Ο Αλεξέι Σμιρνόφ, ο προσωρινός κυβερνήτης της περιφέρειας Κουρσκ, είπε πως σημειώθηκαν επιθέσεις με ρουκέτες και drones στη διάρκεια της νύχτας, και κάλεσε τους πολίτες να προφυλαχθούν μένοντας μακριά από τα παράθυρα.

«Εξαιτίας της κατάστασης στις μεθοριακές περιοχές της περιφέρειας, οι ιατρικές υπηρεσίες αναπληρώνουν τις προμήθειες αίματος από δότες» είπε ο Σμιρνόφ, προσθέτοντας πως θα στηθεί ένα κινητό σημείο αιμοδοσίας στο Κουρσκ, τόπο της μεγαλύτερης στον κόσμο χερσαίας μάχης στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. Τι εννοείς πελαργέ θες να πέσουν πυρηνικά στην Κρήτη με αυτά δεν κάνουν πλάκα…

  2. Την εκανε το far west τη κλανατη γοβα power! Βλαδιμηρε στο δια ταυτα δεν….δοκιμαζεις σιγα σιγα τα κουμπακια με πρωτο της σουδας? !

  3. ΠΟΙΑ ΡΩΣΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΗΤΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΜΙΑ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΣΕ ΡΩΣΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ… ΤΩΡΑ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΕΔΡΟΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΟΥΤΙΝ…

  4. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΚΟΜΑΝΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΠΕΡΑΣΑΝ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΟΧΙ ΠΟΥ ΤΑ ΒΟΤΚΑ ΘΑ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ

  5. Πως είναι δυνατόν ένας στόλος Αρματων μάχης να εισβάλλει σε μια χώρα, χωρίς κανένας φρουρός, κανένας χωρικός, κανένας δορυφόρος, να μη δουν τίποτα?? 🤯 Το Κούρσκ είναι επικίνδυνο σημείο σε αυτή την διαμάχη.
    Το Άρμα ακούγεται από 1 χιλιόμετρο. Δεν υπάρχουν αθόρυβα αρματα μάχης!!
    Είτε οι Ρώσσοι το έκαναν επίτηδες, είτε συνωμοτησαν ακόμα κ οι Ρώσσοι χωριάτες κατα της Ρωσσίας, είτε είναι όλοι μεθυσμένοι!!
    Θεωρώ ότι είναι Στρατηγική παγίδα.

  6. Δηλαδη ολοκληρη ρωσια δυσκολευεται να αποκρουσει εισβολη απο 1000 ουκρανους; Αντε ρε θεατρα απο κει πουτιν ξευτιλα πουλημενε στη νεα ταξη

  7. Τους έπιασαν στον ύπνο πρώτη φορά βλέπουμε μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο μία μαζική εισβολή στην Ρωσία… Άλλη μια κόκκινη γραμμή έχει ξεπεραστεί κακώς κάνει υπομονή μέχρι τις εκλογές, όταν θα έχει βγει ο Trump στην καλύτερη περίπτωση θα καταφέρουν να μην στέλνουν όπλα στην Ουκρανία… Ένα πραξικόπημα είναι δύσκολο να γίνει επειδή από πίσω είναι όλη η Ευρώπη, οπότε ο πόλεμος θα συνεχιστεί μέχρι να δούμε μέσα στο Κίεβο τους Ρώσους να ανεμίζουν την σημαία, όπως έγινε πριν 80 χρόνια στο Reichstag τότε είχανε γεμίσει το κοινοβούλιο με κόκκινα λάβαρα…

    1. πραξικοπημα εναντιον του πουτιν το πιο πιθανο, ειναι ηδη ηττημενος

    2. Που ζεις μεσσήνιε όπως έγινε πραξικόπημα το 2014 στην Ουκρανία έτσι μπορεί να γίνει και φέτος με εντολές Trump… Παντού έχει βγει κερδισμένος ο Πούτιν όπως φαίνεται και από την νίκη στις εκλογές με ποσοστό 88% όλοι οι Ρώσοι πιστεύουν οτι είναι πατριώτης που μάχεται για τα ιδανικά της χώρας!!!!

Comments are closed.