Η ΦΙΛΕΝΑΔΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΑΣΧΗΜΑ – Η ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ

Κοινοποίηση:
koulis-ursula

Δεν είναι καλά τα νέα για την φιλενάδα του Κούλη, την Ούρσουλα της Ευρώπης. Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαπίστωσε πως ο κόσμος δεν ενημερώθηκε αναλυτικά και σωστά για τα εμβόλια την εποχή του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπίστωσε παρατυπίες της Κομισιόν για συμβάσεις εμβολίων κατά της COVID- 19. Μάλιστα, αυτό συμβαίνει, μόλις μια ημέρα πριν από την αποφασιστική ψηφοφορία για την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία πρέπει να εξασφαλίσει την υποστήριξη 361 ευρωβουλευτών την Πέμπτη ώστε να επανεπιβεβαιωθεί επικεφαλής του εκτελεστικού οργάνου.

Το δικαστήριο αποφάσισε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν παρείχε στο κοινό «αρκετά ευρεία πρόσβαση» στις συμβάσεις εμβολίων Covid-19, διαπιστώνοντας παρατυπίες στην αιτιολόγησή της για διόρθωση τμημάτων των εγγράφων.

Σύμφωνα με το Politico η υπόθεση παρουσιάστηκε από ομάδα ευρωβουλευτών των «Πράσινων», οι οποίοι υπέβαλαν αίτημα για πρόσβαση σε συμβάσεις εμβολίων ώστε να κατανοήσουν τη συμφωνία μεταξύ της Επιτροπής και των κατασκευαστών εμβολίων Covid-19 το 2021.

Η Επιτροπή συμφώνησε να παράσχει μερική πρόσβαση σε ορισμένες συμβάσεις, υποστηρίζοντας ότι ορισμένα τμήματα είχαν τροποποιηθεί για την προστασία εμπορικών συμφερόντων ή για θέματα ιδιωτικότητας.

Για το λόγο αυτό, οι ευρωβουλευτές οδήγησαν την Επιτροπή στο δικαστήριο.

Σήμερα, Τετάρτη, το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της ΕΕ έκρινε ότι η απόφαση της Επιτροπής να διαγράψει τμήματα των συμφωνιών περιέχει «παρατυπίες» και ότι «δεν απέδειξε ότι η ευρύτερη πρόσβαση σε αυτές τις ρήτρες θα υπονόμευε πραγματικά τα εμπορικά συμφέροντα αυτών των επιχειρήσεων».

Πότε ξεκίνησε η έρευνα
Η έρευνα ξεκίνησε αρχικά από τις βελγικές δικαστικές αρχές στην πόλη της Λιέγης στις αρχές του 2023 μετά από ποινική καταγγελία που υπέβαλε ο τοπικός λομπίστας Frédéric Baldan. Αργότερα προσχώρησαν η ουγγρική και η πολωνική κυβέρνηση – αν και η τελευταία βρίσκεται στη διαδικασία απόσυρσης της καταγγελίας της μετά την εκλογική νίκη μιας φιλοευρωπαϊκής κυβέρνησης με επικεφαλής τον Ντόναλντ Τουσκ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. Πολλά αίσχη υπογράφτηκαν στα μυστικά συμβόλαια με τις εταιρίες παραγωγής εμβολίων.

  2. Τα δικαστήρια της Ελλάδος τι λένε; όλα τα έπραξε ορθά η κυβέρνηση,ζήτω ο Κούλης;

  3. Αχ τι όμορφες που είμαστε με την Ούρσουλα

  4. Σε μας μετά από 10 χρόνια θα καταδικαστεί ο Κούλης για όσα ήξερε η δικαιοσύνη 5 χρόνια πριν και δεν τα έλεγε.
    Δηλαδή άφησε να γίνει το έγκλημα.

    Φωτιά και τσεκούρι είναι η λύση.
    Ότι δεν λύνεται κόβεται.

  5. Ναι μόνο παρατυπίες διαπίστωσε λέει στην υπόθεση των εμβολίων??!!! Το ότι το επέβαλαν με το ζόρι, με εκβιασμούς, απειλές, με απολύσεις και πρόστιμα, αυτό τι ήταν….δημοκρατία??!!!!! Το ότι οι εμβολιασμοί γίνονταν στα μουλωχτά σε εμβολιαστικά κέντρα, χωρίς καμμία ενημέρωση, χωρίς τα εμβόλια να έχουν στις συσκευασίες τους τα ειδικά προσπέκτους-οδηγίες-παρενέργειες κλπ τί ήταν??!!!!! το ότι δεν υπήρχαν καν μελέτες μακροχρόνιες, επαρκείς για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια και μάλιστα για ένα προιόν βιολογικό που δεν ήταν καν εμβόλιο με την συνήθη έννοια του περιεχομένου του και του τρόπου δράσης του τι ήταν…νέα επιστήμη??!!!!!!

  6. Και στην Ελλάδα πρέπει να γίνει έρευνα. Η Κούλα έχει μεγάλη ευθύνη για το που πήγαν τα λεφτά του κορωνοπάρτυ.

  7. Ηγγικεν η ωρα. Καθε κατεργαρης στο παγκο του!!

  8. Μόλις μία μέρα!!!!
    Μεγάλη σύμπτωση!!!
    Γειά σας και αέρα στα πανιά σας!!!

Comments are closed.