ΙΤΑΛΙΑ: Η ΜΕΛΟΝΙ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΧΗΜΙΚΟ ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟ ΓΙΑ ΒΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥΣ – Ο ΣΑΛΒΙΝΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΕΙ!

Κοινοποίηση:
meloni_salvini

Η Ιταλία έκανε ακόμα ένα βήμα σήμερα, προς τη νομιμοποίηση του χημικού ευνουχισμού, με τους βουλευτές να εγκρίνουν τη δημιουργία μιας επιτροπής που θα συντάξει νόμους για την αντιμετώπιση βίαιων σεξουαλικών παραβατών με φάρμακα που μπλοκάρουν τα ανδρογόνα.

Η κάτω βουλή του κοινοβουλίου στη Ρώμη ενέκρινε πρόταση που αναφέρει ότι η θεραπεία θα πρέπει να είναι συναινετική, αναστρέψιμη και με στόχο τη μείωση του κινδύνου υποτροπής. Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να συστήσει τη σχετική επιτροπή.

Η Μελόνι σκληρή στο «νόμο και τάξη»

Η δεξιά κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι προσπαθεί να φανεί σκληρή όσον αφορά τον νόμο και την τάξη. Από τότε που ανέλαβε την εξουσία το 2022, η κυβέρνησή της έχει εισαγάγει νομοθεσία που θεσπίζει δεκάδες νέα εγκλήματα και αυξάνει τις ποινές.

Η Μελόνι πρωτοστάτησε στην ανάπλαση του Καϊβάνο, μιας μειονεκτικής πόλης κοντά στην Νάπολη, η οποία έγινε σύμβολο εγκληματικότητας και φτώχειας μετά τον ομαδικό βιασμό δύο ανήλικων ξαδέρφων, για τον οποίο καταδικάστηκαν πέντε άτομα. Η Μελόνι δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η ασφάλεια ήταν η «προτεραιότητά» της για τους επόμενους μήνες.

Η ακροδεξιά Λέγκα, που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό της Μελόνι και η οποία έχει καταστήσει τη θέσπιση του νόμου για τον χημικό ευνουχισμό των παιδόφιλων και των βιαστών βασικό μέρος του προγράμματός της, υπέβαλε τη σχετική πρόταση. Σύμφωνα με τις προτάσεις της Λέγκας, οι καταδικασθέντες σεξουαλικοί παραβάτες θα μπορούσαν να λάβουν ποινή με αναστολή σε αντάλλαγμα την υποβολή τους σε θεραπεία ορμονικού αποκλεισμού.

Ο επικεφαλής της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι χαιρέτισε την είδηση, γράφοντας στο Χ: «Νίκη για τη Λέγκα! … Ωραία. Άλλο ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την ιστορική μας μάχη για δικαιοσύνη και κοινή λογική: μηδενική ανοχή για τους βιαστές και τους παιδόφιλους».

Όμως οι ομάδες της αντιπολίτευσης χαρακτήρισαν τις προτάσεις «εξτρεμιστικές» και «κατά παράβαση της ανθρωπότητας και της δικαιοσύνης».

Η βουλευτής Simona Bonafè του αντιπολιτευόμενου κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος δήλωσε ότι η πρόταση της Λίγκας είναι «αντισυνταγματική … υπονομεύει τα θεμέλια του νομικού μας συστήματος που έχει ξεπεράσει τη χρήση της σωματικής τιμωρίας εδώ και αιώνες».

Η Συμμαχία των Πρασίνων και της Αριστεράς επέκρινε την «ατελείωτη κλίση της Λίγκας προς την καταστολή».

Ο Ενρίκο Μπόργκι από το κεντρώο κόμμα Italia Viva έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Τι ακολουθεί; Πίσσα και πούπουλα ή σχοινί και σαπούνι;»

Ο χημικός ευνουχισμός συνίσταται στη χορήγηση φαρμάκων που αναστέλλουν την απελευθέρωση των ορμονών που διεγείρουν τους όρχεις να παράγουν τεστοστερόνη, μειώνοντας έτσι τη λίμπιντο.

Ο υποχρεωτικός χημικός ευνουχισμός επιτρέπεται στη Ρωσία και την Πολωνία και σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ για ορισμένα εγκλήματα. Υπάρχουν όμως και αμφιβολίες σχετικά με την αποτελεσματικότητά του στην πρόληψη της υποτροπής και οι ειδικοί λένε ότι μπορεί να έχει σωματικές και ψυχολογικές παρενέργειες. Φεμινιστικές ομάδες έχουν προειδοποιήσει ότι οι λόγοι πίσω από βίαια σεξουαλικά εγκλήματα, όπως ο βιασμός, δεν είναι ασταμάτητες σεξουαλικές ορμές, αλλά πολιτισμικοί παράγοντες.

Ο σημερινός υπουργός Δικαιοσύνης της Ιταλίας Κάρλο Νόρντιο αντιτάχθηκε σε παρόμοιες προτάσεις το 2019 πριν από την είσοδό του στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι αποτελούν «επιστροφή στον Μεσαίωνα»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. Στην Ελλάδα τους παιδεραστές οι 300 τους δίνουν συγxαρητήρια και επίδομα.Πιο μπουρδέλο κράτος στον πλανήτη δεν υπήρξε ποτέ.

  2. Χημικός ευνουχισμός στην Ελλάδα να εφαρμοστεί για τους παιδοφιλους παιδοβιαστες

  3. Ότι υπάρχουν κουλτουριαρηδες που είναι εναντίον με ξεπερνάει. Δηλαδή προέχουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των βιαστων και των ανώμαλων από τα ανθρώπινα δικαιώματα των θυμάτων?

  4. Αφηστε τα χαιδεματα. Κρεμαλες σε ολους τους παιδοβιαστες. Να ξεβρωμιζουμε.

  5. όλα τα μουσλιμια θα μείνουν χωρίς π@@τσα χαχα ετσι θα μειωθεί και ο πληθυσμός τους Ψοφος

    1. Το νομοσχέδιο δεν είναι μόνο για μουσουλμάνους βιαστές και παιδόφιλους, είναι για οποιονδήποτε διαπράξει αυτά τα αδικήματα εντός της Ιταλίας.

Leave a Response