ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΡΗΚΑΝ! ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΣΚ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΑΡΚΟΥΔΑ – ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΙΜΑΣ ΜΕ ΟΜΟΒΡΟΝΤΙΑ ΠΥΡΑΥΛΩΝ – ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ: ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ

Κοινοποίηση:
285e4c94d5e57b1074807b1c7cc7c966_XL

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από την ουκρανική δύναμη εισβολής καθώς η Αεροπορία, το πυροβολικό και τα drones του ρωσικού Στρατού κατέστρεψαν πάνω από 220 τεθωρακισμένα με τις απώλειες του Κιέβου να ξεπερνούν πλέον τους 2.000 άντρες.

Η κατάσταση αρχίζει να σταθεροποιείται σταδιακά με τις ρωσικές δυνάμεις να επιχειρούν αποκοπή και περικύκλωση της ουκρανικής δύναμης εισβολής.

Δείτε βίντεο από την καταστροφή ουκρανικής φάλαγγας

Σύμφωνα με το warnews247.gr, το πάνω χέρι, αργά και σταθερά, φαίνεται πως παίρνουν οι ρωσικές δυνάμεις στις περιοχές στις οποίες εισέβαλαν την περασμένη εβδομάδα Ουκρανοί και δυτικοί καλά εκπαιδευμένοι κομάντος.

«Δεν υπάρχει σταθερή πρώτη γραμμή στην περιοχή του Κουρσκ: ο εχθρός προσπαθεί να κερδίσει εδάφη σε ορισμένες περιοχές, αλλά τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν μπλοκαριστεί επιτυχώς», έκανε γνωστό αξιωματούχος πολύ κοντά στον κυβερνήτη της ρωσικής επαρχίας Κουρσκ.

Και πρόσθεσε:

«Η κατάσταση παραμένει δύσκολη αλλά ελεγχόμενη και διαχειρίσιμη. Μεμονωμένες ομάδες εχθρικών στρατευμάτων καταστρέφονται και οι μάχες συνεχίζονται σε αρκετές περιοχές».

Η Ουκρανία έχασε έως και 420 στρατιώτες και 55 τεθωρακισμένα οχήματα τις τελευταίες 24 ώρες στην περιοχή του Κουρσκ, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το ρωσικό ΥΠΑΜ πρόσθεσε ότι οι συνολικές απώλειες της Ουκρανίας στη συγκεκριμένη περιοχή ανήλθαν σε 2030 στρατιώτες, 35 άρματα μάχης, περισσότερα από 220 άλλα τεθωρακισμένα οχήματα και τέσσερα συστήματα αεράμυνας.

Νωρίτερα σήμερα ο Διοικητής των ειδικών δυνάμεων της μονάδας “Akhmat”, Apty Alaudinov, ανακοίνωσε πως το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου κλιμακίου ουκρανικών στρατευμάτων και πόρων που εισήλθαν στην επαρχία του Κουρσκ της Ρωσίας την περασμένη εβδομάδα έχουν καταστραφεί και η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Ο ρωσικός στρατός επιβεβαίωσε πως απέτρεψε «απόπειρες διείσδυσης… κινητών μονάδων τεθωρακισμένων» του εχθρού, κοντά στις κοινότητες Τολπίνο, Ζουράβλι και Όμπτσιτσι Κολοντέζ, οι οποίες βρίσκονται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την Ουκρανία.

Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, αυτές οι προελάσεις ανακόπηκαν, το τελευταίο 24ωρο, από πλήγματα της πολεμικής αεροπορίας, μη επανδρωμένων αεροσκαφών και του πυροβολικού και την αποστολή εφέδρων της ομάδας «Βορράς», που έχει αναπτυχθεί στην ουκρανική περιφέρεια του Χαρκόβου.

Επιπλέον, ο ρωσικός στρατός ανέφερε πως έπληξε με πυραύλους και με το πυροβολικό ουκρανικά στρατεύματα κοντά στις κοινότητες Σούντζα, Κορένεβο, Σταράγια Σορότσιτσα και Μπόρκι, όπως κι ότι εμπόδισε μια διείσδυση στην περιοχή Μπελόφσκι, ανατολικότερα.

Δείτε βίντεο από τις μάχες

Christian Freuding (Γερμανός Στρατηγός): Οι Ρώσοι προελαύνουν καθημερινά στο Donbass, οριακή η κατάσταση για Ουκρανούς

Ο ρωσικός στρατός προχωρά καθημερινά στο Donbass (είναι οι περιφέρειες Donetsk και Luhansk), δήλωσε ο επικεφαλής του ειδικού αρχηγείου για την Ουκρανία στο γερμανικό υπουργείο Άμυνας, στρατηγός Christian Freuding, σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στο κανάλι των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο YouTube.
«Κάθε μέρα οι Ρώσοι καταφέρνουν να προχωρήσουν εκεί, αργά αλλά σταθερά», τόνισε ο Christian Freuding.
Ο Γερμανός Στρατηγός τόνισε ότι είχε δημιουργηθεί μια κρίσιμη κατάσταση για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις σε αυτόν τον τομέα του μετώπου.
Σύμφωνα με τον στρατιωτικό, η ανάληψη του ελέγχου από τη Ρωσία της κρίσιμης πόλης Chasiv Yar θα της δώσει σημαντικά πλεονεκτήματα.
Ο Ρωσικός στρατός σε όλο το μέτωπο προελαύνει, μπήκε στην πόλη Chasiv Yar.
Μπήκε στο ανατολικό Toretsk μια άλλη κρίσιμη Ουκρανική πόλη, ενώ ήδη περικυκλώνουν το Pokrovsk μια πόλη άκρως στρατηγική για την επιμελητεία του Ουκρανικού στρατού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Εχθες ηταν περι 3000 νεκροι ουκρανοι τωρα ξανάγιναν 2000;

  2. Τσακίστε τους Ουκρανοναζί και τον γοβάκια Χαζαρο που τον υποστηρίζουν οι Χαζαροι τραπεζίτες της Αμερικής. Το δολλάριο θα καταρρεύσει παγκοσμίως και θα γίνει χαρτί χωρίς αξία. Όλοι το ξέρουν αυτό και ξεφορτώνονται τα δολλάρια που κατέχουν και αγοράζουν χρυσό

  3. Περιμενω τη Ζαχαροβα να κανει διαγγελμα,για να μαζεψουν τον μαλακα,που πεφτει σαν ζαλισμενο κοτοπουλο.Οντως ειναι κριμα να κλεβεις εκκλησια.

  4. αντε ρε βλαδιμηρε πιασε τον γοβακια να γινει η beatch σου για καμποσα χροναι

Comments are closed.