ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΠΟΔΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ – ΕΤΣΙ Η ΜΟΣΑΝΤ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ – ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΤΩΝ ΜΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ “ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ”ΣΤΟ ΠΙΟ ΠΑΡΑΝΟΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση:
ΣΩΣΔΩΣΔ

Δύσκολα μπορεί κανείς μια επίθεση τόσο καλά υπολογισμένη ώστε να σπείρει τον φόβο και τον πανικό, από αυτή που έκανε το Ισραήλ με τους παγιδευμένους βομβητές των μελών της Χεζμπολάχ, την Τρίτη και ασυρμάτους, μια μέρα αργότερα. Οι εκρήξεις στους ασυρμάτους, στον Λίβανο, χθες, που προκάλεσαν τουλάχιστον 20 νεκρούς και 450 τραυματίες, δεν ήταν το τέλος αυτής της υβριδικής επίθεσης, όπως θα φανταζόταν κανείς, αλλά μόνο η αρχή.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ (το οποίο ακόμα δεν έχει σχολιάσει την επίθεση επισήμως), Γιοάβ Γκαλάντ λέει τώρα ότι οι IDF αναπτύσσει ισχυρές δυνάμεις στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ, σε μια «νέα φάση του πολέμου». Τους τόνους ανεβάζει μια σειρά ισραηλινών αξιωματούχων, εκτός του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, του Γκαλάντ και του επικεφαλής των IDF, Χερζί Χαλεβί, οι οποίοι με δηλώσεις τους «δείχνουν» την έναρξη ενός γενικευμένου πολέμου και με τη Χεζμπολάχ, εκτός από τη Χαμάς. Ο Γκαλάντ, ο οποίος μίλησε για τρίτη φορά μέσα σε 48 ώρες (!) με τον Αμερικανό ομόλογό του, άφησε τις ΗΠΑ να «νίψουν τας χείρας τους», τηρώντας αποστάσεις από τις επιθέσεις και είπε ότι «ξεκινάμε μια νέα εποχή σε αυτό τον πόλεμο και χρειάζεται να προσαρμοστούμε».

Και ενώ το Ισραήλ απειλεί ότι η Χεζμπολάχ «θα πληρώσει βαρύ τίμημα», την κατάσταση περιπλέκει η στάση του Ιράν, το οποίο υπόσχεται ότι θα απαντήσει, μετά τον τραυματισμό του πρέσβη του στον Λίβανο, Μοχτάμπα Αμάνι στη διάρκεια της επίθεσης με τους βομβητές. «Το Ιράν θα παρακολουθήσει δεόντως την επίθεση εναντίον του πρεσβευτή του στο Λίβανο, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, και επιφυλάσσεται του δικαιώματός του βάσει του Διεθνούς Δικαίου να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα που κρίνονται απαραίτητα για να απαντήσει σε ένα τέτοιο αποτρόπαιο έγκλημα και παραβίαση», ανέφερε η αποστολή του Ιράν στον ΟΗΕ σε επιστολή της την Τετάρτη και συνεχίζει: «Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας πρέπει να καταδικάσουν απερίφραστα την τρομοκρατική ενέργεια του Ισραήλ και το αποτρόπαιο έγκλημα κατά του επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής του Ιράν στο Λίβανο, καθώς και τις παραβιάσεις της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας του Λιβάνου, καθώς και τις επιθέσεις και τη στοχοποίηση λιβανέζων πολιτών».

Το Ιράν υποστηρίζει τη Χεζμπολάχ, η οποία είναι μια από τις ισχυρότερες παραστρατιωτικές ομάδες στη Μέση Ανατολή και έχει εμπλακεί σε καθημερινές ανταλλαγές πυρών με το Ισραήλ μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Νέο είδος πολέμου, με… απομακρυσμένες δολοφονίες

Το Ισραήλ μπορεί να αρνείται να σχολιάσει άμεσα τη σειρά εκρήξεων αυτής της εβδομάδας στον Λίβανο, όμως θεωρείται δεδομένο ότι βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις, καθώς δεν υπάρχει άλλος που έχει την δυναμική αλλά και το κίνητρο να κάνει κάτι τέτοιο. Το ζητούμενο, ωστόσο, δεν είναι η νέα φάση του -χαμηλών τόνων, είναι η αλήθεια- πολέμου με τη Χεζμπολάχ, αλλά ότι το Ισραήλ εγκαινίασε ένα νέο είδος πολέμου, με μηδενικές απώλειες για τις δυνάμεις του, ελάχιστες παράπλευρες απώλειες αμάχων και στόχευση στα μέλη των οργανώσεων με τις οποίες βρίσκεται σε πόλεμο.

Καθώς τα κινητά έχουν σε μεγάλο βαθμό εγκαταλειφθεί στις οργανώσεις αυτές, της Μέσης Ανατολής, αφού αποδείχθηκαν πολύ ευάλωτα στην κατασκοπεία, αλλά και στην παγίδευση, όπως απέδειξε από το μακρινό 1996 η δολοφονία ενός κατασκευαστή εκρηκτικών μηχανισμών της Χαμάς, τώρα τα μέλη της Χεζμπολάχ ανατινάχθηκαν σε σούπερ μάρκετ, στους δρόμους, στα σπίτια τους, στα αυτοκίνητά τους, δίπλα από τα παιδιά τους και περαστικούς.

Όλα δείχνουν ότι οι επιθέσεις, οι οποίες οργανώθηκαν με δουλειά χρόνων, με εταιρείες φαντάσματα που είχαν στόχο την παρείσφρηση στο δίκτυο της κορεατικής εταιρείας που κατασκευάζει τους βομβητές και τη δημιουργία απομιμήσεων της ιαπωνικής που κατασκευάζει τους ασυρμάτους, δεν ήταν οι μόνες. Το χρονικό βάθος στο οποίο οργανώθηκαν αυτές οι επιθέσεις, το καταδεικνύει η ανακοίνωση της ιαπωνικής εταιρείας ICOM που κατασκεύασε τους ασυρμάτους οι οποίοι εξερράγησαν χθες. Η εταιρεία, ανακοίνωσε ότι είναι αδύνατο να φανταστεί καν πως έγινε η παγίδευση των συσκευών της, με δεδομένο ότι η παραγωγή του μοντέλου του ασύρματου που συνδέεται με τις εκρήξεις στο Λίβανο είχε διακοπεί πριν από μια δεκαετία. Δεν μπορεί, άλλωστε, να προσδιορίσει αν επρόκειτο για απομίμηση της συσκευής της ICON ή αν είχε αποσταλεί από την εταιρεία της. Κι αυτό γιατί οι ασύρματοί της κατασκευάζονται στην Ιαπωνία, κάτω από ένα αυστηρό σύστημα διαχείρισης- υπονοώντας ότι ήταν αδύνατο να έχουν παρεισφρήσει μυστικοί πράκτορες στην αλυσίδα παραγωγής, όπως έγινε με τους βομβητές που κατασκευάστηκαν από συνεργαζόμενη με τον κατασκευαστή εταιρεία- φάντασμα στην Ουγγαρία, αλλά και διανομής, για το οποίο είπε ότι έχει μόνο «αυστηρά ελεγμένους συνεργάτες».

ICOM: «Εδώ και περίπου 10 χρόνια έχουν πάψει να παράγονται οι ασύρματοι που εξερράγησαν στον Λίβανο»

Η ιαπωνική κατασκευάστρια ICOM ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη (19/9) πως «εδώ και περίπου 10 χρόνια» έχει πάψει να παράγει τους ασυρμάτους που πιστεύεται πως εξερράγησαν χθες Τετάρτη στον Λίβανο.

Να σημειωθεί πώς από τις εκρήξεις σκοτώθηκαν 20 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 450, ανάμεσά τους μέλη του κινήματος Χεζμπολάχ, που κατηγόρησε το Ισραήλ πως τους παγίδευσε με εκρηκτικά.

«Ο IC-V82 ήταν φορητός ασύρματος που παραγόταν και εξαγόταν, συμπεριλαμβανομένης της Μέσης Ανατολής, από το 2004 ως τον Οκτώβριο του 2014. Έπαψε να παράγεται πριν από περίπου 10 χρόνια, και έκτοτε η εταιρεία μας δεν τον διαθέτει στην αγορά», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η ICOM, αντιδρώντας σε πληροφορίες της εφημερίδας New York Times και ισραηλινών ΜΜΕ, που αναφέρθηκαν στο συγκεκριμένο μοντέλο.

«Η παραγωγή των μπαταριών που απαιτούνταν για τη λειτουργία της κύριας μονάδες διακόπηκε και η ολογραφική σφραγίδα που επιτρέπει να διαχωρίζονται τα αυθεντικά προϊόντα από τις απομιμήσεις δεν ήταν τοποθετημένη, επομένως δεν είναι δυνατό να επιβεβαιώσουμε αν το προϊόν προμήθευσε η εταιρεία μας», πάντα σύμφωνα με την ιαπωνική κατασκευάστρια.

Πρόσθεσε πως τα προϊόντα της που προορίζονται για τις αγορές του εξωτερικού διατίθενται αποκλειστικά μέσω διανομέων με τους οποίους έχει κλείσει συμφωνίες.

«Όλοι οι ασύρματοί μας παράγονται από τη θυγατρική μας (…) Wakayama ICOM Inc., στον νομό Ουαγιακάμα, με βάση αυστηρό σύστημα διαχείρισης», που έχει διεθνή πιστοποίηση και εγγυάται ότι «δεν χρησιμοποιούνται άλλα μέρη από τα εγκεκριμένα από την εταιρεία μας», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Εξάλλου, «όλοι οι ασύρματοι κατασκευάζονται στο ίδιο εργοστάσιο», και πουθενά «στο εξωτερικό».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Φτασαμε στο IoET (internet of exploding things – το διαδίκτυο της έκρηξης πραγμάτων). Το τέλος πλησιάζει

  2. τα βίντεο δείχνουν ανθρώπους με κομμένα δάχτυλα και τρύπες στην κοιλιά και δεν τρέχει σταγόνα αίμα…..είναι σαν αυτούς που μπαίνουν σε μια τρύπα στον δρόμο για να φαίνονται κομμένα τα πόδια όπως κάνουν οι Πακιστανοί ζητιάνοι στην Ελλάδα

  3. Παραδεχομαι! Φανταστειτε τι οπλα βαστανε οι αμερικανοι και οι ρωσοι!
    Σε λιγο θα σκανε στη μαπα μας και οι τηλεορασεις πουχουμε στα σπιτια μας!

Leave a Response