ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ; F-16 ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΗΚΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΟΛΔΑΒΙΑ ΚΑΙ… ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΝΤΑΡ – ΝΕΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ;

Κοινοποίηση:
F-16-aircraft-in-NATO-drills-EPA-768x442

Μαχητικά αεροσκάφη F-16 αμερικανικής κατασκευής εντοπίστηκαν στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας, σύμφωνα με βίντεο που κοινοποιήθηκαν στο διαδίκτυο από κατοίκους της περιοχής. Φαίνεται να δείχνουν τουλάχιστον ένα αεροπλάνο να πραγματοποιεί μια πτήση επιτήρησης πάνω από την πόλη της Οδησσού. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ισχυρίζονται πως έχουν πραγματοποιηθεί ήδη χτυπήματα στο πεδίο της μάχης!

Το Κίεβο είχε λάβει υποσχέσεις πως θα τους δοθούν τα αεροπλάνα από ορισμένα κράτη του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Βουλγαρίας, της Δανίας, της Ολλανδίας, του Βελγίου, του Καναδά, του Λουξεμβούργου, της Νορβηγίας, της Πολωνίας, της Πορτογαλίας, της Ρουμανίας και της Σουηδίας.

Τα προαναφερθέντα κράτη σχημάτισαν τον λεγόμενο «συνασπισμό F-16», δεσμευόμενα να παρέχουν στο Κίεβο μαχητικά αεροσκάφη για να εκπαιδεύσουν Ουκρανούς πιλότους, ώστε να τα πιλοτάρουν οι ίδιοι!

Ο Ουκρανός ηγέτης Βλαντιμίρ Ζελένσκι επιβεβαίωσε την παράδοση σε δήλωσή του στο επίσημο κανάλι του στο Telegram την Κυριακή. Δεν αποκάλυψε τον αριθμό των αεροπλάνων που παραδόθηκαν, αλλά ξεχώρισε τη Δανία και την Ολλανδία για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του για την παράδοση. Οι δύο χώρες επρόκειτο να παράσχουν στο Κίεβο 24 και 19 F-16 αντίστοιχα από τα δικά τους αποθέματα.

Ο Ζελένσκι χαιρέτισε την πολυαναμενόμενη άφιξη των αεροσκαφών, υποστηρίζοντας ότι θα βοηθήσουν το Κίεβο να επιτύχει «ακριβώς τέτοια αποτελέσματα μάχης που θα φέρουν την νίκη μας πιο κοντά – την δίκαιη ειρήνη μας για την Ουκρανία».

Η πρόσφατη πτήση ενός ουκρανικού μαχητικού αεροσκάφους F-16 πάνω από την Οδησσό προκάλεσε πολλά ερωτηματικά τόσο στους ουκρανικούς όσο και στους ρωσικούς στρατιωτικούς κύκλους.
Αυτό, καθώς το αεροπλάνο έφυγε από τον εναέριο χώρο της Οδησσού, κατευθύνθηκε προς τη Μολδαβία, γεγονός που δημιούργησε εικασίες για πιθανή βάση αυτών των μαχητικών εκτός της ζώνης της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης (SVO).
Έκτοτε… αναζητείται

Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι δυτικά μαχητικά F-16 θα μπορούσαν να σταθμεύσουν σε γειτονικές χώρες όπως η Μολδαβία για να αποφευχθεί μια άμεση απειλή.
Μια τέτοια λύση θα επέτρεπε τη διατήρηση της ετοιμότητας των μαχητικών και ταυτόχρονα θα ελαχιστοποιούσε τους κινδύνους καταστροφής τους στο ουκρανικό έδαφος.
Σύμφωνα με το Avia.pro τα μαχητικά φυλάσσονται στα δυτικά και νοτιοδυτικά τμήματα της Ουκρανίας.
Το γεγονός αποδεικνύεται από την παρουσία εξωτερικών δεξαμενών καυσίμων σε αεροσκάφη μάχης, που επιτρέπουν στα μαχητικά να καλύπτουν σημαντικές αποστάσεις.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας, Andrei Kartapolov, έχει δηλώσει προηγουμένως ότι τα μαχητικά F-16 και τα αεροδρόμιά τους εκτός Ουκρανίας θα γίνουν νόμιμος στόχος για τον ρωσικό στρατό εάν συμμετάσχουν σε μάχιμες αποστολές.
“Οποιεσδήποτε απόπειρες χρήσης αυτών των μαχητών εναντίον μας θα κατασταλεί και θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξουδετερώσουμε την απειλή”, τόνισε τέλος ο Andrei Kartapolov.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

14 Σχόλια

  1. Απλα σε λιγο οι ουκρανοι θα βλεπουνε τα…αστρα!

  2. Οι ρώσσοι αφήνουν τους ουκρανούς να κάνουν μερικές πτήσεις με τα Φ-16 διαβάζοντας τα σχέδια πτήσεων τους.
    Έτσι καταστρώνουν τα δικά τους σχέδια για την κατάρριψη των Φ-16 στο εγγύς μέλλον.

  3. από βάσεις σε έδαφος νατο. Αν καταρριφθούν θα τους μαζέψουν από έδαφος ουκ και θα το κάνουν γαργάρα

  4. Μάλλον χρησιμοποιούν αεροδρόμια στην Μολδαβία και στις γύρω νατοικές χώρες. Αν δεν φάνε τίποτε πυραύλους από τους Ρώσους οι Ρουμάνοι και οι Πολωνοί θα είναι πολύ τυχεροί.

  5. Τι λες ρε Β ?? Πολύ σαινη είσαι τελικά. Τυχεροί οι Ρώσοι που τους έδωσαν άλλοι έκδοση ! !!!αν είχαν τα καρύδια γιατί δεν τους έδωσαν τα βαιπερ πως τα λες????άτυχος είναι ο Λαός τους Ουκρανίας που έχει τέτοιους ηγέτες,το ίδιο και εκεί στην Ελλάδα άτυχοι είστε

    1. Μας έχετε ζαλίσει τα αα με την ρωσία δυο χρόνια τώρα. Γιατί καλά μου παιδιά δεν πάτε εκεί αφού σας αρέσει τόσο; Γέμισε η Δύση από μετανάστες σαν και του λόγου σου, αλλά κράζετε. Φύγετε από την Δύση και πάτε ρωσία, κίνα, ιράν, πακιστάν και β. κορέα. Για λάντζα ή για οδηγοί λετσαριό ή για εργάτες, δεκτοί θα γίνετε και εκεί, δεν τίθεται θέμα.

      1. Δεν χρειάζεται να λες τόσες βλακείες για να σε πούμε βλάκα. Το έχουμε καταλάβει απ την πρώτη στιγμή

  6. ελαβαν. Βγηκε το τακουνι και ευχαριστησε, ηδη

  7. Ξεστοκαρουν F16 για να τα δοκιμασουν απεντι στα Ρωσικα

  8. Τελικα αυτοι οι Ουκρανοι πολυ σαινια !!!Εμαθαν ολα τα συγχρονα οπλα σε χρονο ρεκορ !!Δεν ξερω πως γινεται αυτο αλλα μπορω να πω,θαυμα ,θαυμα!!!!Ρε μας δουλευουν κανονικα ,οι Ευρωπαιοι τα πετανε και θα την φανε κανονικα και οι Ουκρανοι τα καθαριζουν και τα γεμιζουν καυσιμα!!!Κατι σαν κλητηρες ενα πραγμα!!Αλλα ο Βλαδιμηρος εχει ραμματα για την γουνα τους !!Θα φατε καλα !!!

  9. Ευκαιρία για την Ρωσια να αποναζιστοποιήσει ακομα πιο γρήγορα το καθεστως του Κιεβου και την φασιστική Ε.Ε/ΝΑΤΟ.

  10. Είναι τυχεροί οι ρώσοι που τα συγκεκριμένα F-16 είναι παλαιότερων εκδόσεων και όχι έκδοσης viper.

Comments are closed.