[ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ] ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ 5,9R ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ – ΕΓΙΝΕ ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΣΥΡΙΑ [ΦΩΤΟ]

Κοινοποίηση:
tourkia-seismos_0

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΩΡΑ 11:33

Σεισμική δόνηση εντάσεως 5,9 βαθμών σημειώθηκε στις 10:46 την Τουρκία, με επίκεντρο την περιοχή Κάλε της επαρχίας Μαλάτια, στη νοτιοανατολική Τουρκία, σύμφωνα με την της Υπηρεσία Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων (AFAD) της Τουρκίας. Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίστηκε στα 10,07 χλμ. Η δόνηση έγινε αισθητή στους και στους γειτονικούς νομούς και κυρίως στο Έλαζιγ και το Ντιγιαρμπακίρ. Την είδηση για το σεισμό στην πολύπαθη από σεισμούς περιοχή ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Haber η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην περιοχή Κάλε της Μαλάτια, όπου σπεύδουν ομάδες της AFAD για έρευνες για ζημιές ή τραυματισμούς. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η σεισμική δόνηση ήταν 5,9 Ρίχτερ.

Ο νομάρχης του Έλαζιγ, Νουμάν Χατίπογλου, δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί κλήσεις από πολίτες για βοήθεια. Το ίδιο δήλωσε και ο δήμαρχος της Μαλάτια, Σαμί Ερ.

Η περιοχή είχε πληγεί στις 6 Φεβρουαρίου 2023 από δίδυμους σεισμούς 7,7 Ρίχτερ και 7,6 Ρίχτερ, με επίκεντρο το Καχραμάνμαράς της Ανατολικής Τουρκίας που ισοπέδωσαν 13 επαρχίες, σε μία έκταση που ξεπερνά την ηπειρωτική Ελλάδα. Αυτός ήταν ο χειρότερος σεισμός που βίωσε η Τουρκία τον τελευταίο αιώνα.

Πρώτες εκτιμήσεις Τούρκων σεισμολόγων κάνουν λόγο για νέο ανεξάρτητο σεισμό και όχι μετασεισμό της δόνησης της 6ης Φεβρουαρίου.

Η σεισμική δόνηση που έπληξε την περιοχή Μαλάτια της ανατολικής Τουρκίας έγινε αισθητή στις επαρχίες του Χαλεπίου, της Χάσακα και του Ντέιρ αλ Ζορ στην Συρία, μετέδωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

 

Αρχικό κείμενο:

Σεισμός μεγέθους 6,1 βαθμών έπληξε σήμερα Τετάρτη την ανατολική Τουρκία, ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο. Ο σεισμός έγινε σε βάθος 9 χιλιομέτρων, ανέφερε το EMSC.

Αρχικά αναφέρθηκε πως ο σεισμός ήταν μεγέθους 6.3, αλλά το Ευρωπαϊκό Κέντρο αναφέρει για 6.1. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες ή ζημιές

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response