ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΛΕΝΕ “ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ”! ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ – ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ Ο ΣΟΛΤΣ – “ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ” ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΙ ΛΑΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΣΥΝΕΧΗ ΤΥΦΛΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΕΣ

Κοινοποίηση:
MixCollage-31-May-2024-03-47-PM-6144

Επιβεβαιώνοντας τις δημοσκοπήσεις, οι πρώτες προβλέψεις (exit poll) στις σημερινές κρατιδιακές εκλογές στη Θουριγγία και τη Σαξονία αναδεικνύουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο η δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων -κυρίως στην ανατολική Γερμανία– για την παραδοσιακή πολιτική, η οποία εμφανίζεται όλο και πιο αδύναμη απέναντι στα μεγάλα προβλήματα των καιρών, και προκαλούν πολιτικό σοκ σε όλη τη χώρα.

Με την πατριωτική Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) να κερδίζει, όπως φαίνεται τις εκλογές σε τουλάχιστον ένα κρατίδιο, ακόμη και αν δεν καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση στα κρατίδια, έχει πετύχει μια από τις σημαντικότερες ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό της Γερμανίας μετά την επανένωση της χώρας, δείχνοντας περίτρανα ότι τα συνεχή κρούσματα τυφλών” επιθέσεων από ισλαμοπίθηκες, έχουν φοβίσει τους Ευρωπαίους που απαιτούν πια καθαρότητα. Πληθυσμιακή και πολιτιστική.

Σύμφωνα με το exit poll, στη Θουριγγία η AfD έρχεται στην πρώτη θέση με ποσοστό 33,5%, ενώ ακολουθούν η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) με 24,5% και η «Συμμαχία Σάρα Βάγκενκνεχτ» (BSW) με 14,5%. Οι Σοσιαλδημοκράτες, οι Πράσινοι και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες του τριμερούς συνασπισμού του καγκελάριου Όλαφ Σολτς πήραν 6,5%, 4% και 1% αντίστοιχα από 8,2%, 5,2% και 5% το 2019.

Στη Σαξονία, το exit poll φέρνει τους κεντροδεξιούς Χριστιανοδημοκράτες (CDU) να διατηρούν μικρό προβάδισμα (32%) έναντι της ακροδεξιάς Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) με 31,5%. Ακολουθεί η «Συμμαχία Σάρα Βάγκενκνεχτ» (BSW) με 11,5% και το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) με 7,5%.

Οι Πράσινοι καταλαμβάνουν 5%, το Die Linke 4,5 και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες 1%.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. μόνον εδώ στο μπουρδελο δεν ενώνονται τα δεξια πατριωτικά κόμματα να κατέβουν ενιαία στις εκλογές

  2. ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΒΟΔΙΑ …..
    ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ “ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ” ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΞΕΙ ΑΙΜΑ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΒΟΟΕΙΔΗ ……

  3. ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΟΥΚΙΑ ΣΤΑ ΠΙΘΙΚΙΑ …
    ΜΑΜΗΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΤΟΥ ΣΑΣ ΜΑΜΗΣΟΥΝ ΑΥΤΑ !!!!!!!!
    ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ … ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΙΜΟΒΟΡΑ ΚΑΙ ΣΙΧΑΜΕΝΑ ΠΙΘΙΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ !!!!

Leave a Response