ΟΡΓΗ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ – ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΕΞΙ ΟΜΗΡΩΝ – “ΟΠΟΙΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΟΜΗΡΟΥΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ” ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΧΑΜΑΣ – “ΕΚΕΙΝΟΣ ΦΤΑΙΕΙ” ΑΠΑΝΤΟΥΝ

Κοινοποίηση:
Hostages

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου εξέφρασε σήμερα Κυριακή (1/9) τη λύπη του για τον θάνατο έξι ομήρων, λέγοντας ότι οι δολοφονίες αποδεικνύουν ότι η Χαμάς δεν επιθυμεί μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Ο Νετανιάχου είπε την Κυριακή ότι λυπήθηκε όταν άκουσε τα νέα για τον θάνατο των ομήρων. Κατηγόρησε επίσης τη Χαμάς ότι τους σκότωσε εν ψυχρώ και είπε ότι το Ισραήλ θα θεωρήσει την Χαμάς υπεύθυνη γι αυτή την εξέλιξη, κατηγορώντας παράλληλα την παλαιστινιακή οργάνωση ότι καταπνίγει τις συνεχιζόμενες προσπάθειες κατάπαυσης του πυρός. «Όποιος δολοφονεί ομήρους δεν θέλει συμφωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μΙσραηλινός πρωθυπουργός.

Σημειώνεται ότι κατά το προηγούμενο διάστημα οι επικριτές στο Ισραήλ έχουν κατηγορήσει τον Νετανιάχου ότι σέρνει τα πόδια του στις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός – μια κατηγορία που ο ίδιος όμως συνεχίζει να αρνείται.

Στο Ισραήλ επιρρίπτει τις ευθύνες για τους νεκρούς ομήρους η Χαμάς
Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς, ο Ιτσάτ ελ Ρεσίκ, δήλωσε σήμερα πως το Ισραήλ, με την άρνησή του να υπογράψει μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, ευθύνεται για τους θανάτους Ισραηλινών ομήρων.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ανέκτησε τα πτώματα έξι ομήρων από μια σήραγγα στη νότια Λωρίδα της Γάζας όπου φαίνεται πως σκοτώθηκαν όχι πολύ πριν φθάσουν σε αυτούς Ισραηλινοί στρατιώτες.

«Σύμφωνα με την αρχική εκτίμησή μας, δολοφονήθηκαν βάναυσα από τους τρομοκράτες της Χαμάς λίγο πριν φθάσουμε σε αυτούς», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του στρατού, υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

Τα πτώματα των Καρμέλ Γκατ, Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, Έντεν Γερουσάλμι, Αλεξάντερ Λομπάνοφ, Άλμογκ Σαρούσι και Όρι Ντανίνο εντοπίστηκαν κάτω από τη γη στην πόλη Ράφα και επέστρεψαν στο Ισραήλ, είπε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Συγγενείς ομήρων κατά Νετανιάχου: «Αν δεν ήταν οι σαμποτέρ και οι δικαιολογίες, οι όμηροι θα ήταν ζωντανοί»

Το Φόρουμ Ομήρων και Αγνοουμένων Οικογενειών σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι οι έξι όμηροι, οι σοροί των οποίων ανασύρθηκαν στη Γάζα, θα ήταν ακόμα ζωντανοί εάν η κυβέρνηση υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Μπένιαμιν Νετανιάχου είχε καταλήξει σε συμφωνία με τη Χαμάς για την απελευθέρωσή τους.

«Αν δεν ήταν οι σαμποτέρ, οι δικαιολογίες και οι περιστροφές, οι όμηροι των οποίων τους θανάτους μάθαμε σήμερα το πρωί πιθανότατα θα ήταν ζωντανοί», αναφέρει το φόρουμ σε μια ανάρτηση στο X.

«Νετανιάχου: Αρκετά με τις δικαιολογίες. Αρκετά με το πισωγύρισμα. Φτάνει πια η εγκατάλειψη. Ήρθε η ώρα να φέρουμε τους ομήρους μας στο σπίτι – αυτούς που ζουν και τους δολοφονημένους για να ταφούν στη γη τους», γράφει το φόρουμ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Τα καθίκια τής Χαμάς άρχισαν τήν αιματοχυσία καί οί Ισραηλινοί ακολούθησαν . Ο ορισμός τής κτηνωδίας, όπως καί στήν άλλη όχθη τού βλαμμένου Ρώσου πατερούλη .

Leave a Response