ΠΕΦΤΕΙ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ Ο ΖΕΛΕΝΣΚΙ – ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΣΚ ΓΙΑΤΙ Ο “ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ” ΝΟΜΙΖΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΦΤΑΝΕ ΜΟΣΧΑ – ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΦΑΝΕ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ;;

Κοινοποίηση:
Zelensky-funny

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δέχεται έντονες επικρίσεις από την εσωτερική πολιτική σκηνή λόγω της απόφασής του να διατάξει στρατιωτικές επιχειρήσεις σε ρωσικό έδαφος, συγκεκριμένα στην περιοχή του Κουρσκ.

Στις 6 Αυγούστου, πολλοί Ουκρανοί υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό την επιχείρηση αυτή, ελπίζοντας ότι θα μπορούσε να αλλάξει τη ροή του πολέμου υπέρ τους. Παρά τις προσδοκίες αυτές, η κατάσταση παραμένει δύσκολη για την Ουκρανία, η οποία συνεχίζει να αντιμετωπίζει τη ρωσική στρατιωτική απειλή από τις 23 Φεβρουαρίου 2022.

Η Ρωσία έχει πράγματι προχωρήσει σε μετακινήσεις στρατευμάτων από τις θέσεις τους στην περιοχή της Χερσώνας, καθώς και από ορισμένα σημεία στα ανατολικά. Παρά τις αλλαγές αυτές, φαίνεται ότι δεν έχει υποκύψει στις προκλήσεις του Ουκρανού προεδρικού επιτελείου υπό τον Ζελένσκι. Ο ανώτατος διοικητής του Ουκρανικού Στρατού, Ολεξάντρ Σίρσκι, δήλωσε ότι η Μόσχα έχει κατανοήσει τις στρατηγικές προθέσεις των Ουκρανών και συνεχίζει να εστιάζει σε συγκεκριμένα μέτωπα που έχουν τεθεί στο στόχαστρο από την αρχή της στρατιωτικής εισβολής.

Μικρά τα κέρδη της Ουκρανίας στο Κουρσκ

Όσον αφορά την εξέλιξη της ουκρανικής εισβολής σε ρωσικό έδαφος, ο αρχηγός στρατού των στρατιωτικών δυνάμεων του Κιέβου δήλωσε ότι αυτές έχουν προχωρήσει έως και 2 χιλιόμετρα στην περιοχή Κουρσκ τις προηγούμενες 24 ώρες.

Ο Σίρσκι ενημέρωσε τον Ζελένσκι μέσω βιντεοσύνδεσης και είπε ότι ο ουκρανικός στρατός έθεσε υπό τον έλεγχό του 5 τετραγωνικά χιλιόμετρα ρωσικού εδάφους. Με μια ματιά -και μόνο- στην αντίστοιχη προέλαση των δυνάμεων της Μόσχας στο ανατολικό μέτωπο, μπορεί να αντιληφθεί κανείς ότι τα κέρδη είναι μικρά για το Κίεβο σε σχέση με τις απώλειες.

Η Ρωσία γυρίζει μισθοφόρους από την Μπουρκίνα Φάσο για να πάνε στο Κουρσκ

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της Παρασκευής (30/8) έγινε γνωστό ότι μισθοφόροι της ρωσικής εθελοντικής ταξιαρχίας Medvedi (Αρκούδες) εγκαταλείπουν το αφρικανικό κράτος της Μπουρκίνα Φάσο.

Ειδικότερα, όπως γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Monde, ο λόγος της αποχώρησης των Ρώσων μισθοφόρων από την Αφρική είναι η μεταφορά τους στην περιοχή του Κουρσκ, όπου η επίθεση του Ουκρανικού Στρατού συνεχίζεται από τις 6 Αυγούστου.

«Πρόκειται για μια στρατιωτική ομάδα με περίπου 10 άνδρες, η οποία είχε αφιχθεί στην πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο, Ουαγκαντούγκου, τον Μάιο, με σκοπό να αναλάβει την προστασία “ορισμένων σημαντικών προσώπων”, μεταξύ των οποίων πιθανότατα και ο επικεφαλής της χούντας, ο λοχαγός Ιμπραΐμ Τραορέ», γράφει η γαλλική εφημερίδα.

Την αποχώρηση των Medvedi από την Μπουρκίνα Φάσο επιβεβαίωσε ο διοικητής της ταξιαρχίας, Βίκτορ Γιερμαλάγεφ, με το ψευδώνυμο «Τζεντάι», με τον οποίο οι δημοσιογράφοι της Le Monde ήρθαν σε επαφή μέσω Telegram στις 22 Αυγούστου.

Ο ίδιος αρνήθηκε να διευκρινίσει τις αποστολές του, αλλά επιβεβαίωσε τον αριθμό των 300 ανδρών που αναπτύχθηκαν αρχικά. «Κάποιοι μένουν, φυσικά. Έχουμε βάσεις και περιουσίες, εξοπλισμό και πυρομαχικά. Δεν θα πάρουμε τα πάντα πίσω στη Ρωσία», είπε.

Σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, τις οποίες επιβεβαίωσε στο AFP μια δυτική πηγή ασφαλείας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, περίπου εκατό μισθοφόροι από την ταξιαρχία Medvedi έχουν εγκαταλείψει την Μπουρκίνα Φάσο από ένα συνολικό απόσπασμα 300 ανδρών.

Τον Ιούνιο, ο Τζακ Μαργκόλιν (Jack Margolin), εμπειρογνώμονας του Ινστιτούτου Έρευνας Εξωτερικής Πολιτικής (FPRI) για τον ρωσικό μισθοφορισμό, περιέγραψε τις «Αρκούδες» ως οργάνωση που είναι «υπό τον έλεγχο του υπουργείου Άμυνας» και συνδεδεμένη με μια στρατιωτική μονάδα που προμήθευε την μισθοφορική οργάνωση Wagner από το 2014.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Γιατί αφήνετε μικρά παιδιά 10 Χρονά να γράφουν σχόλια όπως ο ΤΤ και ο γνήσιος Έλληνας ??
    Ο γόβατος και απροσδιόριστου φύλου ζαλεσκι δεν είναι προστατευμένος τις Δύσης αλλά πιόνι της.Επισης δεν θεωρείτε ήρωας στην πατρίδα του και ,πως να θεωρηθεί όταν έχει χάσει 24% των εδαφών του και χρεοκόπησε την ίδια του την πατρίδα.Περαν τούτου το ότι δήθεν σκοτώνει φασίστες και πράσινα άλογα νομίζω τα λέτε από παρενέργειες των εμβολίων που σας υποχρέωσαν να βάλετε. Και αν νομίζετε ότι δεν έχει σχέση με αυτό η Λύσσα τις Δύσης και της ΝΤΠ Εναντίον της Ρωσίας απλά σκεφτείτε ότι με την εισβολή Ρωσίας άλλαξαν τα σχέδια για Κορωναίιους και λοιπά που θα μας φέρουν σε λίγο.Αμεσως μετά την εισβολή εξαφανίστηκε ο Κορωναίος. Αν σας πονάει αυτό νομίζω Υπάρχουν εμβόλια που μπορείτε να βάλετε όσα θέλετε όπου θέλετε ώστε να.λετε και ότι θέλετε.

  2. Τώρα, για να καταλάβω…μιλάμε για τον Ζελενσκι ε? Έναν μέτριο κωμικό, χαζαροεβραίο , ομοφυλόφιλο και κοκαϊνομανή που μέχρι πριν μερικ χρόνια ήταν ψωμοζήτουλας και σήμερα έχει κάποιες βίλες δισεκατομμυριων ευρώ.
    Μιλάμε δηλαδή για ΤΟΝ ηγέτη ε?
    Και όμως υπάρχουν γραικυλοι που τον υποστηρίζουν.

  3. Πάλι πέφτει? Πάλι συντρίβεται? Από την πρωτη μέρα στην θέση του παραμένει και σκοτώνει εκατοντάδες φασίστες Ρώσους κάθε μερα. Θα τον λουστείτε για πολύ καιρό

  4. χα χα αυτα που λεω για τον τουρκοπουτιν τα λετε για το Ζελε??
    Ο Ζελε ειναι προστατευομενος της Δυσης και ηρωας πια για τη πατριδα του, ενω ο τουρκοπουτιν ενας μισητος δικτατορας, ουτε 5% δεν εχει στο ρωσικο λαο

    1. Αυτά τα στατιστικά από που τα βρήκες?
      Γνήσιος γραικύλος είσαι όχι Έλλην.

  5. Αυτόν θα τον φανε παραμονές εκλογών στις ΗΠΑ ή θα χτυπήσει την Ρωσία με πυραύλους μεγαλου βελινεκούς. Όποιος φαει τον αλλον.

Leave a Response