«ΠΡΟΣΦΥΓΟΜΑΝΑ» ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΛΟΑΤΚΙ: O ΒΙΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑ-Β-ΑΛΑ ΧΑΡΙΣ ΟΠΟΥ ΕΒΛΕΠΕ ΒΑΡΥ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ, ΕΤΡΕΧΕ, Η ΑΝΤΡΟΧΩΡΙΣΤΡΑ

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

«Προσφυγομάνα» και υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ

Η πλειοψηφία των νομοθετημάτων για τα οποία έγινε γνωστή ως γερουσιαστής, προσπάθησαν να ανοίξουν τον δρόμο για την αμερικανική υπηκοότητα σε όσους είχαν μεταναστεύσει στις ΗΠΑ ως παιδιά,
το γνωστό νομοσχέδιο Dream. Η Ζόι Γουίλιαμς της βρετανικής εφημερίδας Guardian γράφει ποια είναι η υποψήφια των ∆ημοκρατικών που τέλεσε τον πρώτο γάμο ομοφύλων στην Καλιφόρνια και κέρδισε μια τεράστια νίκη όταν κήρυξε τον πόλεμο στις εταιρείες ενυπόθηκων δανείων.

Ποιοι είναι οι γονείς της
Ο πατέρας της Χάρις, Ντόναλντ, γεννήθηκε στην Τζαμάικα το 1938 και μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να κάνει το PhD του. Στη συνέχεια δίδαξε στο Στάνφορντ όπου εξακολουθεί να είναι επίτιμος καθηγητής. Η μητέρα τηςΣιαμάλα Γκοπαλάν σπούδασε επίσης στο Μπέρκλεϊ έχοντας αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο στο Νέο ∆ελχί. Πέθανε το 2009 αφού αφιέρωσε την καριέρα της στην έρευνα για τον καρκίνο του μαστού. Υπήρξαν και οι δύο ακτιβιστές υπέρ των ατομικών δικαιωμάτων και χώρισαν το 1969, όταν η Χάρις ήταν πέντε ετών. Στα απο-
μνημονεύματά της με τίτλο «Οι αλήθειες που κρατάμε» (The Truths We Hold ), η Κάμαλα Χάρις γράφει για τους Ινδούς παππούδες της και τις εμπειρίες τους στον πολιτικό ακτιβισμό. Η γιαγιά της, παρότι αμόρφωτη, πρωτοστατούσε στην κοινότητα υπέρ της αντισύλληψης και κατά της ενδοοικογενειακής βίας ενώ ο διπλω-
μάτης παππούς της αγωνίστηκε, μεταξύ άλλων, για τα δικαιώματα των προσφύγων.

Στα χαρακώματα υπέρ της άρσης των φυλετικών διαχωρισμών στην εκπαίδευση
Στο δημοτικό σχολείο του Μπέρκλει Θάουζαντ Οουκς, η Χάρις ήταν ανάμεσα στα παιδιά από υποβαθμισμένες περιοχές στα οποία είχε δοθεί η δυνατότητα να πηγαίνουν σε σχολεία εύπορων περιοχών με σκοπό την φυλετική ενσωμάτωση στην κοινότητα. Θυμάται στο βιβλίο της πως ήταν «μέλος μιας ποικιλόμορφης ομάδας παιδιών. Μερικά είχαν μεγαλώσει σε εργατικές κατοικίες και άλλα ήταν παιδιά καθηγητών. Κάναμε γιορτές για διαφορετικές κουλτούρες και είχα μάθει να μετρώ ως το 10 σε διάφορες γλώσσες».

Θεωρεί πως οι μαζικές φυλακίσεις συνιστούν σκάνδαλο
Οι Αφροαμερικανοί φυλακίζονται με ρυθμό 5 φορές μεγαλύτερο από εκείνον που ισχύει για τους λευκούς και οι ποινές τους είναι κατά 20% μεγαλύτερες από εκείνες που αποδίδονται στους λευκούς. ́Ενας μαύρος έχει τριπλάσιες πιθανότητες να τον σταματήσουν αστυνομικοί για να ψάξουν το αυτοκίνητο και αν συλληφθεί, το ποσό της εγγύησης είναι υψηλότερο από εκείνο των λευκών. «Είναι πραγματικά φρικτό. Η συνειδητοποίηση και η αλληλεγγύη δεν είναι αρκετές. Είναι επιτακτικό να αποδεχθούμε σκληρές αλήθειες για τον συστημικό ρατσισμό που επέτρεψε σε κάτι τέτοιο να συμβεί», γράφει στο βιβλίο της η Χάρις.

Οι θέσεις της

Η Χάρις γράφει στο βιβλίο της για τον Τραμπ: «Είδαμε μία κυβέρνηση που ευθυγραμμίστηκε με τους υπέρμαχους της λευκής υπεροχής στη χώρα μας και χάιδεψε τα αυτιά στους δικτάτορες στο εξωτερικό. ΄Αρπαξε μωρά από την αγκαλιά των μανάδων τους σε μια τερατώδη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. ΄Εδωσε στις εταιρείες και τους πλούσιους τεράστιες φορολογικές ελαφρύνσεις ενώ αγνόησε τη μεσαία τάξη. Εκτροχίασε τον αγώνα μας κατά της κλιματικής αλλαγής. Σαμποτάρισε την υγειονομική περίθαλψη και έθεσε σε κίνδυνο το δικαίωμα κάθε γυναίκας να έχει τον έλεγχο του ίδιου της του σώματος. Όλα αυτά την ώρα που εξαπέλυσε επίθεση εναντίον όλων, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας της ιδέας της ελεύθερης και ανεξάρτητης δημοσιογραφίας. Είμαστε πολύ καλύτεροι απ΄όλο αυτό».

Η πλειοψηφία των νομοθετημάτων για τα οποία έγινε γνωστή ως γερουσιαστής, προσπάθησαν να ανοίξουν τον δρόμο για την αμερικανική υπηκοότητα σε όσους είχαν μεταναστεύσει στις ΗΠΑ ως παιδιά-το γνωστό νομοσχέδιο Dream. ΄Οντας δικομματικό, το νομοσχέδιο κατέληξε να συμπεριλάβει ξενοφοβικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης των 25 δις δολαρίων για το περίφημο Τείχος του Τραμπ. Η Χάρις κατέληξε να το καταψηφίσει παρότι το είχε συνυπογράψει.

Τέλεσε τον πρώτο γάμο ομόφυλων στην Καλιφόρνια

Οι λεπτομέρειες των νομικών επιπλοκών και ο άνισος αγώνας που συχνά δόθηκε δεν θα αναφερθούν εδώ. Η ισότητα στο γάμο στις Ηνωμένες Πολιτείες ανατράπηκε από τους Συντηρητικούς και επανήλθε το 2013. Η Χάρις τέλεσε τον γάμο για τους Κρις Πέρι και Σάντι Στίερ.

Το σκοτεινό μυστικό της Καμάλα Χάρις

Η φιλόδοξη Χάρις, σύναψε σχέση με τον 60χρονο τότε Γουίλι Μπράουν, ο οποίος ήταν παντρεμένος, δήμαρχος του Σαν Φρανσίσκο και ένας από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στην Καλιφόρνια. Όταν η σχέση έγινε γνωστή, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε διάσταση με τη σύζυγό του, για να αποφύγει το σκάνδαλο. Το ότι ένας πανίσχυρος πολιτικός σύναψε ερωτική σχέση με μία γυναίκα η οποία είχε λιγότερα από τα μισά του χρόνια, μπορεί να είναι απολύτως νόμιμο, στερείται όμως ηθικής… Ο Μπράουν αποδείχτηκε εξαιρετικά γενναιόδωρος σύντροφος, καθώς αγόραζε στην Καμάλα ακριβά δώρα όπως μια πολυτελή BMW και τη διόρισε σε δύο θέσεις με επιρροή.

Συγκεκριμένα, διόρισε την Καμάλα στην Επιτροπή Ιατρικής Βοήθειας της Καλιφόρνια, μια θέση με 72.000 δολάρια
αμοιβή ετησίως, ενώ επίσης την τοποθέτησε στο Συμβούλιο Εφέσεων Ασφάλισης Ανεργίας της πολιτείας, μια προσοδοφόρα θέση που της εξασφάλισε άλλα 97.088 δολάρια το χρόνο. Ο Μπράουν εκείνη την εποχή έγινε στόχος έρευνας του FBI για διαφθορά αναφορικά με το «μοίρασμα» προσοδοφόρων συμβάσεων και ύποπτες συναντήσεις με προμηθευτές αλλά και πρόσωπα πολιτικού ενδιαφέροντος.

Ακόμη και αφού απέλυσε την Καμάλα το 1995, υπό το βάρος της έρευνας, συνέχισε να χρησιμοποιεί την επιρροή του για να προωθήσει την καριέρα της ποικιλοτρόπως: «Σίγουρα βοήθησα στον πρώτο της αγώνα για εισαγγελέα στο Σαν Φρανσίσκο», δήλωνε σε ΜΜΕ ο ίδιος το 2010. Η Χάρις εξελέγη γενική εισαγγελέας της Καλιφόρνια το 2010 με τεράστια βοήθεια από τον Γουίλι και όταν έθεσε υποψηφιότητα για τη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών το 2016, ο Μπράουν ήταν αυτός που «κάλεσε» τον πιθανό αντίπαλό της, Αντόνιο Βιγιαραγόσα, να μείνει εκτός κούρσας.

Αυτό είναι το ένοχο μυστικό της Καμάλα Χάρις, που ραγίζει την εικόνα της «άμεμπτου ηθικής» και του «κυριακάτικου οικογενειακού δείπνου» που προσπαθεί να καλλιεργήσει μέσω των συστημικών ΜΜΕ, για να μιλήσει στην καρδιά του μέσου Αμερικανού…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

11 Σχόλια

  1. Αλλη μια κλοουν της ΝΤΠ και της Woke Ατζέντας…..

  2. Moνο Ντοναλντ ρε νιαμου νεοταξίτες…..

    1. Ναι ο ΠΟΡΝΟΓΕΡΟΣ που είναι ΚΟΛΛΗΤΑΡΙ του ΕΡΝΤΟΓΑΝ και του ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ.

  3. Γαμάλα γαμιέσαι! Η συγκεκριμένη τέσσερα χρόνια πριν ακούγονταν ότι πριονίζει την καρέκλα του πορνόγερου και ότι κάνει αυτή κουμάντο.

  4. Το επιδεικνύει χωρίς ντροπή με το πολύχρωμο πουκάμισο της ανωμαλίας.

    1. Η μόνη ανωμαλία είναι να κατηγορείς κάποιον για τις προτιμήσεις του

Comments are closed.