ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ – ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΙΣΧΥΟΣ ΑΠΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ – ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΗΧΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΗΡΥΤΟ

Κοινοποίηση:
aaaaa

Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη πέταξαν χαμηλά πάνω από την πρωτεύουσα του Λιβάνου Βηρυτό νωρίτερα, με μάρτυρες να αναφέρουν ότι μπορούσαν να δουν τα αεροπλάνα με γυμνό μάτι και δημιουργώντας μια από τις μεγαλύτερες ηχητικές εκρήξεις που έχουν ακούσει οι κάτοικοι εδώ και χρόνια.

Πηγή ασφαλείας είπε ότι το ισραηλινό αεροσκάφος πετούσε «σε πολύ χαμηλό ύψος», ενώ δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφεραν ότι τα παράθυρα έτριζαν κατά τη διάρκεια της έντονης ηχητικής έκρηξης.

Οι υπερπτήσεις και οι ηχητικές εκρήξεις έγιναν λίγα λεπτά πριν ο αρχηγός της Χεζμπολάχ Σαγιέντ Χασάν Νασράλα ξεκινήσει μια ομιλία, με την οποία θα άρχιζε το μνημόσυνο -διάρκειας μια εβδομάδας- του στρατιωτικού διοικητή της Χεζμπολάχ Φουάντ Σουκρ, ο οποίος σκοτώθηκε σε ισραηλινό χτύπημα την περασμένη εβδομάδα στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Ορισμένοι κάτοικοι έσπευσαν να ανοίξουν τα παράθυρα των σπιτιών τους για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο να σπάσουν τα τζάμια από τους ισχυρούς κρότους. Άλλοι στέκονταν στα μπαλκόνια τους για να δουν τα αεροπλάνα να πετούν από πάνω.

Ένας δημοσιογράφος του Reuters δήλωσε ότι είδε ανθρώπους που κάθονταν σε μια καφετέρια στη συνοικία Μπαντάρο της πρωτεύουσας να διασκορπίζονται, καθώς ο ήχος αντηχούσε σε ολόκληρη την πόλη.

Επιθέσεις της Χεζμπολάχ με drone εναντίον του Ισραήλ
Νωρίτερα, αεροπορικός συναγερμός σήμανε στο βόρειο Ισραήλ καθώς νέο κύμα επιθέσεων με drone εξαπέλυσε η Χεζμπολάχ. Τέσσερις τραυματίες αναφέρθηκαν στη Ναχαρίγια και στη δυτική Γαλιλαία. Πηγές του Λιβάνου δήλωσαν ότι δεν πρόκειται για τα επαπειλούμενα αντίποινα του «Αξονα του Ιράν» αλλά για συνήθεις εχθροπραξίες.

Ισραηλινοί ιατρικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι επτά άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, στα νότια της παραλιακής πόλης Ναχαρίγια, με έναν να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σε εικόνες που μετέδωσε το Reuters φαίνεται να έχει σχηματιστεί κρατήρας κοντά σε στάση λεωφορείου σε κεντρικό οδικό άξονα έξω από την πόλη.

Πηγή της Χεζμπολάχ δήλωσε στο Reuters ότι «η απάντηση στη δολοφονία του διοικητή Φουάντ Σουκρ δεν έχει έρθει ακόμα».

Νωρίτερα σήμερα, έξι μαχητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν σε πλήγμα σε σπίτι στην πόλη Μαϊφαντούν του Λιβάνου, σε απόσταση σχεδόν 30 χλμ βόρεια των συνόρων, όπως δήλωσαν διασώστες και πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Ειναι σαν να πετανε Τουρκικα πανω απο την Αθηνα! Στους σιωνιστες τα παντα επιτρεπονται! Δεν υπαρχει διεθνες δικαιο γι αυτους και τους νταβατζηδες τους τους αμερικλανους? Αηδια και μονο αηδια!

    1. Ο καιρος πλησιαζει που το καρκινωμα θα σβηστει απο τον χαρτη.

Comments are closed.