ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΣΚΗΝΗ: ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΙΡΑΝΟΓΕΡΜΑΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΥΠΕΡ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΗΠΑ – ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κοινοποίηση:
iran

Το Ιράν τρία 24ωρα μετά την ισραηλινή επιδρομή στην χώρα (πρώτη φορά επίσημα το Ισραήλ παραδέχθηκε ότι κτύπησε το Ιράν) προχώρησε στην εκτέλεση ενός κατηγορούμενου για κατασκοπεία υπέρ του Τελ Αβίβ και των ΗΠΑ, τον 68χρονο Τζαμσίντ Σαρμάντ.

Μια πράξη την οποία είχε «παγώσει» επί 1,5 χρόνο (είχε απαχθεί με ειδική επιχείρηση το 2020 στα ΗΑΕ) ως ένδειξη «καλής θέλησης» της Τεχεράνης απέναντι στους εχθρούς της.

Ο εκτελεσθείς είναι προγραμματιστή ιρανογερμανικής καταγωγής που έμενε για αρκετό καιρό στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και οι πράξεις του αφορούσαν τις πυραυλικές εγκαταστάσεις των Φρουρών της Επανάστασης.

Τον Φεβρουάριο του 2023, η ιρανική δικαιοσύνη τον καταδίκασε σε θάνατο με την κατηγορία ότι έθεσε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια.

Μάλιστα, ο  Σαρμάντ, σύμφωνα με δημοσιεύματα είχε καταδικαστεί και ως ηγετικό στέλεχος μιας φιλομοναρχικής ομάδας με το όνομα Τοντάρ που κατηγορήθηκε για ένα θανατηφόρο βομβιστικό επεισόδιο που σημειώθηκε το 2008.

Η επίθεση αυτή που έλαβε χώρα σε θρησκευτικό κέντρο στο Σιράζ, είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 14 άτομα και να τραυματιστούν άλλα 215.

Από την πλευρά της, η οικογένειά του αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς και τις σχετικές κατηγορίες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response