ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΓΙΑ…ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ! ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΠΛΑΝΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΕΡΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

Κοινοποίηση:
ΜΑΚ

Το Σύμφωνο για το Μέλλον, που πρόκειται να εγκριθεί στη Σύνοδο Κορυφής του Μέλλοντος στις 22 Σεπτεμβρίου, ζητεί σημαντική αναθεώρηση της παγκόσμιας διακυβέρνησης ως απάντηση στους αντιληπτούς υπαρξιακούς κινδύνους.
Ένα βασικό στοιχείο αυτού του Συμφώνου είναι η προσέγγιση των πλανητικών κοινών, η οποία τονίζει την ανάγκη για ένα παγκόσμιο κυβερνητικό σώμα που θα επιβλέπει τα συστήματα διατήρησης της ζωής του πλανήτη.
Οι συστάσεις για την προσέγγιση των πλανητικών κοινών προήλθαν από ένα ενημερωτικό σημείωμα πολιτικής, «Προς μια προσέγγιση πλανητικών κοινών για την περιβαλλοντική διακυβέρνηση», που εκδόθηκε από το Ίδρυμα Παγκόσμιων Προκλήσεων, το Πανεπιστημιακό Κέντρο Πολιτικής Έρευνας των Ηνωμένων Εθνών και το Ινστιτούτο Potsdam για την Έρευνα των Κλιματικών Επιπτώσεων.
” εκδήλωση “Σύνοδος κορυφής του μέλλοντος” συμπίπτει με την 33η επέτειο ενός αμφιλεγόμενου εγγράφου, “Πρωτοβουλία για τον Χάρτη της Γης Eco-92”. Το έγγραφο αυτό διανεμήθηκε σε διάσκεψη στο Des Moines από την Ένωση Ηνωμένων Εθνών της Αϊόβα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της περιβαλλοντικής διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 1992. Αυτό το ανησυχητικό έγγραφο υποστήριζε ισχυρά μέτρα ελέγχου του πληθυσμού και παγκόσμια διαχείριση των πόρων από μια επιλεγμένη ομάδα ισχυρών εθνών.
Σχετικά: Έγγραφο του 1991 περιγράφει τι συνιστά τη Νέα Παγκόσμια Τάξη. Όλα τα έθνη θα λάβουν “ποσοστώσεις για τη μείωση του πληθυσμού σε ετήσια βάση”
Όπως τονίζει ο Jacob Nordangård σε πρόσφατο άρθρο, η σύνοδος κορυφής στην οποία πρόκειται να εγκριθεί το Σύμφωνο 33 χρόνια αργότερα δεν είναι το μόνο αξιοσημείωτο σημείο σχετικά με τα δύο έγγραφα.
Ενώ παρουσιάζονται με λιγότερο αυστηρούς όρους, οι τρέχουσες προτάσεις προσέγγισης πλανητικών κοινών από οργανισμούς όπως το Global Challenges Foundation απηχούν τα θέματα «Η πρωτοβουλία για τον Χάρτη της Γης Eco-92», υποδηλώνοντας μια στροφή προς την παγκόσμια διακυβέρνηση των «πλανητικών κοινών», συμπεριλαμβανομένης της ατμόσφαιρας, της υδρόσφαιρας, της βιόσφαιρας, της λιθόσφαιρας και της κρυόσφαιρας.
Το Global Challenges Foundation ιδρύθηκε από τον δισεκατομμυριούχο χρηματοδότη László Szombatfalvy. Ο Szombatfalvy έγραψε άρθρα γνώμης μαζί με τον Anders Wijkman, πρόεδρο της Λέσχης της Ρώμης, σχετικά με το «πρόβλημα του πληθυσμού».
Δώρισε επίσης χρήματα στο The Overpopulation Project, μια πρωτοβουλία που μελετά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του παγκόσμιου ανθρώπινου υπερπληθυσμού και διερευνά ανθρωπιστικές πολιτικές για τον τερματισμό της αύξησης του πληθυσμού σε όλο τον κόσμο.
Το Πρόγραμμα Υπερπληθυσμού έχει το σύνθημα: «Πάρα πολλοί άνθρωποι καταναλώνουν πάρα πολύ». Μία από τις προδιαγεγραμμένες λύσεις τους είναι: «Δημιουργήστε μια νέα παγκόσμια συνθήκη για τον τερματισμό της αύξησης του πληθυσμού, με όλες τις χώρες να επιλέγουν πληθυσμιακούς στόχους κάθε μισή δεκαετία με ένα σχέδιο για το πώς να τους επιτύχουν».
Σύμφωνα με τον Szombatfalvy, ο κόσμος χρειαζόταν έναν «πολιτικό παγκόσμιο οργανισμό με κατανόηση, δύναμη και εξουσία για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων». Και πρόσθεσε ότι ήταν «σημαντικό το νέο σύστημα να μην απαιτεί ότι όλα τα έθνη πρέπει να είναι δημοκρατικά με τη δυτική έννοια της λέξης».
Αυτό σημαίνει ότι ο Szombatfalvy ουσιαστικά μοιραζόταν την ίδια μαλθουσιανή κοσμοθεωρία με τους «Βρετανούς Πατριώτες της Φυλής» και τους «ζωντανούς χορηγούς της βούλησης του μεγάλου Cecil Rhodes», ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν οι συντάκτες του εγγράφου «Η Πρωτοβουλία για τον Χάρτη της Γης Eco-92» και ο οποίος καλούσε για μια Νέα Παγκόσμια Τάξη, στην οποία «όλα τα έθνη, οι περιοχές και οι φυλές θα συνεργάζονται με τις αποφάσεις των Μεγάλων Εθνών του Συμβουλίου Ασφαλείας».
Τα παραπάνω αποτελούν συμπύκνωση του άρθρου του Jacob Nordangård «Η έγκριση του Συμφώνου για το Μέλλον θα λάβει χώρα 33 χρόνια μετά τη δημοσίευση του συγκλονιστικού εγγράφου “Πρωτοβουλία για τον Χάρτη της Γης Eco-92″». Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

Leave a Response