ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΑΠΟ RUTTE: ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ – ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΕΝΩ Ο ΛΑΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ!

Κοινοποίηση:
2

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ παραδέχθηκε ότι η Ρωσία ανασυγκροτεί τις δυνάμεις της «πολύ πιο γρήγορα από ό,τι αναμενόταν», ιδίως σε σχέση με τη βορειοατλαντική Συμμαχία

Σε μια πρωτοφανή ομολογία ήττας, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Mark Rutte, παραδέχθηκε ότι θεωρεί την κατάσταση ασφαλείας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία «τη χειρότερη που έχει δει στη ζωή του», μιλώντας στο ευρωπαϊκό γραφείο του Carnegie Endowment.
«Η κατάσταση ασφαλείας είναι η χειρότερη που έχω δει ποτέ στη ζωή μου», ανέφερε, προσθέτοντας ότι πιστεύει πως «ό,τι συμβαίνει στην Ουκρανία θα μπορούσε να συμβεί και στις Βρυξέλλες».
Σύμφωνα με τον Rutte, η Ρωσία και η Κίνα βρίσκονται σε «υπαρξιακή αντιπαράθεση με το ΝΑΤΟ».
Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ παραδέχθηκε ότι η Ρωσία ανασυγκροτεί τις δυνάμεις της «πολύ πιο γρήγορα από ό,τι αναμενόταν» από τη Συμμαχία.
Ειδικότερα, στην ομιλία του στο Carnegie Endowment for Europe, δήλωσε ότι «παρά τις καλύτερες προσπάθειες των Ουκρανών φίλων του ΝΑΤΟ», η Ρωσία «ανακτά τη δύναμή της πιο γρήγορα από ό,τι υπολόγιζε το ΝΑΤΟ και μαθαίνει γρήγορα από τα λάθη της».
Ενώ την ίδια στιγμή, ομολόγησε ότι η Κίνα «παράγει όπλα 5-6 φορές πιο γρήγορα από τις Ηνωμένες Πολιτείες».
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Rutte κάλεσε σε άμεση στρατιωτικοποίηση της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και αύξηση των στρατιωτικών δαπανών των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ.«Μην σπαταλάτε για… το κοινωνικό κράτος – Πρέπει να αυξήσετε τις αμυντικές δαπάνες»

Επιπλέον, για πρώτη φορά, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Mark Rutte, πρότεινε τη διοχέτευση μέρους των κονδυλίων που προορίζονται για συντάξεις και κοινωνικές παροχές στην Ευρώπη για την παραγωγή όπλων, καθιστώντας σαφές ότι οι στρατιωτικές δαπάνες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας θα πρέπει να υπερβαίνουν το 3% του ΑΕΠ.
Τη θέση αυτή ανέπτυξε κατά την ομιλία του στο ευρωπαϊκό γραφείο του Carnegie Endowment.
Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, οι ευρωπαϊκές χώρες «δαπανούν το ένα τέταρτο των χρημάτων τους για συντάξεις και κοινωνικές παροχές, ενώ χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν μέρος αυτών των χρημάτων για να οικοδομήσουν μια ισχυρή άμυνα».
Ο Rutte δήλωσε επίσης ότι οι στρατιωτικές δαπάνες των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ πρέπει να υπερβαίνουν το 3% του ΑΕΠ, υπενθυμίζοντας ότι η Συμμαχία «κατάφερε να κερδίσει τον Ψυχρό Πόλεμο όταν δαπανούσαμε σημαντικά περισσότερο από το 3% για την άμυνα».
Σημειώνεται ότι  είναι η πρώτη φορά από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου που ένας Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ προτείνει τη χρήση κοινωνικών κονδυλίων για τις στρατιωτικές ανάγκες της Συμμαχίας.

Οι Ευρωπαίοι χρηματοδοτούν τον θάνατό τους συγκροτώντας αμυντικό Ταμέιο 500 δισ. ευρώ 

Υπενθυμίζεται ότι σε πλήρη αυμφωνία με τις δηλώσεις και την εν γένει γραμμή Rutte-NATO, οι χώρες της ΕΕ συζητούν τη δημιουργία κοινού αμυντικού ταμείου ύψους 500 δισ. ευρώ  ενόψει της επιστροφής του Donald Trump στον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με τους Financial Times.
Η απειλή του νεοεκλεγέντος Αμερικανού προέδρου να αποσύρει τις εγγυήσεις ασφαλείας των ΗΠΑ από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ που δεν επενδύουν αρκετά σε εξοπλισμούς έχει ωθήσει τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες να εξετάσουν πιο ριζικές επιλογές χρηματοδότησης της άμυνάς τους, συμπεριλαμβανομένου του κοινού δανεισμού, ο οποίος παραδοσιακά απορρίπτεται από τη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Δανία.
Ανώτεροι ευρωπαίοι αξιωματούχοι επικεντρώνονται πλέον στη δημιουργία ενός χρηματοδοτικού οχήματος για την άμυνα, το οποίο θα εκδίδει ομόλογα υποστηριζόμενα από εθνικές εγγυήσεις των συμμετεχουσών χωρών, και όχι από την ΕΕ ως σύνολο – δηλαδή θα βαραίνουν τους Έλληνες, τους Ιταλούς, τους Ισπανούς κ.ο.κ.
(Σημειωτέον, το χρέος κεντρικής διοίκησης της Ελλάδος, η μοναδική αποτύπωση της δημοσιονομικής θέσης της χώρας, που δεν εμπίπτει σε δημιουργική λογιστική, ξεπερνά τα 410 δισ. ευρώ και βαίνει διαρκώς αυξανόμενο.)

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων μετατρέπεται σε fund χρηματοδότησης του Zelensky

Σε κάθε περίπτωση, το χρηματοδοτικό μοντέλο, το οποίο θα είναι ανοιχτό και σε μη κράτη-μέλη της ΕΕ όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Νορβηγία, κερδίζει έδαφος μεταξύ μιας ομάδας κρατών-μελών της ΕΕ, όπως δήλωσαν πέντε άτομα που συμμετέχουν στις συζητήσεις στη Financial Times.
Ενώ ο ακριβής στόχος δανεισμού δεν έχει συμφωνηθεί ακόμα, οι συμμετέχοντες στις διαπραγματεύσεις δήλωσαν ότι θα πρέπει να είναι πάνω από τα 500 δισ. ευρώ.
Η Ευρώπη εδώ και καιρό αναζητά τρόπους να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες για να στηρίξει την Ουκρανία και να προετοιμαστεί για την επιστροφή του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Trump, ο οποίος προειδοποίησε ότι «δεν θα προστατεύσουμε» τους συμμάχους του ΝΑΤΟ «αν δεν πληρώνουν».
Η ΕΕ έχει εξετάσει διάφορους τρόπους χρηματοδότησης επιπλέον έργων, και το διακυβερνητικό ταμείο έχει αναδειχθεί ως η πιο φιλόδοξη επιλογή που εξετάζεται.
Τα σχέδια έχουν τεθεί ενώπιον του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά το Λονδίνο δεν έχει δεσμευτεί ακόμη για οποιαδήποτε συμμετοχή, σύμφωνα με ευρωπαίους αξιωματούχους που συμμετέχουν στις συζητήσεις.
Ένας ανώτερος Βρετανός αξιωματούχος που γνωρίζει την πρωτοβουλία χαιρέτισε τη φιλοδοξία αυτή ως «ενθαρρυντικό» σημάδι αποφασιστικότητας.
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) θα κληθεί να παίξει σημαντικό τεχνικό ρόλο, βοηθώντας στη διαχείριση του ειδικού οχήματος (SPV) και στις λειτουργίες του θησαυροφυλακίου.
Σε αντίθεση με τις προηγούμενες προτάσεις για έκδοση «ευρωομολόγων» για την άμυνα -κοινό δανεισμό στον οποίο οι δημοσιονομικά συντηρητικές χώρες της ΕΕ αντιτίθενται- η συμμετοχή στο ταμείο θα είναι προαιρετική και ανοιχτή σε μη κράτη-μέλη της ΕΕ.
Οι περιορισμοί της ΕΕ για τη χρήση κοινών ταμείων για στρατιωτικούς σκοπούς δεν θα ισχύουν, και τα κράτη-μέλη που είναι στρατιωτικά ουδέτερα, όπως η Αυστρία, η Μάλτα, η Ιρλανδία και η Κύπρος, θα μπορούν να αποχωρήσουν χωρίς να θέτουν βέτο στο σχέδιο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. αν θελετε να ενισχυσετε την αμυνα της ε.ε. κρατικοποιηστε τις αναλογες βιομηχανιες και φτιαχτε οπλικα συστηματα χωρις μεσαζοντες και ιδιωτες και κυριως χωρις να φορτωσετε νεα χρεη στους λαους με νεο δανεισμο

  2. Ολα γινονται για εναν και μονο λογο, τεντωσε τοσο η κατασταση που καπου πρεπει να πεσει βομβα ή haarp, αν την φαμε εμεις εχει καλως, αλλα αν ειμαστε αυτοι που θα την ριξουν θα πρεπει με καποιο τροπο η κοινη γνωμη να ειναι υπερ εστω και με 5%, και μετα οι πετσες θα το κανουν να φαινεται σαν 80%, βλεπε ισραηλ… εχει ξαναγινει πριν 60 χρονια… Θα σας φτασουν σε σημειο να χαιρεστε με την επιτυχια μας και να το λετε μεχρι και στα εγγονια σας

  3. Πολεμοκαπηλος μολις ανελαβε Γ.Γ. του ΝΑΤΟ. Τωρα βλεπει Ρωσικα φαντασματα αλλα οσο ηταν πρωθυπουργος ηταν γατουλα. Ανερυθριαστα προτεινει την καταργηση του κοινωνικου κρατους για να δωσει παραγγελιες στις Αμερικανικες πολεμικες βιομηχανιες. Οταν ηταν πρωθυπουργος της Ολλανδιας και εβλεπε τον ”Ρωσικο κινδυνο” γιατι δεν εργαστηκε για την δημιουργια του Ευρωπαικου στρατου; Τωρα που εγινε πιονι των Αμερικανων βλεπει τους κινδυνους, πριν οχι. Πως αλλαζουν οι πολιτικοι σαν την φορα του ανεμου!

  4. Αντε αλητες το εχετε ξευτιλισει με τις πραξεις σας και τα λεγομενα σας , θα επρεπε εδω και χρονια , οπως καταργηθηκε το Συμφωνο της Βαρσοβιας να ειχε καταργηθει και το ΝΑΤΟ , το οποιο ειναι μια αθλια λυκοσυμμαχια!!

  5. Τον κυνηγούν οι Ολλανδοί δικαστές με διώξεις για την περίοδο της κορονοχούντας. Και ο μόνος τρόπος για να μην τον έχουν μαζέψει μετά τη δήλωση της Υπ Υγείας του ότι η κορονοχούντα ήταν πρόγραμμα του ΝΑΤΟ, τον φυγάδεψαν στο Βέλγιο ως ΓΓ του ΝΑΤΟ.

  6. Τι να κανεις και συ Ολλανδε! Πιες κανια μπυρα να στανιαρεις! ΝΑΤΟ…. αμυντικο αλα Σερβια νεοταξιτικο! Καλη Συρια τωρα !

  7. Ερχεται και νομος για το ” Οριο ηλικιας”, οσοι περνανε τα 70 θα κανουν αιτηση για να παραταθη η ζωη τους, αν θα εγκρινεται,θα τους αφηνουν να ζησουν ,οσες απορριπτονται θα πηγαινουν για θανατωση.Δεν ειναι αστειο, ειναι προσφατη συμφωνια του ΣΒΑΜΠ με τον οηε. Θα σκασει η ειδηση προσεχως. (Δεν ξερω αν βαλεις το σχολιο )

    1. Όλα αυτά γίνονται γιατί τα τελευταία 100 χρόνια έχουμε αφήσει τον καρκίνο να απλώνει. Αν τον κόβαμε και τον καίγαμε όπως έκαναν οι προγονοί μας κάθε 50-80 χρόνια, δεν θα είχαμε αυτά τα προβλήματα.

      Αναγκαστικά θα πρέπει να το κάνουμε εμείς, με όποιο κόστος.

    2. Μην κάθεσαι κάτω από αεροπλάνα. Ψεκάζουν.

Comments are closed.