ΣΤΙΣ “ΦΛΟΓΕΣ” Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ! ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ – ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΡΟΜΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ

Κοινοποίηση:
8ffe8e9c-lebanon

Το Ισραήλ έχει αποφασίσει τους στόχους που θα μπορούσε να χτυπήσει στο Ιράν, σύμφωνα με αναφορές της ισραηλινής τηλεόρασης, υποδηλώνοντας ότι πλησιάζει να απαντήσει στη μαζική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους του Ιράν τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με τις ειδήσεις του Channel 12, ο στρατός παρουσίασε μια λίστα στόχων στον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον υπουργό Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ καθώς ολοκληρώνει τις προετοιμασίες, οι οποίες περιλαμβάνουν «ευαίσθητο συντονισμό» με άλλες χώρες της περιοχής. Μια αναφορά του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα Kan ανέφερε ότι «το πολιτικό κλιμάκιο» είχε αποφασίσει για τους στόχους, χωρίς να διευκρινίσει ποιοι αξιωματούχοι ή φόρουμ λήψης αποφάσεων.

«Οι στόχοι είναι ξεκάθαροι. Τώρα είναι θέμα χρόνου», είπε μια ισραηλινή πηγή στον τηλεοπτικό σταθμό. Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι το Ισραήλ είχε περιγράψει τα γενικά του σχέδια επιθέσεων στις ΗΠΑ, αλλά δεν έχει δώσει ακόμη ενημέρωση για συγκεκριμένους στόχους, ενώ επικαλέστηκε μια πηγή που γνωρίζει το θέμα που παραδέχτηκε ότι «οι στόχοι θα μπορούσαν επίσης να αλλάξουν την 11η ώρα».

Ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ανέφερε χωριστά ότι ο Γκάλαντ είπε ότι κοίταξε στα «μάτια» τον Νετανιάχου και τον στρατιωτικό αρχηγό Χέρζι Χαλέβι για «τόσο την ανάγκη όσο και την ουσία της απάντησης». Σε δημόσιες παρατηρήσεις την Τρίτη, ο Γκάλαντ υποσχέθηκε ότι το Ισραήλ «θα απαντήσει σύντομα» στο Ιράν. «Θα είναι μια ακριβής και θανατηφόρα απάντηση», είπε στα μέλη του δεξιού φόρουμ Gvura (Φόρουμ Ηρωισμού) των οικογενειών των ομήρων.

Ισραηλινή επίθεση στο Βηρυτό
Μάρτυρες είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι η επίθεση έπληξε το νότιο προάστιο Νταχίγια ης πρωτεύουσας του Λιβάνου και ένα σωρός καπνού ήταν ορατός μετά τον ήχο μιας έκρηξης. Ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε προειδοποίηση νωρίτερα ότι επίκειται επίθεση στο προάστιο και είπε στους κατοίκους να φύγουν από ένα καθορισμένο κτήριο, υποδεικνύοντας ότι θα πλήξει στόχους της Χεζμπολάχ σύντομα.

Την ώρα που ο πλανήτης περιμένει με «κομμένη την ανάσα» την απάντηση του Ισραήλ στην Ιρανική επίθεση της 1ης Οκτωβρίου, οι ΗΠΑ έδωσαν διορία 30 ημερών στην κυβέρνηση Νετανιάχου για να βελτιώσει την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα. Συγκεκριμένα, οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν και Λόιντ Όστιν, έγραψαν μια επιστολή με αποδέκτη την ισραηλινή κυβέρνηση για να εκφράσουν την ανησυχία τους για τον όγκο της ανθρωπιστικής βοήθειας που φτάνει στη Λωρίδα της Γάζας, επιβεβαίωσαν απόψε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και ο Λευκός Οίκος.

Η προειδοποίηση ήρθε με τη μορφή τετρασέλιδης επιστολής με ημερομηνία 13 Οκτωβρίου που γράφτηκε από κοινού από τον Άντονι Μπλίνκεν, τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, και τον Λόιντ Όστιν, τον υπουργό Άμυνας, προς τους Ισραηλινούς ομολόγους τους. Ισραηλινός αξιωματούχος στην Ουάσιγκτον είπε στο Reuters ότι το Ισραήλ εξετάζει την επιστολή. «Το Ισραήλ λαμβάνει σοβαρά υπόψη αυτό το θέμα και σκοπεύει να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες που εκφράζονται», είπε ο αξιωματούχος.

Η επιστολή, η οποία επαναλαμβάνει την πολιτική των ΗΠΑ για την ανθρωπιστική βοήθεια και τις μεταφορές όπλων, στάλθηκε εν μέσω επιδείνωσης των συνθηκών στη βόρεια Γάζα και ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής σε χώρο σκηνής νοσοκομείου στο κέντρο της Γάζας που σκότωσε τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response