ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΟΔΟΜΑΧΙΕΣ ΣΤΗ ΜΙΣΗ ΧΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ – ΚΥΝΗΓΟΥΝ Λ@ΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ – ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΞΥΠΝΗΣΑΝ [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση:
ΡΕΠΟΡΤΑΖΝΕΤ

Ταραχές λαμβάνουν χώρα σήμερα Σάββατο σε πολλές πόλεις στη Βρετανία, όπως στο Λίβερπουλ, στη βορειοδυτική Αγγλία, όπου γίνονται διαδηλώσεις κατά των μεταναστών και των μουσουλμάνων.

Στο Λίβερπουλ οι διαδηλωτές εναντίον μεταναστών και μουσουλμάνων εκτόξευσαν καρέκλες, τούβλα και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, ανέφερε ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Τοπικά ΜΜΕ έκαναν, επίσης, λόγο για ταραχές στο Μάντσεστερ και στο Μπέλφαστ, στη Βόρεια Ιρλανδία.

Σύμφωνα με το https://www.liverpoolecho.co.uk/ ξέσπασαν βίαια επεισόδια όταν οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία στο κέντρο του Λίβερπουλ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ορισμένοι αστυνομικοί. Οι δυνάμεις της τάξης απέκλεισαν το Στραντ, καθώς σημειώθηκαν ταραχές κοντά στην προκυμαία της πόλης.

«Πολλοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν ενώ αντιμετώπιζαν σοβαρές ταραχές στο κέντρο του Λίβερπουλ. Αυτή η συμπεριφορά (…) δεν θα γίνει ανεκτή. Και θα συλλάβουμε τους υπεύθυνους» ανέφερε η αστυνομία του Μέρσεϊσαϊντ.

Το μεσημέρι, εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε μια αντιδιαδήλωση στο Σεντ Τζόρτζι’ς Πλατό, υπό το σύνθημα «Μην αφήσετε τους ρατσιστές να μας διχάσουν». Το απόγευμα, οι ακροδεξιοί διαδηλωτές που συμμετείχαν στην αντιμεταναστευτική, αντιισλαμική συγκέντρωση «Σώστε τα παιδιά μας» συναντήθηκαν με τους αντιδιαδηλωτές στο Πιρ Χεντ και η αστυνομία παρενέβη, προσπαθώντας να κρατήσει σε απόσταση τις δύο ομάδες.

Η διαδήλωση «Σώστε τα παιδιά μας» οργανώθηκε με αφορμή τον φόνο τριών μικρών κοριτσιών σε μια σχολή χορού του Σάουθπορτ, μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο ότι ο δράστης ήταν μουσουλμάνος παράτυπος μετανάστης. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ο ύποπτος που έχει συλληφθεί για το έγκλημα είναι ένας 17χρονος από το Μπανκς του Λάνκασιρ, γεννημένος στη Βρετανία, με καταγωγή από τη Ρουάντα.

Στο Μάντσεστερ, διαδηλωτές συγκρούστηκαν επίσης με αστυνομικούς που προσπάθησαν να τους κρατήσουν σε απόσταση από μια αντιρατσιστική αντισυγκέντρωση, σύμφωνα με το BBC. Στο Νότιγχαμ, η αστυνομία πήρε επίσης θέση μεταξύ δύο ομάδων, η μία εκ των οποίων φώναζε συνθήματα κατά των μεταναστών και η άλλη απαντούσε «οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι εδώ», ανέφερε ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στο Χαλ, στη βορειοανατολική Αγγλία, διαδηλωτές έσπασαν τα τζάμια ενός ξενοδοχείου όπου στεγάζονται αιτούντες άσυλο, ενώ στο Μπέλφαστ εκτοξεύτηκαν κροτίδες κατά τη διάρκεια μιας τεταμένης αντιπαράθεσης μεταξύ μια ομάδας αντιμουσουλμάνων και μιας ομάδας αντιρατσιστών διαδηλωτών.

Οι αντιμεταναστευτικές διαδηλώσεις του Σαββάτου (03.08.2024) οργανώθηκαν κυρίως μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης και διαφημίστηκαν από προσωπικότητες της ακροδεξιάς, όπως ο ιδρυτής και πρώην αρχηγός της English Defence League, Τόμι Ρόμπινσον. Σύμφωνα με μια καταμέτρηση της αντιρατσιστικής οργάνωσης Hope Not Hate («Ελπίδα, όχι Μίσος»), έγιναν περισσότερα από 30 καλέσματα για διαδηλώσεις στη Βρετανία αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ιδιαίτερα ανήσυχη εμφανίζεται η μουσουλμανική κοινότητα της Βρετανίας, μετά τις επιθέσεις σε δύο τζαμιά στο Σάντερλαντ και το Σάουθπορτ αυτήν την εβδομάδα.

Από την πλευρά του, ο Τζέιμς Κλέβερλι, ο υπουργός Εσωτερικών υπό τον Ρίσι Σούνακ, προτρέπει τον πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ και την υπουργό Εσωτερικών Ιβέτ Κούπερ να «κάνουν περισσότερα» για την αποκατάσταση της δημόσιας τάξης. Πρέπει να «στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους κακοποιούς» ενώ αναφερόμενος στις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τόνσε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν φαινόμενα σχετικά με τη «διάδοση παραπληροφόρησης που τροφοδοτεί αυτά τα γεγονότα».

Στο Λονδίνο, έγινε κανονικά, αλλά υπό ισχυρή αστυνομική προστασία, η πορεία υπέρ των Παλαιστινίων που οργανώνεται τακτικά στην πρωτεύουσα τους τελευταίους μήνες. «Οι γονείς μου είπαν να μην έρθω σήμερα, αλλά είμαι εδώ. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η πατρίδα μου», δήλωσε ένας διαδηλωτής, ο 24χρονος φοιτητής Μεράτζ Χαρούν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

12 Σχόλια

  1. Οι πιο σάπιοι είναι οι ιδιοκτήτες καφέ και εστιατορίων και delivery που παίρνουν Πακιστάνια για να μεταφέρουν καφέδες και φαγητό και τσιγάρα. Κάποια μέρα θα το πληρώσουν οι ίδιοι αυτό.

  2. Άγγλοι είμαστε.Δεν είμαστε κατσιβελοι ούτε τουρκιεεε.Στο Βρετανία ζουμαστε.και το “γκοτ σεηβ δι κουην” το λέμε.

  3. Έχω στα Χανιά οι τουρκοσποροι δίνουν δουλειά σε Πακιστανούς στα βενζινάδικα και ο Μάλαμας ο ραγιάς επιτρέπει να του ακουμπάνε στο πλύσιμο το αμάξι του. Από τα Χανιά μην περιμένει κανείς να τους διώξει είναι όλοι άναρχο αριστεροί.

  4. Εδω ο μαλακας ο Ελληνας δεν θα ξυπνησει ποτε αφου ψηφιζει τους ιδιους μουλους καθε 4ετια

  5. Εκεί στο Χαλ, δεν παίρνουν στο κυνήγι και τον κωλοτουρκο Ατζουν, μπας και παρατήσει σε Αγγλικά χέρια την τοπική ποδοσφαιρικη ομάδα και να κάνει το ίδιο κι εδώ, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό σε Ελληνικά χέρια, όχι στον Αφραγκουζο όμως;;; ; Από Ολυμπιακούς αυτό, οπαδούς αντιβαζελους μεν, αλλά Ελληνες πρώτα δε, οι οποίοι θέλουν όλες τις ομάδες μας σε αμιγώς Ελληνικά χέρια.

  6. Γιατι δεν πηγαίνουν στα εμηρατα για δουλειά ? Οι γάλλοι δεν θέλανε την Λεπέν ,ερχετκ η σειρα τους

  7. O Tommy Robinson δεν ειναι ρατσιστής ουτε ακροαριστερος απλα λεει την αληθεια . Και δεν διαδήλωσαν ακροδεξιοί αλλα απλοι Αγγλοι που βαρεθηκαν να φοβούνται στην ίδια τους την χωρα…

  8. οι βρετανοί άργησαν θα πω εγώ να καταλάβουν τι σημαίνουν οι παράνομοι (μουσουλμάνοι) μετανάστες
    δεν ξέρω αν προλαβαίνουν να αλλάξουν τα πράγματα και σίγουρα με την βία δεν θα κερδίσουν πράγματα
    η βία γεννά βία
    η αντίδραση φέρνει αντίδραση
    ίσως οι βρετανοί θα πρέπει να αλλάξουν κυβέρνηση σε κάτι ακροδεξιό/πατριωτικό/εθνικιστικό όπως πάει να γίνει στην ΓΑΛΛΙΑ και αλλού μόνο έτσι αλλάζεις τα πράγματα και φυσικά ξεφορτώνεσαι τους παράνομους (μουσουλμάνους) μετανάστες οι οποίοι θα φύγουν τρέχοντας καθώς τέτοιες κυβερνήσεις δεν είναι ότι καλύτερο για αυτούς.

Comments are closed.