ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ ΕΥΘΕΩΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ – “ΘΑ ΠΑΜΕ ΕΚΕΙ ΟΠΩΣ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ” – ΘΕΡΙΣΕ 12 ΕΒΡΑΙΟΠΟΥΛΑ Η ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ, ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ

Κοινοποίηση:
ragdaies ekselikseis

Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν συναντήθηκε με την Επαρχιακή Οργάνωση Ριζέ και έστειλε μήνυμα επέμβασης κατά του Ισραήλ, λέγοντάς: «Θα πάμε εκεί, όπως πήγαμε στο Καραμπάχ και στη Λιβύη».

 Απαντώντας στις εκκλήσεις του κόμματος Re-Welfare να μιλήσει ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας, ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε: «Έχουμε ήδη κάνει πρόσκληση στον Αμπάς για αυτό το θέμα. Δεν απάντησε όμως θετικά. Θα χειριστούμε την επόμενη διαδικασία ανάλογα».

«Πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί ώστε το Ισραήλ να μην μπορεί να το κάνει αυτό στην Παλαιστίνη», ανέφερε επίσης.

Ταυτόχρονα, προειδοποιήσεις για μεγάλη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή και εκκλήσεις για αποκλιμάκωση φτάνουν από τη Δύση μετά την πυραυλική επίθεση από το έδαφος του Λιβάνου που χτύπησε υπαίθριο χώρο στα Υψίπεδα του Γκολάν με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 12 νεαρά παιδιά.

«Δεν θέλουμε να δούμε ενέργειες κλιμάκωσης αλλά εστιάζουμε στο δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα» τόνισαν οι ΗΠΑ από την πλευρά τους.

Η Βρετανία καταδίκασε την επίθεση και εξέφρασε τον προβληματισμό της για ενέργειες περαιτέρω κλιμάκωσης κι αποσταθεροποίησης.

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, με τη σειρά του, ζητά να αποφευχθεί οτιδήποτε που θα οδηγήσει σε νέα στρατιωτική κλιμάκωση.

Η Αίγυπτος, από την άλλη, προειδοποιεί ότι ενδεχομένως να ξεκινήσει νέος πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Λίβανο, με το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας να εστιάζει στη σημασία στήριξης του Λιβάνου.

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα στη διεθνή κοινότητα όταν ο Νετανιάχου απείλησε τη Χεζμπολάχ ότι θα «πληρώσει βαρύ τίμημα», ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το Ισραήλ κι ηοργάνωση με έδρα τον Λίβανο ανταλάσσουν πυρά από τον Οκτώβριο οπότε και ξεκίνηση η σύρραξη με τη Χαμάς.

 Σε ύψιστη επιφυλακή η Χεζμπολάχ για το ενδεχόμενο ισραηλινών αντιποίνων

Η Χεζμπολάχ βρίσκεται σήμερα σε ύψιστη επιφυλακή, είπαν δύο πηγές ασφαλείας στο Ρόιτερς, καθώς κλιμακώνεται η ένταση έπειτα από την φονική επίθεση στα κατεχόμενα από το Ισραήλ υψίπεδα του Γκολάν με 12 νεκρούς για την οποία το Ισραήλ κατηγορεί την ένοπλη σιιτική οργάνωση.

Η Χεζμπολάχ αρνείται κάθε ευθύνη για την επίθεση.

Οι πηγές ασφαλείας είπαν ότι η Χεζμπολάχ απομακρύνθηκε προληπτικά από μερικές σημαντικές τοποθεσίες τόσο στον νότιο Λίβανο όσο και στην ανατολική Κοιλάδα της Μπεκάα για το ενδεχόμενο μιας πιθανής επίθεσης από το Ισραήλ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

11 Σχόλια

  1. Καλή τύχη στους Τούρκους στην εξαφάνιση του Ισραήλ.

    Ως Έλληνας θέλω και τους δύο εχθρούς του Ελληνικού Έθνους και της Ελλάδας να αλληλοεξαφανιστούν.

  2. Και επειδή η “Χαμάς δηλώνει…..” σημαίνει ότι δεν το έκαναν αυτοί; και από πότε έγινε η Χαμάς “πρόσωπο” απολύτου “εμπιστοσύνης” που ότι λέει δεν αμφισβητείται και δεν εξετάζεται; Παρόλο που είναι βέβαιο πως στο πόλεμο αυτό έχουν υπάρξει πολλά προβοκάτσια, και η Χαμάς μια συμμορία είναι που δεν έχουμε κανένα λόγο να εμπιστευόμαστε. Δεύτερον, αυτή η κλανιά ο Τούρκος τι πετάγεται; τον τρώει ο κώλος του ενόψει και της Προεδρίας Τραμπ (εμάς μας συμφέρει βέβαια να κάνει μαλ.κίες); Πως θα “μπουκάρει”; εδώ δεν τολμάει να φτάσει Χίο με ψαρόβαρκα και θα μπουκάρει κιόλας και θα φτάσει Ισραήλ; Ας το κάνει να αναλάβει ο Εβραίος να τον εξαφανίσει, μας συμφέρει και ηθικά και οικονομικά.

  3. Δηλώνουμε την αμέριστη στήριξη στους φίλους μας ισραηλίτες. Όλος ο Ελληνικός λαός είναι μαζί σας.

  4. Οι Ισραηλινοί δεν είναι κότες σαν εμάς που κοιτάμε τον στρατό σαν “βόλεμα”. Εκεί καλούν τις γυναίκες από τα 16 για να τις κάνουν ψυχομετρικά τεστ και συνεντεύξεις ώστε να αποφαφίσουν σε ποιο σώμα ή όπλο θα τις βάλουν. Οι δε άντρες κάνουν πορείες με όλες τις εξαρτήσεις και τον οπλισμό ώστε να είναι έτοιμοι από τις επιθέσεις των ισλαμορκ. Κάνουν για πλάκα 50 χιλιόμετρα για αυτό και είναι πολύ γυμνασμένοι. Εμείς?? ?

  5. Η Τουρκία κάνει πολιτική. Δεν έχει άδεια από τη Γάζα να κάνει κάτι όποτε λέει μεγάλα λόγια. Αν πει στην Τουρκία η Γάζα οκ ελάτε τότε η Τουρκία θα πει τωρα δε μπορούμε. Όταν σας λέγαμε είπατε όχι.

  6. Κόψε τα ληγμένα αδερφέ… Το Ισραήλ ποτέ δεν ήταν φίλος.

    1. Πες τα ρε φίλε Ανέστη.
      Το να λέω μακάρι η Τουρκία να εξαφανίσει το Ισραήλ, δεν σημαίνει ότι είμαι με τους Τούρκους.

      Αλλά είμαι υπερ της αλληλοεξόντωσης των εχθρών των Ελλήνων.
      Οι Εβραίοι είναι ορκισμένοι εχθροί μας 2400 χρόνια τώρα. Πριν από μερικά χρόνια ακόμα και ο Νετανιάχου το έλεγε αυτό. Μισούν τους Έλληνες. Και γι αυτό βλέπεις την εξόντωση της πατρίδας μας από τους Εβραίους που κυβερνούν.

      Από τους Τούρκους, Ελληνίζει μια τεράστια μερίδα τους που δεν θα τους χάλαγε αν αυρίο το πρωί να δουν την Ελληνική σημαία σε Ανατολική Θράκη και Μικρά Ασία.
      Ακόμα και στην Άγκυρα υπάρχουν “Τούρκοι” που είναι υπέρ της κατάληψης της Τουρκίας από την Ελλάδα και επανασύσταση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

  7. Οι κούρδοι ρε γύφτε ερντογάν σας γλεντάνε, δεν θέλω να σκέφτομαι οι δαβίδιδες τι θα σας κάνουν. Το ισραήλ δεν είναι αρμενία, ούτε λιβύη. Θυμάσαι στη λιβύη μια βάση σου με αντιαεροπορικά που έγινε στάχτη από δύο rafale και ψάχνατε πότε και πως και από που ήρθαν; Γυφτομεμέτια ψευτόμαγκες.

  8. Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι το Ισραήλ δεν θα αντιδράσει ; Απλά μερικοί δεν μπορούν να φανταστούν το τεράστιο κτύπημα που θα κάνει το Ισραήλ. Και πλέον δεν θα ακούει κανένα για αυτοσυγκράτηση.

  9. Ακυρωθηκανε ολες η πτησης προς βηρυτο το ισραηλ ειναι ετοιμο να χτυπησει την χεζμπολαχ εινα θεμα χρονου.

  10. Θα πληρώσουν πολύ ακριβά τα τέρατα του Ισλάμ για τους αθώους Εβραίους που χαθηκαν…Η Παλαιστίνη θα ισοπεδωθει μέχρι και την τελευταία πέτρα.. όσο για τα φιλαράκια τους τα τουρκακια, αν είναι αντρες(που φυσικά δεν είναι)ας κάνουν κινηση και σε 48 ώρες θα κυματιζει στην άγκυρα η σημαία με το αστέρι του Δαβίδ…αδέρφια Εβραίοι οι πραγματικοί Έλληνες για παντα στο πλευρό σας..

Comments are closed.