ΣΦΟΔΡΗ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ: ΤΟ ΜΠΕΛΓΚΟΡΟΝΤ ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΗ – ΜΟΣΧΑ ΚΑΙ ΚΙΕΒΟ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ

Κοινοποίηση:
ΜΑΚ

Για 9η μέρα συνεχίζει την επίθεσή της στο ρωσικό έδαφος η Ουκρανία, όπου υποστηρίζει πως οι δυνάμεις της έθεσαν υπό τον έλεγχό τους 74 οικισμούς στην περιφέρεια του Κουρσκ.

Οι δυνάμεις του Κιέβου εξαπέλυσαν συντονισμένη επίθεση σε πολλά μέτωπα, με τον περιφερειάρχη του Μπέλγκοροντ, της ρωσικής περιφέρειας που γειτονεύει με την ουκρανική επικράτεια,  να ανακοινώνει την Τετάρτη 14/8 πως κηρύσσει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, επικαλούμενος την «εξαιρετικά δύσκολη» κατάσταση λόγω των συνεχιζόμενων ουκρανικών βομβαρδισμών.

«Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε 117 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τέσσερις τακτικούς πυραύλους που εκτοξεύθηκαν στη διάρκεια της νύχτας από την Ουκρανία με στόχο αρκετές περιφέρειες, μεταξύ των οποίων αυτή του Κουρσκ, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Βορόνεζ, Αλεξάντρ Γκούσεφ, δήλωσε πως στη διάρκεια της νύχτας η Ουκρανία εξαπέλυσε περισσότερα από 35 μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον της περιφέρειάς του, η οποία βρίσκεται αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα νότια της Μόσχας. «Δεν υπήρξαν θύματα», ανέφερε ο Γκούσεφ στην Telegram.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν στις 6 Αυγούστου την ευρείας κλίμακας επιχείρηση στην περιφέρεια Κουρσκ, που γειτονεύει με τη Βαρόνεζ και υποστηρίζουν πως έχουν καταλάβει πάνω από 1.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα της ρωσικής επικράτειας.

Ζελένσκι: Οι ουκρανικές δυνάμεις προχωρούν σταθερά στο Κουρσκ

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να προελαύνουν στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας, υποστήριξε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προσθέτοντας ότι έχουν προχωρήσει ένα έως δύο χιλιόμετρα προς διάφορες κατευθύνσεις από την αρχή της σημερινής ημέρας.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό του στο Telegram, ο Ουκρανός ηγέτης εμφανίζεται να συνομιλεί με τον ανώτατο στρατιωτικό διοικητή Ολεξάντρ Σίρσκι, ο οποίος υποστήριξε ότι οι δυνάμεις του Κιέβου συνέλαβαν 100 Ρώσους αιχμαλώτους κατά τη διασυνοριακή εισβολή της Τετάρτης.

Ρωσικός στρατός: Απωθήσαμε ουκρανικές επιθέσεις

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε και ότι απώθησε ουκρανικές επιθέσεις που είχαν ως στόχο «διείσδυση εις βάθος» στην μεθοριακή περιοχή του Κουρσκ. Οι ρωσικές δυνάμεις με την υποστήριξη της αεροπορίας, των drones και του πυροβολικού, «απέκρουσαν τις απόπειρες εχθρικών ομάδων κινούμενων με τεθωρακισμένα οχήματα να διεισδύσουν βαθύτερα στο ρωσικό έδαφος και προκάλεσαν βαριές απώλειες στους Ουκρανούς, υποστηρίζει σε ανακοίνωση ο ρωσικός στρατός.

BBC: Γιατί οι Ρώσοι δεν μπορούν να ανακόψουν την επέλαση

Οι Ουκρανοί φαίνεται ότι έχουν καταφέρει να προχωρήσουν σημαντικά σε εδάφη που ελέγχει η Μόσχα. Αναλυτές προσπαθούν να εξηγήσουν τα αίτια μιας τροπής που προκαλεί εντύπωση, μετά από εβδομάδες στρατιωτικών αποτυχιών των Ουκρανών στο εσωτερικό.

Σύμφωνα με ανάλυση του BBC, οι λόγοι αυτής της εξέλιξης θα μπορούσαν να είναι οι εξής:

– Οι Ουκρανοί πιθανότατα έχουν πολύ καλή γνώση της περιοχής.
– Το Κίεβο φαίνεται να διαθέτει καλά εκπαιδευμένους στρατιώτες.
– Η Μόσχα ίσως να μην έχει στείλει ακόμη τις «ειδικές δυνάμεις» της στην περιοχή, τις οποίες κρατά σε εφεδρεία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

17 Σχόλια

  1. ΡΕ ΤΑΚΟΥΝΟΤΡΟΛ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΖΕΛΕΔΟΚΟΚΑΚΙΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΟΦΤΕΙ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ.

  2. Τον παραπιεζει το σβαμπισιο σαψαλο το κοντο να πατησει τα κουμπια προτου εκπνευσει η….θητεια του κι ο ιδιος!

  3. Ελάτε στο “παππού” είναι το θέμα παιδιά !
    Ελάτε στο “παππού” και μη κοιτάτε αλλού !
    Άντε και μπήκαν….το βγήκαν …? Πώς ?
    Όρθιοι ‘η ξαπλωτοι ? Ζωντανοί ‘η σε κάσες ?
    Ο Μέγας Βλαδίμηρος έχει μάτια στο οβάλ γραφείο..
    δεν θα έχει στο Κούρσκ ? Αν είναι δυνατόν ?
    Όσοι πέρασαν τη συνοριακή γραμμή θα πάνε…. αδιάβαστοι !!!

  4. Αξιότιμε Πρόεδρε του Ορθοδόξου,Ηρωικού,Αυτάδελφου ρωσικού λαού,Βλαδίμηρε Βλαδίμργιεβιτς Πούτιν!
    Ή τώρα ή ποτέ!
    Οι χαζαροουκρανοί,με τις πλάτες των Εβραίων και των αμερικανοσιωνιστων έχουν καταλάβει ήδη εδάφη της Αγίας αυτής χώρας, από την οποία όλοι οι πραγματικοί Έλληνες περιμένουν την απελευθέρωση τους…
    εδάφη της Αγίας Ρωσίας!
    Ολόκληρο το Ορθόδοξο, Ελληνικό Έθνος σας παρακαλεί να χρησιμοποιήσετε ΤΩΡΑ! το πυρηνικό σας οπλοστάσιο κατά του Κιέβου και κατά οποιουδήποτε υποστηρίζει αυτό το εβραιοχαζαρικο έκτρωμα που το ονομάζουν Ουκρανία!
    Μην δισταζετε! Χτυπήστε ακόμη και βάσεις του εχθρού σε ελληνικό έδαφος!
    Χτυπήστε την Αλεξανδρούπολη, χτυπήστε τον Τύρναβο,χτυπήστε την Κρήτη!
    Κανένας Αληθινός Ορθόδοξος Έλληνας δεν θα θεωρήσει μια τέτοια ενέργεια εχθρική, όσοι “Έλληνες” κι αν παιθανουν απ’ αυτήν!
    Νυν υπέρ πάντων ο αγών!

  5. Κάντε υπομονη αρχες σεπτεμβριου οι ρωσοι φιλοι μας θα προελαύνουν στο κιεβο και μετα απο εκει στην Βαρσοβια και στο Βερολινο . Η Ε.Ε ΚΑΤΑΡΕΕΙ !!!

  6. Καλά το τι λένε οι Ουκρανοί και ο εβραιοχαζαρος ναρκομανής τακουνακιας με το τι γίνεται στη πραγματικότητα είναι ημέρα με τη νύχτα, έχουν χάσει πάνω από 2 χιλιάδες επιλεκτους στρατιώτες που εκπαιδευονταν για μήνες σε νατοικα στρατόπεδα + νατοϊκούς μισθοφόρους κανένας ΑΝΣΚ δεν επετεύχθει. Μπορεί να αναστηθεί το φάντασμα του Κιέβου που έριξε 40 μαχητικά (😂) και να τους σώσει.

    1. Φαίνεσαι πολύ πονεμένος και ρεζιλεμένος από τον ήρωα Ζελένσκι.

  7. Τους τράβηξαν εντός του ρωσικού εδάφους ,ο πόλεμος είναι τέχνη δεν θα μείνει ούτε ένα ζωντανός από τους χιλιάδες εισβολείς και άρματα μάχης…

    1. Η φαντασία σου τα φταίει. Οταν φτάσουν στην Μόσχα θα τα πούμε.Ρεζίλι έκαναν τον περίφημο Ρωσικό στρατό. Για κλάματα είναι.

      1. Στη Μόσχα δε θα φτάσουν, εξάλλου δεν είναι κι ο σκοπός τους. Η κατάληψη ρωσικού εδάφους έχει ως στόχο την άσκηση πίεσης στον Πούτιν προκειμένου να αποχωρήσει από το Ντομπάς και να τερματίσει την εκστρατεία.

  8. Τελειώσατε ρωσακια…ειστε δειλοι και αναδροι…μια χούφτα από φτωχους ξυπολητους ουκρανους σας ξεφτυλισε..να παρακαλάτε μην μπει το Νατο γιατί τότε εξαυλωθηκατε σε 24 ωρες

  9. Μήπως έχει δίκιο ο Ιγκόρ Γκίρκιν – πού με στόλισε κ μένα γιατί τότε τού έγραψα : Η προδοσία τιμωρείται!
    Ο Igor Streltsov Girkin, αποκάλεσε τον Πούτιν ” ό Πουθενάς” καί “μετριοπαθής δειλός!!!”
    Όι γέροντες μας, έχουν δηλώσει ότι ΔΕΝ θα είναι ο Πούτιν πού θα πάρει την Πόλη! Εν πάση περιπτώσει, ο Εθνικιστής Γκιρκιν οδηγούσε τα πράγματα στα άκρα με το ΝΑΤΟ κατευθείαν ενώ ο Πούτιν δείχνει μια πιο μετριοπαθή στάση: Πηγαίνει προσεκτικά σαν το φίδι!!
    Ο φλογερός Πατριώτης Γκιρκιν κατέληξε στην φυλακή!
    Πάντως αυτά πού συμβαίνουν στο Κουρσκ, είναι τρελλά!!🤯 Δεν μπορεί να εξηγηθεί ότι κανείς δεν αντιλήφθηκε τόσα Αρματα μάχης, ούτε κάν οι δορυφόροι τής Ρωσσίας!!!
    Δεν ειδαν από κάποιο δορυφόρο ότι μετακινούνται στρατεύματα??🤔
    Σηκώνω τα χέρια.. Γνωστός συγγραφέας κι Επιστήμων με εξαίρετες Θεολογικές γνώσεις,μου έλεγε ότι κ ο Πούτιν είναι όργανο τής Νέας Τάξης!
    Δεν καταλαβαίνω τίποτα πιά…

  10. Τι ζούνε οι άνθρωποι έχουν ταμπουρωθεί πάλι μέσα στις κωμοπόλεις και θα πάρει καιρό για να τους αφανίσουν όλους η διαφορά είναι ότι τώρα μιλάμε για Ρωσικό έδαφος…Όλα σχεδιάζονται από το ΝΑΤΟ μέχρι να φύγει το ραμολιμέντο θα δούμε και άλλες εκπλήξεις, όχι μόνο τους έπιασαν στον ύπνο αλλά δεν γνώριζαν και πόσοι είναι έχουν εισβάλλει ταξιαρχίες γεμάτο μισθοφόρους…

  11. Οταν τωρα δυο χρονια που ξεκινησε η Ρωσικη επιθεση στην Ουκρανια κρατας το θυμιατο και θυμιαζεις τους Ουκρανους , αντι να τους εχεις αλλαξει τα….φωτα , τοτε ο θυμιαζομενος περνει θαρος και επιτιθεται αυτος!! Αυτο εγινε τωρα , γι’ αυτο Πουτιν πεταξε το θυμιατο!!

    1. Μα ποιος θα το κάνει; Ο αδύνατος και ανίκανος Ρωσικός στρατός; Αν μπορούσε θα το έκανε. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι μπαμ μπουμ πυραύλους από μακριά ή βόμβες από αεροπλάνα που πετούν πολύ ψηλά.

Comments are closed.