(ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΤΙ ΕΠΕΣΕ ΝΕΚΡΟΣ Ο ΙΜΠΡΑΧΙΜ ΑΚΙΛ, ΑΝΩΤΕΡΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ – ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΟ ΠΛΗΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ – ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Κοινοποίηση:
israel

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι δυνάμεις του εξαπέλυσαν ένα «στοχευμένο πλήγμα» στη Βηρυτό, με δύο πηγές ασφαλείας να δηλώνουν στο Reuters ότι ισραηλινός αεροπορικός βομβαρδισμός είχε στόχο ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ και λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για νεκρούς και τραυματίες από αυτό τον βομβαρδισμό στα νότια προάστια της λιβανέζικης πρωτεύουσας.

Το λιβανέζικο τηλεοπτικό δίκτυο Al Manar -που ελέγχεται από την Χεζμπολάχ- έκανε λόγο για νεκρούς και τραυματίες από την επίθεση.

Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες, οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 59 τραυματίστηκαν στην ισραηλινή αεροπορική επιδρομή. Ένας εξ αυτών και το ανώτερο στέλεχος της Χεζμπολάχ Ibrahim Aqil.

Πρόκειται για τον διοικητή της Δύναμης Radwan, της μονάδας δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων της Χεζμπολάχ.

Ibrahim-Akil

Ήταν ο δεύτερος στη διοίκηση των ενόπλων δυνάμεών της μετά τον Fuad Shukr, ο οποίος σκοτώθηκε από ισραηλινή επίθεση τον Ιούλιο, επίσης στο νότιο προπύργιο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή κοντά στη Χεζμπολάχ.

Η Δύναμη Radwan είναι η ειδική μονάδα της Χεζμπολάχ, που έχει πρωτίστως αποστολή να διεισδύσει στο ισραηλινό έδαφος και να συλλάβει κοινότητες πολιτών στην περιοχή της Γαλιλαίας. Επιπλέον, η Δύναμη Radwan διεξάγει επιχειρήσεις αναγνώρισης και πληροφοριών εναντίον ισραηλινών στόχων χρησιμοποιώντας UAV.

«Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε στοχευμένο πλήγμα στη Βηρυτό», ανακοίνωσε ο στρατός, χωρίς να διευκρινιστεί η φύση αυτού του πλήγματος ή τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν. Ο Λίβανος ανακοίνωσε ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν στη νότια Βηρυτό.

Το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Al-Jadeed μετέδωσε εικόνες από κατεστραμμένα αυτοκίνητα, απορρίμματα στους δρόμους μετά την ισραηλινή επιδρομή. Το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή στα νότια προάστια της Βηρυτού κοντά στο τέμενος Αλ-Καέμ, τόνισε μια πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με πλάνα από ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση του Reuters, ένα πυκνό σύννεφο καπνού φάνηκε να υψώνεται πάνω από την πρωτεύουσα του Λιβάνου, ενώ κάτοικοι στα νότια προάστια της πόλης ανέφεραν ότι άκουσαν μια δυνατή έκρηξη. Πηγές ασφαλείας του Λιβάνου ανέφεραν στο Reuters ότι ο βομβαρδισμός σημειώθηκε κοντά σε εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Τινάξτε τους! Καλή δουλειά έκαναν τα αντίστοιχα viper του Ισραήλ! Ίσως και F-15, χάχαχαχα..! Ίσως και F-35 adir, χάχαχαχαχαχαχα..!

  2. Άριστα έπραξαν. Η χεζμπολάχ είναι τρομοκρατική τζιχαντοοργάνωση με στήριξη από τουρκία και ιράν.

  3. Αφου Χαμας και Χεσμπολαχ ιδρυσαν η εβραιοι για να εχου αλοθι οταν κτυπουν. Μερικοι που ξεφευγουν και το παιζουν πατριωτες Λιβανεζοι η Παλαιστηνιοι απλα τους τρωνε με πληροφοριες απο μεσα.

Leave a Response