ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΦΥΡΟΚΟΠΑ ΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ – ΕΞΑΠΕΛΥΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

Κοινοποίηση:
livano

Το Ισραήλ εξαπέλυσε απόψε δεκάδες αεροπορικές επιδρομές στο νότιο τμήμα του Λιβάνου, όπως μεταδίδουν λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης που κάνουν λόγο για ένα από τα σφοδρότερα κύματα επιθέσεων από τις αρχές Οκτωβρίου.

Νωρίτερα σήμερα, ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ τόνισε πως οι επιχειρήσεις κατά της Χεζμπολάχ θα συνεχιστούν με στόχο να διασφαλιστεί η ασφαλής επιστροφή των κατοίκων στις παραμεθόριες περιοχές του βορρά. «Βαθμιαία, η Χεζμπολάχ θα πληρώνει όλο και μεγαλύτερο τίμημα», διαβεβαίωσε ο Γκάλαντ.

Φλέγεται η Μέση Ανατολή

Η κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή είναι εκρηκτική καθώς επιδεινώθηκε μετά και τις εκρήξεις σε βομβητές και φορητούς ασυρμάτους της Χεζμπολάζ στον Λίβανο.

Ο ηγέτης της λιβανέζικης οργάνωσης, Χασάν Νασράλα δήλωσε πως οι εκρήξεις βομβητών και άλλων συσκευών επικοινωνίας της οργάνωσης τις τελευταίες δύο μέρες στον Λίβανο θα μπορούσαν να είναι μια κήρυξη πολέμου κατά της οργάνωσης. Στις πρώτες του δηλώσεις μετά τις πρωτοφανείς επιθέσεις χαρακτήρισε «σφαγές» τις επιθέσεις της Τρίτης και της Τετάρτης, λέγοντας ότι η οργάνωση βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα άνευ προηγουμένου πλήγμα. Οι επιθέσεις αυτές αποτελούν μια δοκιμασία για εμάς, τόνισε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response