ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΧΤΥΠΑ ΑΝΕΛΕΗΤΑ ΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ “ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ” ΤΗ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ – ΑΝΤΙΠΟΝΑ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ – ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΟΝ ΝΑΣΡΑΛΑ – ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ Ή ΟΧΙ;

Κοινοποίηση:
lebanon

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι πλήττει στόχους “τρομοκρατών” του λιβανικού σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ στην κοιλάδα Μπεκάα στον ανατολικό Λίβανο.

Καπνός εθεάθη να υψώνεται από τα νότια προάστια της πρωτεύουσας του Λιβάνου, Βηρυτό σήμερα έπειτα από πλήγμα στην περιοχή, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters.

Ο κρότος μιας έκρηξης ακούστηκε σε όλη την πρωτεύουσα του Λιβάνου, πρόσθεσε.

Παράλληλα Λιβανέζος βουλευτής δήλωσε στο Reuters ότι η ορεινή πόλη Μπαμντούν, νοτιοανατολικά της Βηρυτού, επλήγη από ισραηλινή επιδρομή νωρίς σήμερα το πρωί.

Ο Μαρκ Ντάου, που είναι ο βουλευτής της περιοχής πρόσθεσε ότι προς το παρόν δεν είναι γνωστή η έκταση της ζημιάς που προκλήθηκε.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε το βόρειο Ισραήλ μετά τα πλήγματα στο προπύργιό της στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Νέες αεροπορικές επιδρομές σημειώθηκαν σήμερα Σάββατο (28.9.2024), λίγες ώρες μετά τα σφοδρά πλήγματα της Παρασκευής που είχαν στόχο το αρχηγείο της Χεζμπολάχ, όπως ανέφερε ο ισραηλινός στρατός.

Στην Πλατεία Μαρτύρων, στο κέντρο της πρωτεύουσας του Λιβάνου, πολλοί κάτοικοι έμοιαζαν σαστισμένοι. «Ήμασταν στο σπίτι όταν έγινε η προειδοποίηση για εκκένωση. Πήραμε τις ταυτότητες, τα υπάρχοντά μας και βγήκαμε έξω», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο Ραντουάν Μεσαλάμ, πρόσφυγας από τη Συρία. Αυτός ο πατέρας έξι παιδιών, ηλικίας 3-17 ετών, λέει ότι δεν έχει «πού να πάει» αφού δεν μπορεί να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) προανήγγειλε ότι θα βομβάρδιζε τρεις αποθήκες όπλων της Χεζμπολάχ που κρύβονταν στα υπόγεια κτιρίων στα νότια προάστια της Βηρυτού. Από την πλευρά της, η Χεζμπολάχ έχει διαψεύσει πως αποθηκεύει όπλα σε συγκροτήματα κατοικιών.

Την ίδια ώρα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν ότι ο διοικητής της μονάδας εκτόξευσης πυραύλων της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο, Μοχάμεντ Αλί Ισμαήλ, και ο αναπληρωτής του, Χοσέιν Άχμεντ Ισμαήλ, σκοτώθηκαν σε ένα από τα πλήγματα των προηγούμενων ωρών.
Πάντως, παραμένει άγνωστο αν ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα παραμένει ζωντανός ή σκοτώθηκε στο χθεσινό μεγάλο χτύπημα του Ισραήλ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response