ΤΟ ANADOLU ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ: ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΜΕ «ΦΙΛΙΚΑ» ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Στο Ιόνιο θα βρεθεί το ελικοπτεροφόρο πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων Anadolu -για το οποίο πολύ καμαρώνει η Τουρκία– προκειμένου να συμμετάσχει στην ΝΑΤΟική άσκηση «Neptune Strike 24».

Στη μεγάλη αυτή αεροναυτική άσκηση του NATO, το τουρκικό Anadolu θα λειτουργεί ως αμφίβια Μονάδα Πολλαπλών Χρήσεων, ενώ η Τουρκία θα συμμετάσχει ακόμη με ελικόπτερα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου Bayraktar και ένα Τάγμα Πεζοναυτών.

Στην άσκηση θα συμμετέχει και το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Harry Truman, που θα αποτελεί τη ναυαρχίδα της νατοϊκής Ομάδας Κρούσης που θα αναπτυχθεί στην Βόρεια Θάλασσα.

Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό συμμετέχει με τη φρεγάτα Αιγαίον, ενώ στην άσκηση θα λάβουν μέρος και F-16. Αίσθηση πάντως έχει προκαλέσει ότι στην άσκηση υπάρχει σενάριο κρούσης μαχητικών της Πολεμικής μας Αεροπορίας με στόχο τη ναυτική αρμάδα, στην οποία ανήκει και το Anadolu.

Να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη φορά μέσα στο 2024 που το τουρκικό πλοίο βρίσκεται στο Ιόνιο, καθώς και τον περασμένο Απρίλιο συμμετείχε στην άσκηση «Neptune Strike 24.1».

Η Τουρκία με κάθε τρόπο προσπαθεί να ενισχύσει τον ρόλο της στο ΝΑΤΟ, περνώντας το μήνυμα στους συμμάχους πως αποτελεί την πλέον ισχυρή ναυτική δύναμη στην περιοχή, επιχειρώντας να θέσει σε δεύτερη μοίρα την Ελλάδα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. ότι το έχουν για το ιόνιο oπου είμαστε ξεβρακωτοι. Οι βλακεντιοι έλεγαν ότι είναι άχρηστο και ότι θα πάει στον πάτο του αιγαίου…. Θα δείτε που θα το υποστηρίξουν και προμηθεύουν με υλικά και όπλα στην Αλβανία και θα επιχειρεί στο ιόνιο και νότια – δυτική Ελλάδα όταν θα γινει πόλεμος, δεν θέλει και πολύ μυαλό για να το καταλάβεις

  2. ΜΑΚΕΛΕΙΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΔΕΣΕΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΩΡΑ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟ ΤΑ ΧΟΥΝ ΠΡΟ ΠΟΛΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΟΙ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ

  3. 😄😄😄😄😄το ελλαδισταν ειναι οχι μονο χωρισμενο για καζαν καζαν λογους…..αλλά και δοσμενο για τα ……… «πάντα» χρονια…… hoch lebe ο γεροτάκουλας….

Leave a Response