ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ – ΤΡΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΑΒΑΣ ΜΕΤΑΝΑΤΑΣΤΗΣ ΠΟΥ ΣΚΟΡΠΙΣΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ, ΑΦΑΝΤΟΣ

Κοινοποίηση:
solingen

Ως τρομοκρατική ενέργεια χαρακτηρίζουν οι γερμανικές αρχές την επίθεση του άνδρα με μαχαίρι εναντίον διερχόμενων εν μέσω του Φεστιβάλ της Σόλινγκεν, η οποία είχε αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους μία γυναίκα και δύο άνδρες και να τραυματιστούν σοβαρά ακόμη πέντε άνθρωποι.

Ο δράστης εξακολουθεί να διαφεύγει την σύλληψη.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής επιθεωρητή της αστυνομίας Σάσα Κρέστα, ο δράστης δεν επέλεξε τα θύματα, στόχευε ωστόσο με το μαχαίρι του στον λαιμό τους.

«Τον δράστη αναζητούν ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις. Θέλουμε πραγματικά να τον συλλάβουμε. Ταυτόχρονα βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες του εγκληματολογικού και καταθέσεις μαρτύρων», δήλωσε ο κ. Κρέστα και πρόσθεσε ότι τρεις από τους ανθρώπους που δέχθηκαν επίθεση δεν τραυματίστηκαν, αλλά βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

«Δεν θέλουμε να πιστέψουμε αυτό που βλέπουμε εδώ στον τόπο του εγκλήματος. Είναι θλιβερό. Η σκέψη μου βρίσκεται στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε τώρα είναι να προσευχηθούμε να τα καταφέρουν οι σοβαρά τραυματίες», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ο Χέρμπερτ Ρόιλ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον επιθεωρητή Κρέστα στο Ντίσελντορφ.

«Απόψε στη Ζόλινγκεν βρισκόμαστε όλοι σε σοκ, αισθανόμαστε φρίκη και μεγάλη θλίψη. Θέλαμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί την επέτειο της πόλης μας και τώρα αναγκαζόμαστε να θρηνήσουμε θανάτους και τραυματισμούς. Μου ραγίζει η καρδιά η επίθεση στην πόλη μας. Με δάκρυα στα μάτια σκέφτομαι αυτούς που χάσαμε. Προσεύχομαι για όσους παλεύουν ακόμη για τη ζωή τους», δήλωσε ο δήμαρχος της Ζόλινγκεν Τιμ Κούρτσμπαχ.

Μετά την επίθεση, οι αρχές αποφάσισαν να διακοπεί το «Φεστιβάλ για την Πολυμορφία» που βρισκόταν σε εξέλιξη, με την ευκαιρία της 650ής επετείου από την ίδρυση της πόλης, κι επρόκειτο να διαρκέσει ως και αύριο Κυριακή.

Τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ υπολογιζόταν ότι θα παρακολουθούσαν τουλάχιστον 80.000 άνθρωποι κατά την διάρκεια του τριημέρου.

Την ώρα της επίθεσης, στην πλατεία Φρόνχοφ, στο κέντρο της Ζόλινγκεν, βρίσκονταν χιλιάδες άνθρωποι που παρακολουθούσαν συναυλία.

Οι θεατές απομακρύνθηκαν με οδηγίες των αρχών ασφαλείας, οι οποίες έχουν ζητήσει επίσης από τους κατοίκους της πόλης να παραμείνουν στα σπίτια τους όσο ο δράστης διαφεύγει την σύλληψη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

13 Σχόλια

  1. Τι ηταν? Φεστιβαλ πολυμορφικο?
    Ε καλα σας κανουν τοτε ρε πανιβλακες που μου θελετε να γιορταζετε την πολυκοσμικωτητα.
    Για ποιους ρε;
    Για το οτι εχουν κατακλυσει ολα τα μαγαζια με τουρκικα προϊόντα;
    Η για το οτι πας μια βολτα και ακους οτιδηποτε αλλο εκτος γερμανικα.

  2. Μαυρούληδες θέλετε. Ασιατικά και αφρικανικά σκατά. Πάρτε τους. Και οι έλληνες τέτοιους μουσλίμηδες θέλουν. Μετά σας φταίει το ισραήλ που τους ξεπαστρεύει τους κορανάκηδες. Ζητήστε βοήθεια από του πούτιν που φιλάει δημοσίως το κοράνι.

  3. η κατάντια της Ευρώπης κάτω από τη νεοταξική μπότα… πρόοδος

    1. νεοταξιτες=εσεις οι νεοναζι

  4. Αυτα ειναι τα κτηνη οι αραβες που υπερασπιζονται με τοση λαγνεια οι “κλασιδιαρικοι ρωσολαγνοι μπατριωτες” του Ελλαδισταν….Όλοι οι πραγματικοί Έλληνες στήριζουμε τον ιερο αγωνα που κανουν τα αδέρφια μας στο Ισραήλ ,μέχρι να ξεψυχησει και ο τελευταιος αραβας μουσουλμανος…

  5. Τι έγινε λοατκι γερμανάκια??Τα ες ες δεν θα βγουν στους δρόμους??Τα καλά του πολυπολιτισμού που θέλατε!!Λουστητε τα!!

    1. φιλε γερμανια ζω, και η γερμανια εχει αλωθει συστηματικα αλλα εμεις στην ελλαδα ειμαστε σε πολυ χειροτερη μοιρα αν συμβει κατι, και οι γερμανοι πολιτες δεν θελουνε καθολου πολιπολιτισμους. Οι γερμανοι παραμενουν φανατικοι εθνικιστες και στα σπιτια τους πολλοι εχουν τη γερμανικη σημαια ή του κρατιδιου ολο το χρονο. Στη γερμανια και το τελευταιο χωριο εχει Schützenverein που θα πει συλλογος σκοπευτικος- προστασιας, οι γερμανοι εχουν τρελα με τα οπλα και εχουν πολλα οπλα οχι καραμπινες αλλα ραβδωτα. Εδω αν εισαι κυνηγος παιρνεις ραβδωτο συν 9αρι πιστολι αν χρειστει να αποτελειωσεις το θηραμα απο κοντα… Λοιπον αυτους μην τους λυπασαι λυπησου την ελλαδα αν συμβει κατι θα χυθει πολυ αιμα

  6. Θέλανε και πολυπολιτισμικό φεστιβάλ οι αριστερούληδες φλούφληδες γερμαναράδες….

  7. διότι πρόκειται για κατασκευαμένη είδηση, ούτε νεκροί υπάρχουν ούτε Άραβας

  8. Καλά οι Γερμανοί είναι ακραία περίπτωση συνδρόμου της Στοκχόλμης. Οι λαθρομετανάστες τους κλέβουν τους σκοτώνουν βιάζουν τις γυναίκες καίνε τα πάντα και οι Γερμανοί τους λατρεύουν και άμα πεις να απελαθούν οι λάθρο τότε οι Γερμανοί ορμάνε να σε φάνε και σε λένε φασίστα ρατσιστή και ακροδεξιό. Ξύλο και π@@τσα μέχρι να σβήσει ο ήλιος.

  9. Αυτος ηταν αραβας φωναζε αλλαχ ακμπαρ, και αυτο που δεν λενε ανοιχτα το φεστιβαλ ηταν φεστιβαλ diversity. Δηλαδη κοινως φεστιβαλ λοατκι… Verstanden?

    1. Έχει βουίξει το τουίτερ εντωμεταξύ για όσα έγραψες αλλά όλα τα συστημικά ΜΜΕ προσπαθούν να κουκουλώσουν ότι ο δράστης ήταν αλλαχουακμπαρίστας και το ότι ήταν φεστιβάλ πούστηδων!!!!

Comments are closed.