ΦΛΕΓΕΤΑΙ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ – Η ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ ΕΞΑΠΕΛΥΣΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ – ΟΙ IDF ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΜΕ ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΣΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ

Κοινοποίηση:
leban

Το λιβανικό κίνημα Χεζμπολάχ ανακοίνωσε πως εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Ισραήλ με μεγάλο αριθμό drones, σε αντίποινα για τη δολοφονία ηγετικού στελέχους του στρατιωτικού της βραχίονα, του Φουάντ Σουκρ, σε ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό σε προάστιο της Βηρυτού τον περασμένο μήνα.

Η Χεζμπολάχ σε νεότερη ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ότι ολοκληρώθηκε η «πρώτη φάση» των αντιποίνων για τη δολοφονία του ηγετικού στελέχους του στρατιωτικού της βραχίονα, του Φουάντ Σουκρ.

Η λιβανέζικη οργάνωση πρόσθεσε ότι έπληξε 11 ισραηλινές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, εκτόξευσε περισσότερους από 320 πυραύλους Κατιούσα και έστειλε μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από το βόρειο Ισραήλ.

Νωρίτερα ο  ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νωρίς το πρωί της Κυριακής ότι πραγματοποιεί προληπτικά πλήγματα στον Λίβανο, αφού εντόπισε προετοιμασίες για επιθέσεις «μεγάλης κλίμακας» από την υποστηριζόμενη από το Ιράν λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ.

«Σε μια πράξη αυτοάμυνας για την απομάκρυνση αυτών των απειλών, ο (ισραηλινός στρατός) πλήττει τρομοκρατικούς στόχους στο Λίβανο, από τους οποίους η Χεζμπολάχ σχεδίαζε να εξαπολύσει τις επιθέσεις της εναντίον ισραηλινών πολιτών», δήλωσε σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Χ ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF), υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

Ο Χαγκάρι προειδοποίησε ότι η Χεζμπολάχ «σύντομα θα εκτοξεύσει ρουκέτες και πιθανώς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Ισραήλ».

Οι σειρήνες ήχησαν στο βόρειο Ισραήλ αμέσως μετά την προειδοποίηση. Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι ενεργοποίησαν τις σειρήνες της αεράμυνας, που καλούν τους κατοίκους να σπεύσουν σε καταφύγια, στο βόρειο τμήμα της χώρας, τομέα που γειτονεύει με τον Λίβανο.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ ανακοίνωσε πως κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στο εσωτερικό μέτωπο, ταυτόχρονα με την ανακοίνωση του λιβανικού κινήματος Χεζμπολάχ.

Το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ συγκλήθηκε να συνεδριάσει εκτάκτως στις 07:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), μεταδίδουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, εν μέσω εντατικών βομβαρδισμών που εξαπέλυσε η πολεμική αεροπορία εναντίον θέσεων και εγκαταστάσεων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο και της επίθεσης της λιβανέζικης οργάνωσης.

Σύμφωνα με τις IDF μέχρι στιγμής έχουν εκτοξευθεί από τον Λίβανο τουλάχιστον 150 πύραυλοι και όπως φαίνεται σε βίντεο που ανέβηκαν στα social media έχει ενεργοποιηθεί η αεράμυνα του Ισραήλ, το επονομαζόμενο «Iron Dome»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Βρωμομουσλίμια κατσαρίδες. Λαλάκες οι δαυίδηδες, αλλά οι μουσλίμηδες είναι η χειρότερη πληγή.

  2. ΌΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΚΤΛ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ,
    ΑΛΛΑ ΟΥΔΕΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΑΡΑΒΩΝ!…
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ!…
    ΜΕ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΖΕΙΣ-ΜΕ ΜΟΥΣΛΙΜΙΑ ΌΧΙ!…

  3. μοναδικός σκοπός τον διαβολεμένων Εβραίων είναι το αέριο στην λωρίδα της γάζας αξίας πάνω από 15 τρις όλα και οι απαγωγές στην συναυλία στημένα από Μοσσάντ για να ξεκινήσουν τον πόλεμο

  4. Πατηστε τα μουσλιμια αδερφια μας Ισραηλιτες..σπιτια,νοσοκομεια,σχολεια όλα πρέπει να ειναι στόχοι..μέχρι να ξεψυχησει και ο τελευταιος μουσουλμάνος.. μέχρι να καεί και το τελευταίο κοράνι…Ζητώ η Ελλάδα Ζητω το Ισραηλ

  5. ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΚΑΣΤΡΟΥΚΕΣ

  6. Εγω βλεπω το iron dome δεν αφησε τιποτα να περασει

Comments are closed.