ΦΛΟΓΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: ΑΝΕΛΕΗΤΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ ΚΛΟΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Κοινοποίηση:
ισραηλ

Σε μια κλωστή η Μέση Ανατολή: Εκατέρωθεν αεροπορικές επιθέσεις από Χεζμπολάχ και Ισραήλ

«Βροχή» ρουκετών μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ, εν μέσω διεθνούς ανησυχίας για διάχυση της σύρραξης στη Μέση Ανατολή. Ισραήλ: Επιτακτική ανάγκη η εξόντωση του νέου ηγέτη της Χαμάς, λέει ο υπουργός Εξωτερικών.

Το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή εναντίον «στρατιωτικής δομής» που χρησιμοποιείται από τη Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο. Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανέφερε ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση σε σπίτι στην πόλη Μαιφαντούν, περίπου 30 χιλιόμετρα από τα ισραηλινά σύνορα. Πηγές ασφαλείας δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι οι τέσσερις άνδρες ήταν μαχητές της Χεζμπολάχ.

Ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας Ισραέλ Κατς υποστήριξε ότι ο διορισμός του Σινουάρ στην ηγεσία της Χαμάς είναι ακόμη ένας επιτακτικός λόγος για την εξόντωση του φερόμενου ως «εγκεφάλου» της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου.

Νωρίτερα, η Χεζμπολάχ είχε εκτοξεύει περισσότερους από 30 ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ. Το πρώτο μπαράζ περίπου 20 ρουκετών είχε στόχο τα βόρεια Υψίπεδα του Γκολάν. Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι οι πύραυλοι έπληξαν όλες ανοιχτές περιοχές. Λίγη ώρα αργότερα, άλλοι 10 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν στο Galilee Panhandle. Το Ισραήλ λέει ότι ορισμένοι από τους πυραύλους αναχαιτίστηκαν από τον Iron Dome και αναφέρθηκαν αρκετές κρούσεις, μερικές από τις οποίες πυροδότησε πυρκαγιές.

Ως «πρόβα» αντιποίνων χαρακτήρισε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, τις τελευταίες επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ, προειδοποιώντας το Ισραήλ, «πως δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που υποσχεθήκαμε, τα οποία δεν έχουν έρθει ακόμη».

Η Χεζμπολάχ και το Ιράν έχουν δεσμευθεί να αντεπιτεθούν για τους θανάτους του Χανίγια και του Σουκρ πυροδοτώντας φόβους ότι τα πλήγματα ανταλλάγματος θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Οι Εβραίοι η ρίζα του κακού για όλα

  2. Παμε αδερφια Εβραίοι μέχρι την τελικό αφανισμό του Ισλάμ και του κάθε μουσλιμιου!! Οι αληθινοι Έλληνες είναι μαζί σας…

  3. O σιωνισμός που κυβερνάει την Ευρώπη είναι υπεύθυνος για αυτό που γίνεται, open society διακρίσεις, διαφορετικότητα, ανοιχτά σύνορα, αυτοί ανοίγουν τον δρόμο για τα μουσουλμάνια που λες

  4. Τελικα αυτο το περιβοητο Iron dome πρεπει να εχει πολλες τρυπες!!!!Ορισμενοι απο τους πυραυλους αναχετιστηκαν οι υπολοιποι τι γινανε???Λεω τωρα εγω!!!Σαν μην μας τα λενε καλα οι Εβραιοι!!!

  5. Σβήστε τα μουσλίμια από τον χάρτη. Η πληγή της Γης είναι τα μουσλίμια. Χωρίς το ισραήλ η Ευρώπη θα γεμίσει μουσλίμια.

Comments are closed.