Χιονοπτώσεις-έκπληξη στη Νότια Αφρική: Δρόμοι κλειστοί και άνθρωποι εγκλωβισμένοι

Κοινοποίηση:
ΦΩΤΟ: X

Σήμερα, η Νότια Αφρική αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο λόγω ασυνήθιστα έντονων χιονοπτώσεων. Πολλοί άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους από τη νύχτα.

 
Η εθνική οδός Ν3, που συνδέει το Γιοχάνεσμπουργκ με το Ντέρμπαν στις ανατολικές ακτές, είναι μία από τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο. Πολλά τμήματα της οδού έχουν κλείσει, καθιστώντας αδύνατη την εκτροπή της κυκλοφορίας, όπως ανέφεραν οι αρχές.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εργάζονται αδιάκοπα για να βοηθήσουν τους ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στα αυτοκίνητά τους. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη γνωστός ο αριθμός των εγκλωβισμένων ή η κατάσταση στην οποία βρίσκονται.
Η κυβέρνηση της επαρχίας Κουαζουλού-Νατάλ έχει διανείμει κουβέρτες και γεύματα σε κάποιους από τους εγκλωβισμένους οδηγούς. Φορτηγά παραμένουν σταθμευμένα στην άκρη του δρόμου από χθες, ενώ λεωφορεία που κινούνταν μεταξύ επαρχιών έχουν εγκλωβιστεί για περίπου 7 ώρες σε πρατήρια καυσίμων.
Σε ορισμένες περιοχές, το ύψος του χιονιού έφθασε έως τα 2 μέτρα. Η αρχή διαχείρισης των συνόρων της Νότιας Αφρικής έκλεισε τρεις συνοριακούς σταθμούς με το Λεσότο λόγω του κινδύνου από τις καιρικές συνθήκες.

Οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών εργάζονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και συνεχίζουν να το κάνουν, προκειμένου να προσφέρουν βοήθεια στους ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στα αυτοκίνητά τους, όμως προς το παρόν δεν είναι γνωστό πόσοι είναι οι εγκλωβισμένοι και σε ποια κατάσταση βρίσκονται, όπως δήλωσε μία αξιωματούχος της εταιρείας που διαχειρίζεται τους αυτοκινητόδρομους, η Τάνια Ντόογκρα, στο τηλεοπτικό δίκτυο ENCA.

Κουβέρτες και γεύματα διανεμήθηκαν σε ορισμένους από τους εγκλωβισμένους οδηγούς, είπε η κυβέρνηση της επαρχίας Κουαζουλού-Νατάλ σε ένα δελτίο Τύπου που δημοσιεύτηκε σήμερα το μεσημέρι.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response