ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ! ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΗΡΥΤΟ – ΚΟΒΟΥΝ ΤΗ ΡΑΧΟΚΟΚΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ

Κοινοποίηση:
ragdaies ekselikseis

Ξεκίνησαν τα «χτυπήματα» που προανήγγειλε ο IDF σε τραπεζικά ιδρύματα στη Βηρυτό. Το Ισραήλ θα εξαπολύσει στοχευμένα πλήγματα σε εγκαταστάσεις που συνδέονται με τη χρηματοδότηση της Χεζμπολάχ στον Λίβανο τις ερχόμενες ώρες και οι Λιβανέζοι κάτοικοι θα πρέπει να εγκαταλείψουν περιοχές κοντά στις εγκαταστάσεις αυτές, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου μεταδίδουν τέσσερα ισραηλινά πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού, λέγοντας ότι μεταξύ των στόχων ήταν οικονομικές ενώσεις που συνδέονται με τη Χεζμπολάχ, μετά την έκδοση εντολών εκκένωσης από το Ισραήλ.

Παράλληλα, το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων ANI μετέδωσε πως ισραηλινό πλήγμα σημειώθηκε απόψε στον ανατολικό Λίβανο, εναντίον θυγατρικής χρηματοπιστωτικού ομίλου που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ, τα γραφεία του οποίου βομβαρδίστηκαν και στον νότιο τομέα της Βηρυτού, μετά τις εντολές του ισραηλινού στρατού για απομάκρυνση των κατοίκων.

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έθεσε στο στόχαστρο «τη θυγατρική της Al-Qard al-Hassan» στην περιοχή της Χερμέλ, στον ανατολικό Λίβανο, διευκρίνισε το ANI.

Τουλάχιστον τρία παρακλάδια του Al-Qard Al-Hassan, τα οποία το Ισραήλ κατηγορεί ότι χρηματοδοτούν τη Χεζμπολάχ, έχουν πληγεί από τα πλήγματα, αναφέρει το AFP.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών είπε νωρίτερα πως το Ισραήλ πρόκειται να επιτεθεί σε διαφορετικά παραρτήματα του οικονομικού βραχίονα της υποστηριζόμενης από το Ιράν Χεζμπολάχ Al-Qard Al-Hassan.

Δεν αναφέρθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με τις τοποθεσίες των εγκαταστάσεων που θα τεθούν στο στόχαστρο.

Υπενθυμίζεται πως οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις στην Al-Qard Al-Hassan το 2007, λέγοντας ότι χρησιμοποιούνταν από τη Χεζμπολάχ «ως κάλυμμα για τη διαχείριση των οικονομικών δραστηριοτήτων της τρομοκρατικής οργάνωσης και για να αποκτήσει πρόσβαση στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα».

Συνολικά, ο Ισραηλινός Στρατός έδωσε εντολή στους αμάχους κοντά σε 22 τοποθεσίες στον Λίβανο, συμπεριλαμβανομένης της Βηρυτού, να απομακρυνθούν.

«Θα τους χτυπήσουμε απόψε και θα ενημερώσουμε με τα αποτελέσματα τις επόμενες ημέρες»

Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι είπε χαρακτηριστικά νωρίτερα ότι θα εκδωθούν εντολές εκκένωσης σε πολίτες στο Λίβανο προκειμένου να αποστασιοποιηθούν από τοποθεσίες που σχετίζονται με τα οικονομικά που χρησιμοποιεί η Χεζμπολάχ, πριν πραγματοποιηθούν αεροπορικές επιδρομές.

«Τονίζω εδώ, ότι όποιος βρίσκεται κοντά στις τοποθεσίες που χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατικής δραστηριότητας της Χεζμπολάχ πρέπει να αποστασιοποιηθεί αμέσως από αυτές», τόνισε.

«Θα χτυπήσουμε πολλούς ιστότοπους τις επόμενες ώρες και περισσότερους ιστότοπους μέσα στη νύχτα. Τις επόμενες ημέρες, θα αποκαλύψουμε πώς το Ιράν χρηματοδοτεί την τρομοκρατική δραστηριότητα της Χεζμπολάχ χρησιμοποιώντας ως κάλυμμα πολιτικούς θεσμούς και ενώσεις», συνέχισε ο Χαγκάρι.

«Θα τους χτυπήσουμε απόψε και θα ενημερώσουμε με τα αποτελέσματα τις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response