ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!- ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΠΥΡΑΜΙΔΩΝ;- ΠΩΣ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΣΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΕΤΡΕΣ!!!- ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ «ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΟΥ» ΕΡΓΟΥ ΤΟ «ΚΛΕΙΔΙ»… (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
ΠΥΡΑΜΙΔΑ

Ρεπορτάζ- επιμέλεια: Μαρίνα Νικολάκη

Χιλιάδες χρόνια τώρα,  επιστήμονες σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να κατανοήσουν πώς οι αρχαίοι Αιγύπτιοι κατάφεραν να χτίσουν τις γιγάντιες Πυραμίδες τους. Η θεωρία που είναι η πιο πρόσφατη και διατυπώθηκε από έναν αρχιτέκτονα – ερευνητή στο Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνολογίας (NTNU).

Οι δύο γρίφοι που ζητούν λύση!

Ο ερευνητής εστίασε σε δύο κυρίως «γρίφους» ως προς την κατασκευή των Πυραμίδων:

1. Πώς οι Αιγύπτιοι γνώριζαν ακριβώς πού έπρεπε να τοποθετηθούν τόσο βαριά δομικά στοιχεία;

2. Πώς κατάφερναν οι αρχιτέκτονες να εκτελέσουν τόσο λεπτομερή και ακριβή σχέδια, σε ένα εργατικό δυναμικό 10.000 αναλφάβητων ανδρών;

Μία κατασκευή 7 εκατομμυρίων τόνων!

Ο Ole J. Bryn, αρχιτέκτονας και αναπληρωτής καθηγητής στην Σχολή Αρχιτεκτονικής και Καλών Τεχνών του NTNU, ξεκίνησε την συμπλήρωση του «αρχαίου παζλ» από τη Μεγάλη Πυραμίδα του Χέοπα στην Γκίζα. Χτισμένη από 2,3 εκατομμύρια ασβεστολιθικούς ογκόλιθους βάρους περίπου 7 εκατομμυρίων τόνων, με ύψος Στα 146,6 μέτρωνκατέχει δικαίως το ρεκόρ της ψηλότερης αρχαίας κατασκευής.

Στην εικόνα  βλέπετε το αναλυτικό αρχιτεκτονικό σχέδιο της Πυραμίδας του Χέοπα, όπως τα σχεδίασε ο Ole J. Bryn και το δημοσιεύει η ιστοσελίδα του NTNU http://www.ntnu.no/. Αυτό που ανακάλυψε ο Bryn, ήταν ότι προφανώς οι Αιγύπτιοι είχαν εφεύρει χιλιάδες χρόνια πριν αυτό που σήμερα στην εφαρμοσμένη μηχανική ονομάζεται «ανοχή» και το είχαν αποτυπώσει με κάθε λεπτομέρεια στα χαρτιά. Στην κορυφή της πυραμίδας το «κλειδί»

O Bryn δημιούργησε στον υπολογιστή τα σχέδια από τις τριάντα παλιότερες πυραμίδες της Αιγύπτου. Αυτό που διαπίστωσε ήταν ότι η κατασκευή τους βασιζόταν σε ένα λεπτομερές αρχιτεκτονικό σύστημα, που επέτρεπε στους Αιγύπτιους να φθάσουν στο τελευταίο και υψηλότερο σημείο της πυραμίδας, στην κορυφή της, με μια εντυπωσιακή ακόμη και για τα σημερινά δεδομένα ασφάλεια και ακρίβεια. Όπως πιστεύει ο ερευνητής, οι Αιγύπτιοι έχτισαν τις πυραμίδες τους βασισμένοι σε αναλυτικά σχέδια που περιείχαν από την αρχή όλες τις διαστάσεις των κατασκευών, όπως ακριβώς γίνεται σε ένα σύγχρονο κτίριο, αλλά αξιοποιώντας τους τρόπους κατασκευής και μέτρησης που ήταν γνωστά από την αρχαία Αίγυπτο. «Η άποψη ότι ξεκινούσαν από τη βάση και στήριζαν πέτρες σε σχήμα πυραμίδας, δημιουργώντας μία «άγνωστη και μυστηριώδη» δομή, είναι σαφώς αφελής. Υπήρχε αναλυτική αρχιτεκτονική μελέτη για το πού και πώς έπρεπε να τοποθετηθεί κάθε υλικό, όπως γίνεται και σήμερα», εξηγεί.

Η «αποθέωση της αρχαίας αρχιτεκτονικής»!

Αν τα ευρήματα και τα σχέδια στα οποία έχει καταλήξει ο Bryn είναι σωστά, τότε οι αρχαιολόγοι θα έχουν στα χέρια τους την λύση κάποιων γρίφων γύρω από τις Πυραμίδες της Αιγύπτου. Λύσεις που θα αποδεικνύουν ότι οι πυραμίδες αποτελούσαν απίστευτα ακριβείς κατασκευές, που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως η «αποθέωση της αρχαίας αρχιτεκτονικής». Σε σχέδια όπως αυτό της φωτογραφίας, λοιπόν, υποστηρίζει ο ερευνητής ότι βασίστηκαν 4.500 χρόνια πριν (!) οι Αιγύπτιοι για να δημιουργήσουν τα θαύματα των γιγάντιων Πυραμίδων τους! Κι αν για εμάς αποτελούν σπαζοκεφαλιά, για τους αρχιτέκτονες και τους μηχανικούς, είναι απλώς «σχέδια που αγγίζουν την τελειότητα», χωρίς τίποτε το «άγνωστο και μυστηριώδες»!

Οι θεόρατες πυραμίδες του Λούξορ αποτελούν το σύμβολο του Αιγυπτιακού πολιτισμού και ένα από τα θαύματα του κόσμου. Ωστόσο αποτελούν επίσης και ένα από τα μεγαλύτερα επιστημονικά μυστήρια, καθότι οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι δεν είχαν τις υποδομές να κουβαλήσουν τις γιγάντιες πέτρες. Για πρώτη φορά, ωστόσο, το μυστήριο των πυραμίδων λύνεται χάρη σε μία ομάδα Ολλανδών επιστημόνων.

Οι φυσικοί από το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ διερεύνησαν τις δυνάμεις που απαιτούνται για να τραβηχτούν βαριά αντικείμενα σε γιγαντιαία έλκηθρα πάνω από την άμμο της ερήμου και διαπίστωσαν ότι τελικά η άμβλυνση της άμμου μπροστά από την πρωτόγονη συσκευή μειώνει την τριβή στο έλκηθρο, καθιστώντας ευκολότερη τη μετακίνηση του. Στα πλαίσια της έρευνας, οι επιστήμονες έλαβαν υπόψιν ενδείξεις από τους ίδιους τους αρχαίους Αιγυπτίους. Μια τοιχογραφία που ανακαλύφθηκε στον αρχαίο τάφο του Ντζεχουτιχοτέπ, που χρονολογείται περίπου το 1900 π.Χ., απεικονίζει 172 άνδρες να μεταφέρουν ένα τεράστιο άγαλμα χρησιμοποιώντας έλκηθρο με σκοινιά. Στην τοιχογραφία ωστόσο, ξεχωρίζει και ένα άτομο που στέκεται στο μπροστινό μέρος του έλκηθρου και ρίχνει νερό πάνω στην άμμο, αναφέρει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Ντάνιελ Μπον καθηγητής φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ: 

«Οι Αιγυπτιολόγοι θεωρούσαν ότι ήταν μια καθαρά τελετουργική πράξη, ωστόσο φαίνεται πώς είναι κάτι παραπάνω από αυτό.» Ο Μπον και οι συνεργάτες του κατασκεύασαν μικροσκοπικά έλκηθρα και πειραματίστηκαν τραβώντας βαριά αντικείμενα μέσα σε κουτιά άμμου. Οταν οι ερευνητές έσυραν τα έλκηθρα σε στεγνή άμμο, παρατήρησαν ότι δημιουργούνταν αμμόλοφοι μπροστά από το έλκηθρο καθώς αυτό σερνόταν, και τελικά απαιτούσε περισσότερη δύναμη για να μετακινηθεί.

Βρέχοντας όμως την άμμο, τα έλκηθρα μπόρεσαν να γλιστρήσουν πιο εύκολα σε όλη την επιφάνεια. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα σταγονίδια του νερού δημιουργούν γέφυρες μεταξύ των κόκκων της άμμου, που τους βοηθά να μείνουν ενωμένοι, εξηγούν οι επιστήμονες . Είναι επίσης ο ίδιος λόγος που χρησιμοποιούμε υγρή άμμο για να χτίσουμε κάστρα στην παραλία. Ωστόσο, η ποσότητα του νερού που είναι αναγκαία εξαρτάται από τον τύπο της άμμου, σύμφωνα με τον Μπον, αλλά τυπικά η βέλτιστη ποσότητα κυμαίνεται μεταξύ 2% και 5% του όγκου της άμμου . Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στις 29 Απριλίου 2014στο περιοδικό Physical Review Letters, μπορεί να εξηγήσει πώς οι αρχαίοι Αιγύπτιοι κατασκεύασαν τις πυραμίδες, αλλά η έρευνα έχει επίσης και σύγχρονες εφαρμογές. Τα ευρήματα θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους ερευνητές να κατανοήσουν τη συμπεριφορά των άλλων υλικών με κόκκους, όπως η άσφαλτος, το σκυρόδεμα ή το κάρβουνο.

Το βάρος της πυραμίδας προβλέπεται σε 5.955.000 τόνους. Πολλαπλασιασμένη επί 10 ^ 8 δίνει μια εύλογη πρόβλεψη της μάζας της γης… Μέχρι σήμερα, ούτε ένας εμπειρογνώμονας δεν ήταν σε θέση να απαντήσει σε τρία από τα πιο θεμελιώδη ερωτήματα γύρω από το Πυραμίδες της Γκίζας, που είναι:

Ποιος τις κατασκευασε, γιατί κατασκευάστηκαν, και πώς είχαν κατασκευαστεί; Όπως αναφέρθηκε από τους πιο καταξιωμένους κατασκευαστές, οι πυραμίδες χτίστηκαν από κολοσσιαίους στρατούς. Ο Έλληνας φιλόσοφος και ιστορικός Ηρόδοτος ήταν ο πρώτος στην ιστορία που αναφέρει αυτή τη θεωρία. Ισχυρίστηκε ότι οι Πυραμίδες της Γκίζας κατασκευάστηκαν από στρατό των 100.000 ανδρών, η οποία ποικίλλει από μήνα σε μήνα, για μια περίοδο 20 ετών. Αυτο θα σήμαινε ότι ένας ογκόλιθος έπρεπε να τοποθετηθεί απόλυτα σε θέση μέσα σε χρόνο 3 ½ λεπτά, 24 ώρες την ημέρα .

 

Παρ ‘όλα αυτά, ένα ντοκιμαντέρ στο YouTube μπορεί να ρίξει φως στο πώς αυτά τα καταπληκτικά δημιουργήματα κατασκευάστηκαν χιλιάδες χρόνια πριν. Πώς θα μπορεσαν υλικά όπως τα ξύλινα ρολά και τούβλα λάσπης να αντέξουν την πίεση από τόνους πέτρα;

 

Τα μυστήρια της Σφίγγας

Η προέλευσή της είναι άγνωστη. Τα μυστικά της παραμένουν κρυμμένα εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ίσως και να κατέχει την αλήθεια για την ύπαρξή μας…

Μπορεί η Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας, ένα από τα πιο μυστηριώδη μνημεία στη Γη, να κρύβει την απάντηση για την ύπαρξη εξωγήινων όντων στην αρχαιότητα;
 
– Τί περιέχει η Σαρκοφάγος του Όσιρη;
 
– Έχει σχέση η Σφίγγα με την Ατλαντίδα;
 
– Υπάρχει αντίστοιχη Σφίγγα στον Άρη;
 
Δείτε το ντοκιμαντέρ:

 
 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Οι θεόρατες πυραμίδες του Λούξορ αποτελούν το σύμβολο του Αιγυπτιακού πολιτισμού και ένα από τα θαύματα του κόσμου. Ωστόσο αποτελούν επίσης και ένα από τα μεγαλύτερα επιστημονικά μυστήρια, καθότι οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι δεν είχαν τις υποδομές να κουβαλήσουν τις γιγάντιες πέτρες. Για πρώτη φορά, ωστόσο, το μυστήριο των πυραμίδων λύνεται χάρη σε μία ομάδα Ολλανδών επιστημόνων.
    ——————————————————
    1.Οι πυραμίδες δεν είναι στο Λούξορ αλλά στη Γκίζα.Δηλαδή αρκετές 100δες χιλιόμετρα μακρυά
    2.ΜΟΝΟ η μεγάλη πυραμίδα (αυτή που λένε του Χέοπα) ανήκει στα 7 θαύματα του κόσμου και οχι και οι τρείς.
    3.Μην γράφετε ανακρίβιες οταν δεν ξέρετε κάτι.

Comments are closed.