Έκλεισε από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στην Τουρκία το Τwitter, η πρόσβαση στο οποίο αποκλείστηκε, όπως ανακοίνωσε αργά τη νύχτα η Διεύθυνση Τηλεπικοινωνιών, μετά από σχετική εντολή της εισαγγελίας Κωνσταντινούπολης.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε πει κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας «θα ξεριζώσουμε το Τwitter και τα παρόμοια και δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι θα πει η διεθνής κοινότητα. Όλοι θα αντιληφθούν την ισχύ της Τουρκικής Δημοκρατίας».
Το Τwitter είναι από τα κοινωνικά μέσα μέσω των οποίων διαρρέουν εδώ και λίγο καιρό ηχογραφημένες τηλεφωνικές συνομιλίες τόσο του ίδιου του Ερτνογάν, όσο και συγγενικών του προσώπων και συνεργατών του.
Το Twitter ερευνά τις αναφορές της απαγόρευσης
Η εταιρεία διαχείρισης, του διαδικτυακού μέσου Twitter Inc, ανακοίνωσε ότι εξετάζει τις αναφορές ότι η υπηρεσία έχει απαγορευτεί στην Τουρκία.
Η εταιρεία δημοσίευσε ένα μήνυμα στις υπηρεσίες της συμβουλεύοντας τους χρήστες του Twitter στην Τουρκία ότι είναι δυνατό να στέλνουν τα Tweets που θέλουν χρησιμοποιώντας τα γραπτά μηνύματα μέσω του κινητού τηλεφώνου της.
Οι χρήστες του Twitter στην Τουρκία ανέφεραν εκτεταμένες διακοπές τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.
Ορισμένοι χρήστες προσπαθούν να ανοίξουν την ιστοσελίδα Twitter.com αλλά βλέπουν μια ανακοίνωση προφανώς από τη ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας (TIB).
Η δήλωση ανέφερε τέσσερις δικαστικές αποφάσεις ως βάση για τον αποκλεισμό της ιστοσελίδας, οι οποίες σχετίζονται με τη διαρροή των τηλεφωνικών συνομιλιών του Ερντογάν.
«ΟΛΟΙ ΘΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»!!!ΜΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ…ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ…ΧΑΧΑΧΑ!!! ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΒΡΕΙΣ Η ΛΕΞΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΑΤΟΣΤΟΜΑ ΕΝΟΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥ ΣΕΛΤΖΟΥΚΟΥ ΜΟΓΓΟΛΟΤΑΤΑΡΟΥ!!!