«ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΥΠΟ ΠΥΡΑ» ΕΙΠΕ Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ – ΓΙΑ «ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ» ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Η ΧΑΜΑΣ

Κοινοποίηση:
neta

Το Ισραήλ εξαπέλυσε σφοδρούς βομβαρδισμούς στη Γάζα που έχουν οδηγήσει σε πάνω από 420 νεκρούς, «σπάζοντας» την εύθραυστη εκεχειρία, με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να απειλεί ότι «αυτό είναι μόνο η αρχή».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είπε ότι το Ισραήλ θα «δράσει κατά της Χαμάς με αυξανόμενη ένταση». Ο ίδιος σημείωσε ότι από εδώ και πέρα διαπραγματεύσεις θα γίνονται μόνο «υπό πυρά».

Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι η απόφαση για την επανέναρξη των μαχών ελήφθη αφού η Χαμάς απέρριψε επανειλημμένα κάθε πρόταση.

«Σας υποσχέθηκα πολλές φορές – αν η Χαμάς επιμείνει στην άρνησή της και δεν απελευθερώσει τους ομήρους μας, θα επιστρέψουμε στις μάχες», είπε. «Και πράγματι, επιστρέψαμε στις μάχες – επιστρέψαμε στις μάχες με ένταση».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είπε ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από σύσταση των στρατιωτικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών ασφαλείας για την επανέναρξη των εντατικών μαχών.

«Η Χαμάς έχει ήδη νιώσει τη δύναμή μας τις τελευταίες 24 ώρες και θέλω να διαβεβαιώσω εσάς και αυτούς: αυτή είναι μόνο η αρχή».

Το διάγγελμα Νετανιάχου:

Χαμάς: «Το Ισραήλ έχει αυταπάτες αν πιστεύει ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις θα αλλάξουν τη συμφωνία»

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς Οσάμα Χαμντάν μίλησε στο Al Jazeera μετά τους νέους σφοδρούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 400 ανθρώπους και τόνισε ότι το Τελ Αβίβ έχει «αυταπάτες» αν πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός κλιμακώνοντας τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις.

«Έμειναν έκπληκτοι που ήμασταν προσηλωμένοι [στην κατάπαυση του πυρός] και που κάθε βήμα που έκανε η αντίσταση ήταν σύμφωνο με τα συμφωνηθέντα, ενώ όλα όσα έκανε το Ισραήλ ήταν μετά από διαβουλεύσεις με τους Αμερικανούς», είπε.

«Έτσι, αν νομίζουν ότι τέτοιες επιχειρήσεις θα αλλάξουν τη συμφωνία, έχουν αυταπάτες».

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς κατηγόρησε τον Νετανιάχου ότι πάσχει από «μεγαλομανία» και προσπαθεί να ξεφύγει από τις υποθέσεις διαφθοράς εναντίον του συνεχίζοντας τις μάχες.

Συρία: Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις 

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν σήμερα επίθεση εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην Χομς της κεντρικής Συρίας, όπως μεταδίδει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Στόχος της ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής ήταν θέσεις πυραύλων» κοντά στην πόλη Χομς, αναφέρει η μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στο Λονδίνο αλλά διατηρεί ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Leave a Response