Τις σκέψεις του για τη μεταπολεμική Ουκρανία και τα νέα «σύνορα» μεταξύ Ευρώπης και Δύσης αποκάλυψε ο απεσταλμένος των ΗΠΑ Κιθ Κέλογκ.
Μιλώντας στην εφημερίδα The Times, ο Κέλογκ υπογράμμισε ότι η μεταπολεμική Ουκρανία θα μπορούσε να μοιάζει με το «Βερολίνο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» με παράλληλη παρουσία ευρωπαϊκών και ρωσικών δυνάμεων, χωρισμένες από τον ποταμό Δνείπερο.
«Θα μπορούσατε ακόμα και να το κάνετε να μοιάζει με αυτό που συνέβη με το Βερολίνο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν είχατε μια ρωσική ζώνη, μια γαλλική ζώνη, μια βρετανική ζώνη, μια αμερικανική ζώνη», δήλωσε ο στρατηγός Κέλογκ σε συνέντευξη στην εφημερίδα Times που δημοσιεύεται σήμερα.
Και για να αντικατασταθεί το τείχος που κατασκευάστηκε το 1961 και χώριζε τη γερμανική πρωτεύουσα, ο Αμερικανός απεσταλμένος σκέφτεται την περίπτωση του ποταμού Δνείπερου, ενός μεγάλου φυσικού «εμπόδιου» που διαρρέει την Ουκρανία, ακόμα και το ίδιο το Κίεβο από τον βορρά έως τον νότο.
Σύμφωνα με τον Κέλογκ, μια αγγλογαλλική παρουσία με τη μορφή «μια δύναμης που θα εγγυάται» την ειρήνη, στα δυτικά του Δνείπερου, δεν θα ήταν «καθόλου προκλητική» για τη Μόσχα. Η Ρωσία θα ήταν στα ανατολικά, ενώ τα ουκρανικά στρατεύματα θα βρίσκονταν στο ενδιάμεσο.
«Οι ΗΠΑ δεν θα έστελναν καμία στρατιωτική δύναμη», δήλωσε ο ίδιος.
Ωστόσο, έχοντας επίγνωση ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα μπορούσε «να μην αποδεχθεί» αυτή την πρόταση, ο Κιθ Κέλογκ προτείνει επίσης να δημιουργηθεί μια «αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη» μεταξύ των ουκρανικών και των ρωσικών γραμμών. Αυτό θα έχει στόχο να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν ανταλλαγές πυρών.
«Βλέπετε ένα χάρτη και δημιουργείτε, ελλείψει καλύτερου όρου, μια αποστρατιωτικοποιημενη ζώνη. Και οι δύο πλευρές υποχωρούν η καθεμία 15 χιλιόμετρα», δήλωσε ο Κέλογκ. Μια μεταπολεμική ουδέτερη ζώνη, αλλά μόνο με πλάτος τεσσάρων χιλιομέτρων, υπάρχει για παράδειγμα μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας από το 1953.
«Θα μπορείτε να το παρακολουθείτε αυτό πολύ εύκολα», δήλωσε ο Κέλογκ, προσθέτοντας ωστόσο: «Θα υπάρξουν παραβιάσεις; Πιθανόν, γιατί πάντα υπάρχουν».
Σε δημοσίευμα αναφορικά με τη συνέντευξη με τον Αμερικανό απεσταλμένο, η εφημερίδα Times ανέφερε τη «διαίρεση» της Ουκρανίας ως μέρος μιας πιθανής ειρηνευτικής συμφωνίας.
Τον εχετε για μαλακα τον Πουτιν ? Εφτιαξε μια Ρωσια υπερδυναμη και δεν ξερει πιο ειναι το καλο του? Εσεις οι Ευρωπαιοι κοιμαστε με τα παπουτσια , εχετε διαβρωθει ,κινδυνευετε μερα με τη μερα να σας αφανησουν οι ισλαμο απλυτοι και η σκεψη σας ειναι τα συνορα της Ουκρανιας ? Η οικονομια σας καταρρεει ,δεν εχετε πετρελαιο,υγραεριο,ενεργεια αλλα εχετε χρεη. Και δεν γνωριζετε μια αρχη την αρχη του πολεμου. Ο νικητης τα περνει ολα και ο ηττημενος τιποτα. Καλη σας διασκεδαση.
ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ:
ΤΑ ΣΎΝΟΡΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ
Μονο που τα σύνορα αυτή τη φορά θα τα ορίσει ο Θεός.δεν θ αφησει τα κτήνη της ανθρωπότητας να κάνουν πράξη τα σχέδια τους.