ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ – Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ – Ο ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΔΑΣΜΟΙ ΣΕ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΘΑ ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ 145%

Κοινοποίηση:
china-usa

Οι τελωνειακοί δασμοί που επιβλήθηκαν σε κινεζικά προϊόντα από τις ΗΠΑ ανέρχονται πλέον στο 145%, σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα του Λευκού Οίκου, που δημοσιεύτηκε σήμερα, στο οποίο παρέχονται διευκρινίσεις σχετικά με τη νέα δασμολογική «επίθεση» εναντίον της Κίνας, που ανακοινώθηκε χθες Τετάρτη.

Σύμφωνα με το διάταγμα, που επιβεβαιώνει επίσης την αναστολή δασμών σε άλλες χώρες, οι δασμοί 125% που ανακοίνωσε χθες ο Ντόναλντ Τραμπ σε βάρος της Κίνας προστίθενται στους δασμούς 20% που ήδη επιβάλλονταν από τις αρχές Μαρτίου, στο πλαίσιο της μάχης κατά της παράνομης διακίνησης φεντανύλης, ενός ισχυρού οπιοειδούς που προκάλεσε μια σοβαρή υγειονομική κρίση στη χώρα. Προστίθενται επίσης στους δασμούς, που βρίσκονταν ήδη σε ισχύ, πριν από την επιστροφή του Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Το Πεκίνο, φαίνεται μάλιστα να έχει εκπονήσει και βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα σχέδια για να διαφοροποιήσει το οικονομικό του μοντέλο ώστε να έχει μικρότερη εξάρτηση από τις εξαγωγές.

Για την ώρα φαίνεται ότι θα στοχεύσει τομείς που συνδέονται με τους ψηφοφόρους του προέδρου Τραμπ, όπως είναι η γεωργία και η κτηνοτροφία, που αυτή τη στιγμή είναι δύο τομείς πολύ εκτεθειμένοι, καθώς η Κίνα είναι η βασική τους αγορά.

«Οι απειλές και οι εκβιασμοί δεν είναι ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης της Κίνας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπ. Εξωτερικών της Κίνας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Ειναι θεμα χρονου να βγουνε ολοι η δασμοι προς την κινα! ενα τηλεφωνο μακρια εαν σηκωσει το τηλεφωνο ο κινεζος τελειωσε δεν σηκωνει και πολυ χανονται δις δολλαρια καθε μερα.

    1. Το καλύτερο σχόλιο που έχω δει επειδή έχεις τόσο αναλυτική σκέψη θα έπρεπε να αρχίσεις να γράφεις τις ειδήσεις…

  2. Όσο και να φτάσουν οι δασμοί στο τέλος ξανά θα εισάγει ότι θέλει μέσω άλλων χωρών, αυτό έγινε το 2018 αγόραζαν οι Αμερικανοί μέσω Μαλαισίας τα Κινέζικα ηλιακά πάνελ… Τώρα οι δασμοί είναι για χιλιάδες προϊόντα αλλά όπως έχει αντέξει η Ρωσική οικονομία τις χιλιάδες κυρώσεις, το ίδιο θα γίνει πάλι ο μεγιστάνας Τραμπ ξέρει τι κάνει…

  3. Ξέρει ότι η Κίνα και η Ρωσία δεν είναι του χεριού του ο Τράμπης.
    Αλλά μπλοφάρει σαν αμερικανάκι που είναι.
    Οι καιροί έχουν αλλάξει και κανείς δεν δίνει δεκάρα τι θέλει η αμερική.

Leave a Response