ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ: ΒΙΑΣΑΝ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΚΕΠΑΣΑΝ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ – Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ BAYROU ΞΕΣΠΑ: «Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΗΞΕΡΕ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ!» – ΦΡΙΚΗ ΣΕ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Η Ευρώπη παγώνει μπροστά σε μια αδιανόητη αποκάλυψη που συνταράσσει τα θεμέλια της Γαλλικής κοινωνίας και ξεφτιλίζει την πολιτική και θρησκευτική ελίτ!
Στο σκοτεινό παρασκήνιο ενός «ιερού» καθολικού σχολείου, κρύφτηκαν επί δεκαετίες ανείπωτα εγκλήματα κατά αθώων παιδιών – εγκλήματα που σκεπάστηκαν με ντροπιαστικές σιωπές και πολιτικές πλάτες!
Στο επίκεντρο της φρίκης, η ίδια η κόρη του Πρωθυπουργού Bayrou σπάει τη σιωπή της και αποκαλύπτει με λυγμούς την εφιαλτική αλήθεια:
«Ο πατέρας μου ήξερε και δεν έκανε τίποτα για να μας σώσει!»

Το πολιτικό σύστημα βουλιάζει μέσα στη βρωμιά του, η κοινωνία ζητά δικαίωση, ενώ ο υπόκοσμος της «ηθικής» καταρρέει κάτω από το βάρος της αμαρτίας…

Στο επίκεντρο ενός ολοένα και διευρυνόμενου σκανδάλου σωματικής βίας και σεξουαλικής κακοποίησης, που φέρεται να έλαβε χώρα δεκαετίες πριν σε ένα Καθολικό σχολείο στην πατρίδα του, στα Πυρηναία, βρίσκεται ο Γάλλος Πρωθυπουργός François Bayrou…
Πάνω από 200 θύματα -ενήλικοι πλέον- αποκάλυψαν τον ψυχολογικό τρόμο, τους ξυλοδαρμούς και τους βιασμούς που φέρεται να υπέστησαν από ιερείς και δασκάλους στο σχολείο Notre-Dame de Bétharram από τη δεκαετία του 1950 έως το 2000. Μάλιστα, ορισμένοι κατηγορούν τον πρωθυπουργό ότι γνώριζε για τις αποτρόπαιες καταστάσεις που βίωναν, δεδομένου ότι ήταν τοπικός πολιτικός παράγων εκείνη την εποχή και αργότερα υπουργός Παιδείας. 
Ο Bayrou, από τη μεριά του, αρνείται οποιαδήποτε γνώση των κακοποιήσεων, ωστόσο το σκάνδαλο έλαβε νέες διαστάσεις αυτή την εβδομάδα, όταν η μεγαλύτερη κόρη του, Helen Perlan, 53 ετών, αποκάλυψε ότι και εκείνη είχε χτυπηθεί από ιερέα στο σχολείο – αν και επέμεινε ότι ποτέ δεν το ανέφερε στους γονείς της.
Σημειωτέον, κάποια από τα έξι παιδιά του Bayrou παρακολούθησαν το σχολείο και η σύζυγός του δίδασκε κάποια μαθήματα εκεί.
Η δε Perlan φάνηκε να αμφισβητεί την άγνοια του Bayrou για την υπόθεση του Bétharram. Σε συνέντευξή της στο Mediapart την Τετάρτη, δήλωσε ότι ο πατέρας της είχε συναντηθεί με έναν δικαστή που ερευνούσε κατηγορίες βιασμού εναντίον ενός από τους ιερείς του σχολείου τη δεκαετία του 1990. «Δεν νομίζω ότι [ο πατέρας μου] το θυμάται, αλλά ήμουν εκεί το βράδυ που γύρισε από τον δικαστή Mirand», είπε.
Ο πατέρας της την ρώτησε τότε αν πίστευε ότι οι κατηγορίες θα μπορούσαν να είναι αληθινές, πρόσθεσε.
Ο δικαστής Christian Mirand επιβεβαίωσε τη συνάντηση, ενώ ένας δάσκαλος του Bétharram και ένας μαθητής δήλωσαν δημοσίως ότι είχαν ενημερώσει τον Bayrou για τα προβλήματα.

Απειλές

Πολιτικά πρόσωπα από την ακροδεξιά και την ακροαριστερά απείλησαν να καταθέσουν πρόταση μομφής, η οποία θα μπορούσε να ρίξει τον Bayrou, όπως έκαναν πέρυσι με τον πρωθυπουργό Michel Barnier. Διορισμένος τον Δεκέμβριο από τον πολύχρονο σύμμαχό του, Πρόεδρο Emmanuel Macron, ο Bayrou βρίσκεται ήδη σε εύθραυστο έδαφος καθώς δεν έχει καταφέρει να περάσει τον προϋπολογισμό του 2026 στην κατακερματισμένη Βουλή. Αναμένεται να απαντήσει σε ερωτήσεις πριν από την κοινοβουλευτική έρευνα στις 14 Μαΐου.

«Ως πατέρας, με μαχαιρώνει στην καρδιά… είναι σχεδόν αβάσταχτο», δήλωσε ο Bayrou όταν έμαθε για την εμπειρία της κόρης του.
«Ποτέ δεν ενημερώθηκα για οτιδήποτε σχετικό με βία [στο σχολείο].»
Η Perlan είπε στο France Inter ότι «ήθελε να βγει μπροστά, για να πει “είμαι μία από αυτές στο Bétharram”, ώστε να μπορέσει να μιλήσει με [άλλα θύματα] — απλώς ένα ακόμη θύμα, ένα ανάμεσα σε άλλα, και η κόρη του πρωθυπουργού».
Ανέφερε την εμπειρία της σε συνέντευξή της στο Paris Match, λέγοντας ότι ένας ιερέας «με τράβηξε από τα μαλλιά, με έσερνε στο πάτωμα για αρκετά μέτρα, και μετά με χτύπησε και με κλότσησε παντού». Το περιστατικό συνέβη μπροστά σε δεκάδες άτομα, είπε, κανένα από τα οποία δεν τη βοήθησε. «Κατουρήθηκα και έμεινα έτσι όλη τη νύχτα, βρεγμένη και τυλιγμένη σαν μπάλα, μέσα στο υπνόσακό μου», πρόσθεσε.
Όπως και σε άλλες χώρες, η Γαλλία αντιμετωπίζει περιπτώσεις φερόμενων συγκάλυψης από την Καθολική Εκκλησία.
Πρόσφατα, ο αείμνηστος Αββάς Πιερ, ιερέας που ίδρυσε μια μεγάλη φιλανθρωπική οργάνωση για τους φτωχούς, αποκαλύφθηκε ως παιδόφιλος. Οι φερόμενες εγκληματικές πράξεις συνέβησαν σε βάθος δεκαετιών και έρευνες έχουν δείξει ότι οι ηγέτες της Γαλλικής Καθολικής Εκκλησίας γνώριζαν τη συμπεριφορά του, όπως και το Βατικανό.
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Έτσι θα έρθει ο αντίχριστος. Με τόση σαπίλα αντε να πεις στους άλλους ότι αυτός είναι ο χειρότερος όλων…Έτσι θα τον πιούμε. Αλοιμονο στους πολλούς γιατί οι λίγοι έχουν ήδη σχέδιο Β.

Leave a Response