ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ! Ο ΡΟΜΠΕΡΤ ΚΙΓΙΟΣΑΚΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ: «ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΡΑΧ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ!» – ΧΑΟΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ

Κοινοποίηση:
μπουμμμμμ

O γνωστός συγγραφέας και οικονομολόγος Ρόμπερτ Κιγιοσάκι προειδοποίησε ότι η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή κατάρρευση, την οποία είχε προβλέψει εδώ και χρόνια, βρίσκεται πλέον σε πλήρη εξέλιξη. Μιλώντας στους 2,7 εκατομμύρια ακολούθους του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter), ο Κιγιοσάκι τόνισε ότι οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο μιας βαθιάς οικονομικής ύφεσης. «Στο βιβλίο μου Rich Dad’s Prophecy είχα προειδοποιήσει ότι η μεγαλύτερη κατάρρευση στην ιστορία του χρηματιστηρίου θα σάρωνε την οικονομική σταθερότητα εκατομμυρίων επενδυτών. Αυτή η στιγμή έφτασε. Είμαστε σίγουρα σε ύφεση και πιθανότατα οδεύουμε προς μια οικονομική κατάθλιψη (depression).»

Στη συνέχεια, ο Κιγιοσάκι υπογράμμισε τρία περιουσιακά στοιχεία που, κατά τη γνώμη του, ξεχωρίζουν εν μέσω της κρίσης και δεν συνδέονται με το χρηματιστήριο. «Τι μπορεί να κάνει κάποιος; Όπως συμβουλεύω εδώ και χρόνια, προτείνω να στραφείτε σε περιουσιακά στοιχεία πέρα από τη Wall Street. Εδώ και καιρό προτρέπω τον κόσμο να επενδύσει σε αληθινό χρυσό, αληθινό ασήμι και, πλέον, σε Bitcoin.»

Ο οικονομολόγος υποστηρίζει ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Fed) και το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ενδέχεται να υποτιμήσουν το δολάριο για να στηρίξουν την οικονομία. Αυτή η κίνηση, σύμφωνα με τον ίδιο, θα πυροδοτήσει πληθωρισμό και θα εκτοξεύσει τις τιμές σπάνιων στοιχείων όπως ο χρυσός, το ασήμι και το Bitcoin. «Γιατί; Μετά από αυτή την κατάρρευση της “χάρτινης” αγοράς, εκατομμύρια ψεύτικα περιουσιακά στοιχεία θα εξαφανιστούν. Η Fed και το υπουργείο Οικονομικών πιθανότατα θα βάλουν τις εκτυπωτικές μηχανές να δουλέψουν στο μέγιστο, παράγοντας τρισεκατομμύρια σε ψεύτικο χρήμα, που θα γίνει ακόμα πιο απαξιωμένο. Τότε, το πραγματικό χρήμα – χρυσός, ασήμι και Bitcoin – θα δει την αξία του να απογειώνεται. Να θυμάστε: δεν είναι ότι αυτά ανεβαίνουν σε τιμή, αλλά το δολάριο χάνει την αξία του, κάνοντας τα πάντα πιο ακριβά – από το φαγητό και τη στέγαση μέχρι την ενέργεια. Αυτό είναι ο πληθωρισμός. Προετοιμαστείτε, έρχονται δύσκολες μέρες.»

Δασμοί και το παιχνίδι της “κότας”

Σχολιάζοντας τους δασμούς, ο Κιγιοσάκι έκανε μια αναδρομή στην παιδική του ηλικία: «Όταν ήμουν μικρός, η οικογένειά μου μετακόμισε από τη Χονολουλού στη Χίλο, μια πόλη με φυτείες ζάχαρης στη Χαβάη, τη δεκαετία του ’50. Εκεί, οι συμμορίες κυριαρχούσαν. Τα αγόρια μεγάλωναν σε ομάδες και συχνά προκαλούσαν ο ένας τον άλλον σε ένα παιχνίδι που το έλεγαν “κότα”. Δύο οδηγοί τοποθετούσαν τα αυτοκίνητά τους αντικριστά, σε απόσταση 400 μέτρων, και επιτάχυναν μετωπικά μέχρι κάποιος να λυγίσει και να στρίψει για να αποφύγει τη σύγκρουση. Τις περισσότερες φορές, ήταν απλές απειλές. Είδα μόνο δύο τέτοιες αναμετρήσεις, και και στις δύο οι οδηγοί υποχώρησαν. Σήμερα, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παίζει “κότα” με τις απειλές του για δασμούς. Θα δούμε ποιος παγκόσμιος ηγέτης θα υποχωρήσει πρώτος.»

Η “σφαγή” και οι περικοπές

Για την εσωτερική κατάσταση στις ΗΠΑ, ο Κιγιοσάκι αναφέρθηκε με δραματικό τρόπο: «Η Σφαγή με το Αλυσοπρίονο του Τέξας ήταν μια παλιά ταινία. Τώρα έχουμε ένα νέο θρίλερ: Ο Πρόεδρος Τραμπ και η Σφαγή DOGE με το Αλυσοπρίονο του Έλον Μασκ. Λυπάμαι για τα εκατομμύρια που χάνουν τις δουλειές τους, αλλά κάτι έπρεπε να γίνει. Ο Τραμπ και ο Μάσκ το κάνουν. Ακόμα και ο Γουόρεν Μπάφετ είπε: “Έπρεπε να γίνει”. Ένας άλλος σχολιαστής το παρομοίασε με χημειοθεραπεία – πιο επώδυνη από την ίδια την ασθένεια. Συμφωνώ ότι ο “βάλτος” της διαφθοράς πρέπει να καθαριστεί. Ωστόσο, αναρωτιέμαι: Θα αρκέσουν οι περικοπές; Μπορούν ο Τραμπ και ο Μάσκ να σώσουν το δολάριο; Δεν ξέρω. Αν αποτύχουν, εγώ θα συνεχίσω να επενδύω σε χρυσό, ασήμι και Bitcoin, γιατί δεν εμπιστεύομαι το διεφθαρμένο σύστημα.»

Ο χρόνος ως περιουσιακό στοιχείο

«Είναι αργά για να μάθουμε και να αλλάξουμε; Όχι», δήλωσε ο Κιγιοσάκι . «Ο χρόνος είναι πολύτιμος.» Επικρίνει το παραδοσιακό εκπαιδευτικό σύστημα, που καλλιεργεί τον φόβο για λάθη και αποτυχίες, εμποδίζοντας την οικονομική ελευθερία. «Τα σχολεία μας μαθαίνουν να φοβόμαστε αντί να μαθαίνουμε από τα λάθη μας», σχολίασε ένας χρήστης, συμφωνώντας μαζί του. Ο Κιγιοσάκι προτείνει την αυτομόρφωση μέσω πλατφορμών όπως το YouTube, προειδοποιώντας ωστόσο για την ανάγκη προσοχής: «Υπάρχουν εκεί έξω λαμπρά μυαλά, αλλά και απατεώνες.»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Στο «ψιλό κόσκινο» δεν βάζεις το αλεύρι και περιμένεις να πέσει απο κάτω. Κάνεις κινήσεις δεξιά – αριστερά, το κτυπάς απότομα με το ένα χέρι και με το άλλο το κρατάς γερά για να μην αναποδογυρισει και χαθεί χρήσιμο και άχρηστο υλικό μαζί.Η Πολιτική των «Δασμών» Τραμπ, έχει αυτήν ακριβώς την έννοια και τεχνική. Το κοσκίνισμα του έχει δώσει καθαρά αξιποιήσιμα αποτελέσματα και υπόσχεται ακόμη περισσότερα στην συνέχεια. Θέλει να απαλλάξει Αμερικανικές Παραγωγικές μονάδες από συγκεκριμμένους ξένους επενδυτές, Κινέζους, Γερμανους κλπ. Θέλει να καταρρεύσουν Εταιρείες που Αντιπροσωπεύουν εισαγωγές, Μεταφορές, Πωλήσεις αγαθών και Προϊόντων «Εισαγομένων». Θέλει να ενισχύσει ότι ήδη ποαράγεται αλλά και ότι θα μπορούσε να παραχθει εντός ΗΠΑ αντί να εισάγεται. Αυτούς τους στόχους φαίνεται να τους πετυχαίνει, αλλά και να φέρνει σε διάθεση διαπραγματεύσεως τους ξένους Ανταγωνιστές – Παραγωγους. Ασφαλώς θα καταρρεύσουν «επενδυτές και επενδύσεις» στόχοι. Ασφαλώς θα «χάσουν» αυτοί από τους οποίους θέλει να «απαλλαγεί». Οι υπόλοιποι θα είναι σε πορεία ωφέλειας και κερδοφοριας, σύντομα παρά το κοσκίνισμα Τραμπ με κραδασμούς, όμως «ελεγχόμενο».

  2. Οσοι ειχανε πληροφορηση απο τον λευκο οικο για ολα αυτα που κανει ο τραμπ θα εβγαλαν εκ. δολλαρια.
    Ο τραμπ ειναι τα παντα προεδρος-υπουργος οικονομικων-κεντρικος τραπεζιτης.

  3. Από το 2020 αυτός ο κύριος λέει ακριβώς το ίδιο, το λέει απλά μέχρι κάποια στιγμή να πέσει μέσα αν και όποτε πέσει…αξιοπιστία στο φουλ

Leave a Response