Γ. Καραϊσκάκης: Ο αθυρόστομος ΗΡΩΑΣ της Επανάστασης! Έβριζε και πολεμούσε και τους έγραφε ΟΛΟΥΣ στα αχαμνά του!

Κοινοποίηση:
karaiskakis_798212522 (1)

Ήταν εκείνος, από τούς αρχηγούς του ’21 που ξεχώρισαν στην επανάσταση! Το χαρακτηριστικό του ; Η ανεξέλεγκτη γλώσσα του ! Ο “γιος της καλογριάς” που έβριζεκαι ειρωνεύονταν τους εχθρούς δίχως να φοβάται. Ορεσίβιος και αδρός, ένας άνθρωπος που βρήκε διέξοδο, για να ξεπεράσει την οργή του και να επιβληθεί σ’ ένα δύσκολο γι’ αυτόν κοινωνικό περιβάλλον με βωμολοχικό λόγο. Και δεν είχε σταματημό , η βωμολοχία του ήταν συνεχής και έντονη. Οι ιστορικοί μάλιστα αναφέρουν πως τα παλικάρια που πολεμούσαν πλάι του είχαν αποδεχτεί αυτό το χούι του !

Vryzakis-Stratopedo_Karaiskaiki-570x471

Οι πιο πολλοί ιστοριογράφοι έλεγαν πως ο Γεώργιος Καραϊσκάκης γεννήθηκε το 1782 στη Σκουληκαριά Άρτας αν και δεν εξακριβώθηκε ποτέ ο τόπος και υπήρχαν κατά τους αιώνιες διαφωνίες γι αυτό. Ο Γιώργης ο Καραϊσκάκης έτσι όπως τον περιγράφει η ιστορία ήταν ο τύπος ο βαρύς με το χιούμορ το περίεργο , με τη επιβλητική ματιά…. ο αθυρόστομος επαναστάτης που δεν άφηνε καρφίτσα να πέσει κάτω…. Ο τύπος που θα πήγαινες μαζί του για ουζάκι και θα τον κοιτούσες αποχαυνωμένος να μιλά για την επανάσταση να στην περιγράφει λες κι ήσουν κι εσύ εκεί, να σε παθιάζει για την λευτεριά, να σου δίνει θάρρος ακόμα και σε μαύρη ώρα… να μην φοβάσαι θάνατο και να αντιμετωπίζεις τους πάντες με “αρχίδια”. Έτσι ακριβώς … με αρχίδια θα σου έλεγε… δεν θα στο έκοβε στην μετάφραση. Έλεγε τα πράγματα με το όνομά του , όποιο κι αν ήταν αυτό.

Karaiskakis_2

Έχει γραφτεί ότι χτυπήθηκε από φιλικό χέρι , ότι ήταν συνωμοσία ή ότι δεν ήταν (χωρίς ποτέ να διευκρινιστεί) ότι είδε ποιος τον βάρεσε και στα τελευταία του λόγια του αθυρόστομου ετοιμοθάνατου Καραΐσκάκη είπε με πυγμή: “Αν γίνω καλά θα τον γαμήσω εγώ αυτόν που με βάρεσε εάν ψοφήσω κλάστε μου το πούτσο “!

kar1

Να πώς απαντά ο Καραϊσκάκης στην πρόταση συμφιλίωσης που του στέλνει στα 1824 με επιστολή ο οπλαρχηγός της Ρούμελης Νικόλαος Στουρνάρης: «Γενναιότατε αδελφέ καπετάν Νικόλα, …είδα όσα με γράφεις. Έχει και τουμπερλέκια [τουρκικά όργανα του ιππικού] ο πούτσος μου, έχει και τρουμπέτες [ελληνικά όργανα]. Όποια θέλω από τα δυο θα μεταχειριστώ…». Η ανταπάντηση ήρθε στο ίδιο κλίμα: «Επειδή έχεις και τουμπερλέκια και τρουμπέτες βάστα, λοιπόν, διότι ο πούτσος μας και με τουμπερλέκια και με τρουμπέτες θέλει σε κυνηγήσει…».

Ρεσιτάλ σε…”κακές λέξεις, βρισιές και άλλα τέτοια….” έδωσε όταν περίμενε τους Οθωμανούς συνομιλητές του… Κάπου στο 1823 ο Καραϊσκάκης απαντάει σε αυτόν που έστειλαν οι Τούρκοι για το μήνυμα που θα μετέφερε στον αρχηγό του τουρκικού στρατεύματος των Τρικάλων Σιλιχτάρ Μπόδα: «Έλα, σκατότουρκε… έλα Εβραίε, απεσταλμένε από τους γύφτους έλα ν’ ακούσεις τα κερατά σας, -γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Τι θαρεύσετε κερατάδες… Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα!» (η αντιγραφή είναι από ένθετο περιοδικό απογευματινής εφημερίδας)

Στην εκστρατεία της Μεσσηνίας το 1825 όταν μάλωσε τον Κουντουριώτη του είπε:

— Ωρέ, Κουντουριώτη άκουγα και νόμιζα θα είναι όλο γιομάτο μυαλό το κεφάλι σου. Εσύ όμως έχεις τόσο μυαλό, όσο έχω ‘γω σπόρο στ’ αρχίδια μου!

Οι ιστορικοί αναφέρουν πως κάποτε στα χρόνια του εμφυλίου πολέμου στη Ελλάδα τον πέρασαν από δίκη για τη βωμολοχία και το βαρύ το στόμα που είχε. Εκείνος ο αρματολός…. δίχως όμως να είναι αμαρτωλός παρουσιάστηκε με όλο το θάρρος , το θράσος και τη δύναμη της επιβλητικότητας που είχε, στάθηκε μπροστά στον δικαστή και τους είπε:

«Γιατί μωρέ με φέρατε εδώ; Ποιο παράνομο έκανα;Φτου σας μωρέ, γιατί αν με δικάσετε για τη γλώσσα μου, εφτά ζωές να είχα, δεν θα τη γλίτωνα. Το έχω χούι μωρέ. Δεν είμαι όμως κακός Έλληνας εγώ». Ένας από τους δικαστές του είπε: «Καραΐσκάκη σου είπαμε να το κόψεις αυτό το χούι». Κι εκείνος απάντησε ορθά κοφτά: «Κυρ – Πάνο είσαι περίπου 70 χρονών. Σου έχω πεί πολλές φορές να κόψεις το χούι που έχεις να γκαστρώνεις τις τσούπρες. Εσύ όμως δεν το ‘κοψες! Εσείς μωρέ δεν βλέπετε τις προστυχιές που κάνετε με τους αγάδες και τους μπέηδες;» Έκανε μεταβολή και έφυγε.

Ποιος είπε ότι οι ήρωες του 40… τα παλικάρια του 21…ήταν οι “ευγενείς” που μιλούσαν με το σεις κ με το σας; Ποιοι επαναστάτες ήταν αφρόκρεμα της κοινωνίας με γαλλικά και πιάνο; ΓΕΝΝΑΙΟΙ που έδιναν το αίμα τους για την λευτεριά και την πατρίδα και έριχναν και τα βρισίδια τους… Άνθρωποι αγράμματοι πολλοί από αυτούς που αυτό που ήξεραν ότι αξίζει να πεθάνουν για την πατρίδα , την θρησκεία , την λευτεριά και την οικογένειά τους. Και τα έβαζαν με Θεούς και δαίμονες και δεν φοβόντουσαν τον Χάρο. Καιροφυλακτούσαν και όταν έβλεπαν να πλησιάζει… το υποδέχονταν όρθιοι με ψηλά το κεφάλι, αγέρωχοι και ατρόμητοι!

Ένας Καραϊσκάκης σας χρειάζεται… αλλά πού…. οι θρύλοι γεννιούνται μια φορά …. χάνονται μα δεν ξεχνιούνται! Τώρα κι αν τον ήθελε ο τόπος μας τον Γιώργη….

«Όταν θέλω γίνομαι άγγελος και όταν θέλω διάβολος. Εις το εξής έχω απόφασιν να γένω άγγελος»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

64 Σχόλια

  1. Αν ζούσε στα χρόνια μας θα ήταν στην φυλακή,(μαζί με Κολοκοτρώνη,Παπαφλέσα,Διάκο,Μπότσαρη,Κανάρη,Μιαούλη κα), γιά σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.Οι σαμαροβενιζελογεωργιάδηδες… θα υποστήριζαν το οθωμανικό μνημόνιο της τότε δανειακής σύμβασης.

    1. αν διαβάσεις ιστορία θα δεις ότι ο καραϊσκάκης πήγε να ληστέψει τον κολοκωτρόνη και τον ζαήμη και τους έκαψε τα σπίτια στην πελοπόνησο

      1. Κι οι απόγονοι του πήγαν εξορία στην Σμύρνη γιατί ήταν κλέφτες καί πυρομανείς κι είχαν τραγικό τέλος στην Σμύρνη.Πήγαν από συνωστισμό.
        Α ρε ανιστόρητοι,έχετε κι άποψη!!!

  2. ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕΓΑΛΕ ΚΑΡΑΊΣΚΑΚΗ. ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΒΟΥΤΥΡΟΜΠΕΜΠΕΔΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΔΑΧΤΥΛΑΚΙ ΣΟΥ, ΗΡΩΑ, ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΊΣΚΑΚΗ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821 ΣΗΜΕΡΑ ΔΕ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΕΛΛΑΔΑ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ ΤΟΥΣ;

  3. ρε φιλε, ρε τσιρακι του σόρος, ρε δοσιλογε του κερατά, ποιος σου εδωσε το δικαιομα να υποτιμας του Ελληνες Εθνικιστες; που τους εχοσαν στην φυλακη χωρις δικη!!! χωρις κατηγοριες!!! με ψευτικα στοιχια γιατι τους χαλαγανε την μανεστρα και τους εκοβαν επειδη τους εκοβαν ψηφους τους μίσους τους εχοσαν στην φυλακη και τους αλλους μισούς του απαγορευσαν να μιλανε!!! οπως τους ηρωες του 1821 τους Δικασανε για δικα σου συμφέροντα κολωκτρόνη, Νικηταρα και τοσοι αλλοι σχεδον ολοι οι καπεταναίοι εστι και σημερα τα ιδια κανουν με τους Ελληνες Εθνικιστες τους χρυσαυγήτες. και εσύ πεζεις το ρολο του δοσιλογου και το παιχνιδι του σόρος, τοτε ηταν οι κοτσαμπακιδες τώρα ειναι καποιοι σαν και εσενα που δεν θελουν την Ελλαδα Ανεξαρτητη!!!

  4. POIOS SAS EIPE RE OVRIOI VYZANTINA SKOULIKIA POS AN ZOUSAN SHMERA 8A HTAN POLITIKOI. H XAZOMARA SAS AN8ELLHNES KAI OVRIOI EINAI EKTOS ORION.
    AN ZOUSAN SHMERA ESAS KAI TIS GENIES SAS 8A ESFAZAN PROTA.

  5. Φαντάζομαι πόσα θα έλεγε ο Καραϊσκάκης αν ζούσε σήμερα, στους τωρινούς εβραίους που μας κυβερνούν…

    1. ευτυχως υπαρχουν οι ναζηδες της χαβγης να τους παλευουν, χαχαχχαχα

      1. εβραιολαγνος 26/03/2015 at 12:30 am
        ρε κωλοεβραιε, τους νάζι και των χιτλερ ποιος των πλήρωσε για να σας στήλη στο Νταχάου? εσείς η ίδιοι, φάρα σου έβαλε των χιτλερ γιατί η πλούσιοι εβραίοι να έχουν όλο των πλούτο στα χέρια τους, και γιαυτό έγιναν όσα έγιναν, η μεγαλύτερη ναζιστές είναι η εβραίοι

  6. ΟΣΟ ΔΙΑΒΑΖΩ ΜΕΡΙΚΑ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΝΑΣ (ΠΟΥ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΟΤΙ ΠΕΘΑΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ) ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΕΙΩΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΤΟΣΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΩΣΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΛΑΚΙΑ.
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΧΑΜΕΝΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΝΤΕ ΚΑΜΙΑ ΠΙΠΑ Ή ΠΑΙΞΤΕ ΚΑΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΑ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΑΣ

  7. είναι βέβαιο και εξακριβωμένο ότι τον έφαγαν πισώπλατα και πως τα βόλια δεν ήταν από την πλευρά των εχθρών αλλά από την πλευρά των Ελλήνων, μάλλον Άγγλοι τον καθάρισαν από τη μέση διότι κατάλαβαν πως ήταν τόσο δυνατός, έξυπνος και θαρραλέος που θα ελευθέρωνε τις υπόδουλες ακόμα περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδος γεγονός που αποτελούσε εμπόδιο στα σχέδια τους που ήθελαν την νεοσύστατη χώρα μας μικρή και εξαρτώμενη από αυτούς…
    Κολοκοτρώνης, τον ρίξανε φυλακή επειδή ήταν φιλορώσος…
    Πλαπούτας Δημήτρης, Δεληγιάννης Κανέλλος, στη φυλακή και αυτή τάχα σαν συνωμότες…
    Νικηταράς, καθότανε και ζητιάνευε στο πεζοδρόμιο της Ευαγγελίστριας στον Πειραιά, γέρος και τυφλός…
    Ανδρούτσος, τον πετάξανε από την Ακρόπολη συνωμοτικά…
    Διάκος Αθανάσιος, τον αφήσανε μόνο του να πολεμάει, έπεσε ηρωικά…
    Παπαφλέσσας, τον αφήσανε μόνο του και αυτόν, έπεσε ηρωικά…
    -είμαστε σκατόψυχοι, παμπόνηροι, ύπουλοι και φιλοχρήματοι, ντροπή μας δεν μας άξιζε η λευτεριά…

    1. φιλε απο ιστορια εχεις μαυρα μεσανυχτα… χαβγιτης εισαι ασφαλως ε

  8. “Aς ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.”
    Ζοζέ Σαραμάγκου

    1. Και αυτοί που εκμεταλλεύονται τα λεφτά του δημοσίου (κόμματα, δημόσιοι υπάλληλοι κλπ.), ιδιωτικές τσέπες έχουν.

  9. ΒΑΛΕ ΚΑΜΙΑ ΞΕΒΡΑΚΩΤΗ ΡΕ ΧΙΟ , ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΘΕΜΑΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΩΡΕ ΩΡΕΣ

  10. <>
    ———————————————————————-
    AΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΑ, ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ.
    ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΜΟΛΟΝΟΤΙ ΑΠΕΙΛΗΣΕ – ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ- ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΑ ΑΧΑΜΝΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΟΧΡΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΥΡΤΗ ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΟΔΟ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΕΝ ΤΟΥΟΤΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Ο ΙΔΙΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΣ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΛΑΤΟ. ΟΥΤΕ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΑ ΑΧΑΜΝΑ ΤΟΥ ΤΙΣ ΛΙΡΕΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΕ Η ΚΛΙΚΑ ΚΩΛΛΕΤΗ-ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ-ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΥ, ΟΥΤΕ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΑ ΑΧΑΜΝΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΤΟΝ ΣΚΟΥΡΤΗ, ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ Β’ΕΜΦΥΛΙΟ ΣΤΟΝ ΜΩΡΙΑ.

    ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΥΤΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΕΡΣΧΕΛΙΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΥΦΟΥΣ.

    ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ

  11. Mάλλον υπάρχουν πολλοί γύφτοι, σκατότουρκοι, Εβραίοι ακόμα άμα κρίνω από τα σχόλια κάποιων κουφαριών, σιγά μη σας κάνω την τιμή να σας αποκαλέσω ανθρώπους!

  12. ΝΩΝΤΑ ΑΝΑΡΧΟΚΟΥΜΟΥΝΙ ΕΙΣΑ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΣΑΙΤ.ΞΟΥ ΚΑΤΙΝΑ.

    1. εχεις γνωση δημοτικου σχολειου πανω στο θεμα.κατινα
      και δεν ειμαι αναρχοκουμουνι ειμαι με τον μεγαλο ηγετη αντωνη σαμαρα

      μαθετε αντικειμενικα την ιστορια ζωα

      1. να ξεκληριστει ολοκληρη η οικογενεια αυτου που φερει τον σαμαρα ως μεγαλο ηγετη…..ελεος σκατανθρωπε…

  13. ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ 14/10/2014 at 8:49 pm
    χαζούς,βλάκες,άμυαλους και προσκυνιμένους σαν εσένα θα έσφαζε,κομμούνια που δε πιστεύουν στο ΘΕΟ ,στη Πατρίδα και το Έθνος

    1. προσκυνημενοι παντα και τωρα ειναι οι φασιστες οπως εσυ

  14. οταν καταλαβετε βρωμεροι νεοελληνες οτι σας ελευθερωσαν οι μεγαλες δυναμεις και οι βρωμεροι κατσαπλιαδες καραισκακης και σια κανανε απλα ενα ψευτοανταρτικο τα ξαναλεμε
    ζωα ψαχνετε ηρωες στα αποβρασματα της κοινωνιας

    1. εσεις ρε μας ελευθερωσατε;εσεις οι κολοαλβανοι,στην τουρκοκρατια εισασταν η συμαχοι και οι χαφιεδες των τουρκων!

    2. Οι μεγάλες δυνάμεις ήταν αντίθετες στην απελευθέρωση της Ελλάδος.

    3. ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΗΘΕΛΑΙ ΝΑ ΠΗΔΗΞΕΙ ΡΕ ΝΩΝΤΑ ΟΧΙ ΕΣΕΝΑ.ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ?

  15. ΗΤΑΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΦΑΝΗΚΕ ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΟ.
    ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΑΣΕ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟ ΤΟΝ ΑΛΗΤΗ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΟ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΟΥ ΒΡΩΜΕΡΟΥ ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΥ, ΤΟΝ ΤΑΤΣΗ ΜΑΓΓΙΝΑ, ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΙ ΣΤΗΝ Β΄ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΑΚΙ ΑΝΤΙ ΝΑΤΟΥ ΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΚΕΙΝΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ, ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΑΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΛΙΚΑ ΤΟΝ ΦΑΓΑΝΕ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ.

    ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΔΕΝ ΣΤΗΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

  16. Ηγέτης και Ήρωας…στο μικρό του νύχι να του μοιάζαν οι ψευτοσωτήρες μας κι όλα γύρω θα ήταν κάπως διαφορετικά..Εσένα nwntas τι σου αξίζει?? ξού μωρή κουνίστρα…

  17. Αν ζουσε σημερα ο Καραισκακης θα ηταν ανταρτης στα βουνα και θα κυνηγουσε χρυσαβγιτες και κεφαλαιοκρατες .

    1. Οι ηρωες του 21 ηταν ανθρωποι εντελως αντιθετοι με αυτα τα διεθνιστικα που πιστευεις εσυ και αγαπουσαν την Ελλαδα. Μαζι σου δεν θα ξοδευε παραπανω απο μια σφαιρα. Πες οχι στα ναρκωτικα. Προκαλουν παραισθησεις και στρεβλωση της πραγματικοτητας.

      1. Εισαι ασχετος. Αναρχικοι ηταν. Σιγα μη τους ενοιαζε η Ελλαδα και το καθε εθνος και θρησκεια. Αλλα με αυτα τα χορτα σας ταιζουνκι εσεις τα καταπινετε. Κοντρα στην καθε εξουσια παλευανε.

        1. Σοβαρέψου ρε τύπε,γελάνε και οι πέτρες με τις φίφες που γράφεις!
          Αλήθεια,επειδή ήταν αναρχικοί ορκίστηκαν “για του χριστού την πίστη την αγία ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ”;
          Ο δε Κολοκοτρώνης,πιστός στο “ούτε θεοί,ούτε αφέντες”,είπε “ο Θεός έβαλε την υπογραφή του και δεν την παίρνει πίσω”…
          Καλά αφού οι αγωνιστές του ’21 ήταν αναρχικοί,γιατί είχαν οπλΑΡΧΗΓΟΥΣ;
          Βέβαια υπάρχει και μια ένδειξη για το ότι ήταν αναρχικοί.Το μίσος που είχαν για τους εβραίους(βλ.Τρίπολη).Ως γνωστόν,ούτε και ο μπακούνιν τους συμπαθούσε ιδιαιτέρως…
          Υ.Γ. Λύσε μου μια,άσχετη με το θέμα,απορία.Το σύνθημα του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα “PATRIA O MUERTE”(ΠΑΤΡΙΔΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ),θεωρείται αναρχικό και διεθνιστικό;

          1. Ποτε ορκιστηκε ο καραισκακης βρε ασχετε για του χριστου την πιστη την αγια, που ειχε τις χριστοπαναγιες ψωμοτυρι?

          2. Αλλο πατριδα και αλλο εθνος μην τα μπερδευετε στο μυαλουδακι σας.

          3. Ο Καραϊσκάκης έλαβε μέρος σε έναν εθνοαπελευθερωτικό αγώνα “για του χριστού την πίστη την αγία ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”!Επίσης,για να λάβει μέρος στην επανάσταση,έγινε από “διάβολος” “άγγελος”…Υποθέτω ότι μπορείς να δεις την διαφορά και να καταλάβεις ότι από την αρχή μέχρι το τέλος,γράφεις μόνο ανοησίες.
            Η “πατρίδα” και το “έθνος” είναι δυο διαφορετικές έννοιες,δεν είναι όμως έννοιες ασύνδετες,μάλλον αλληλένδετες έννοιες είναι.
            Πάντως το ότι θεωρείς τους επαναστάτες του ’21,αναρχικούς,έχει την μεγαλύτερη πλάκα!!!
            Φαντάζομαι τον Κολοκοτρώνη στην Πνύκα,να μιλά στους νέους για τις αναρχοαυτόνομες κοινότητες,τα κοινόβια και τις λοιπές μπούρδες και λιώνω από τα γέλια.
            Πάντως σου δίνω συγχαρητήρια,είσαι πολύ διασκεδαστικός!
            Υ.Γ.1) Εάν είχες έστω και λίγο από το “μυαλουδάκι” που γράφεις,τα σχόλιά σου δεν θα ήταν “ωδή στην βλακεία”…
            Υ.Γ.2) Στο έγραψα ρε καημένο και δεν το κατάλαβες,οπότε στο ξαναγράφω μήπως και το καταλάβεις,ΑΦΟΥ ΣΕ ΧΑΛΑΕΙ ΤΙ ΤΟ ΠΙΝΕΙΣ;

      2. Διαβασε τον Θουριο του Ρηγα και μετα ελα να μου πεις.

        Βουλγάροι κι Αρβανίτες, Αρμένιοι και Ρωμιοί,
        Αράπηδες και άσπροι, με μια κοινήν ορμή,
        Για την ελευθερίαν, να ζωσωμεν σπαθί,

        1. Εν τάξη,αφού δεν σου “έκατσε” η πρώτη μπούρδα,επιστρέφεις,προσπαθώντας να “πετάξεις την μπάλα στην εξέδρα”…Δυστυχώς για ‘σένα παρά είσαι στραβοκλώτσης,με αποτέλεσμα η μπάλα να μην φτάσει ούτε μέχρι το άουτ.
          Το ότι πιστεύεις ότι όλοι οι αγωνιστές του ’21 είχαν διαβάσει και ασπαστεί τον “Θούριο”,είναι μια “ενδιαφέρουσα” θεωρία…Πάντως το γεγονός ότι ο Ρήγας Φεραίος,διαχωρίζει τις φυλές και τα έθνη(δεν μιλάει για τον “λαό”,έτσι γενικά),έπρεπε να σε προβληματίσει.
          Από ‘κει και πέρα,γιατί μένεις μόνο στον Ρήγα Φεραίο και αφήνεις στην άκρη τον Διονύσιο Σολωμό: “Απ’ τα κόκαλα βγαλμένη,των ΕΛΛΗΝΩΝ τα ιερά και σαν πρώτα ανδρειωμένη χαίρε,ω χαίρε ελευθεριά”.Έτσι κι αλλιώς,τόσο ο “Θούριος”,όσο και ο “Ύμνος εις την ελευθερία”,για την ελευθερία μιλούν.
          Οπότε,όπως υποθέτω ότι καταλαβαίνεις,πάλι μπούρδες γράφεις…
          Όσο θα “μεταφράζετε” την ιστορία κατά το δοκούν,μήπως και αποκτήσουν κάποια βάση οι διεθνιστικές και εθνομηδενιστικές “θεωρίες”,τις οποίες ασπαστήκατε,τόσο η ιστορία θα σας κάνει πλάκα και θα καταδεικνύει την ασχετοσύνη σας!
          Υ.Γ.1) Το να αναφερθώ στον Αδαμάντιο Κοραή,στον Αλέξανδρο Υψηλάντη,στον Ιωάννη Καποδίστρια κ.α. ή στην ωραιότατη απάντηση του Καραϊσκάκη(βλ.δεύτερη παράγραφος του παρόντος άρθρου),το θεωρώ περιττό.Έτσι κι αλλιώς δεν κατέχεις από αυτά.
          Υ.Γ.2) Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού…Απ’ότι καταλαβαίνω όμως,όσο και να σε χαλάει εσύ θα συνεχίσεις να το πίνεις…

          1. Ιασων ο ασχετος οπως παντα κανει γαργαρα τον Ρηγα τον Πρωτοπορο της διεθνισιτκης επαναστασης. Φυσικα και ο Ρηγας ενωνει ΟΛΟ τον λαο εναντια της ιθυνουσα ταξη της Οθωμανικης αυτοκρατοριας.

            Να σφάξουμε τους λύκους, που στον ζυγόν βαστούν,
            ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, σκληρά τους τυραννούν.

            Ο κόσμος να γλιτώσει, απ’ αύτην την πληγή,
            κι ελεύθεροι να ζωμεν, ΑΔΕΛΦΙΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΗΝ.

            Βεβαια κατοπιν οι αστοι καπελωσαν την επανασταση κει την πλασαραν ως και καλα εθνικη γιατι οπως ολοι ξερουν ο ενικισμος ειναι η ιδεολογια της αστικης ταξης.
            Αλλα βεβαια το μυαλουδακι σου δεν φτανει μεχρι εκει.

          2. Καλά,από τα γραφόμενα,φαίνεται καθαρά το πόσο “άσχετος” είμαι και το πόσο “σχετικός” είσαι…
            Όσον αφορά τον Ρήγα,μόνο εσύ είδες ότι “έκανα γαργάρα”,αντίθετα με ‘σένα,που μέχρι στιγμής δεν έχεις πει τίποτε επάνω σε αυτά που αναφέρω(πως θα μπορούσες άλλωστε).
            Το ότι μένεις κολλημένος μόνο σε ένα έργο του Ρήγα,καταδεικνύει και την ασχετοσύνη σου ή μάλλον καταδεικνύει ότι μόνο αυτό σας “δίδαξε” ο ιστρούΧτορας.
            Αλήθεια,γιατί δεν αναφέρεσαι και στην περιβόητη “Χάρτα”,την οποία ο ίδιος ο Ρήγας ονόμασε “Χάρτα της Ελλάδος” και όχι απλώς “Χάρτα”;
            Η “Χάρτα της Ελλάδος”,πέρα από το γεωγραφικό ενδιαφέρον,έχει και ιστορικό.Η χάρτα αυτή,συνδέει το παρελθόν της Ελλάδος με το παρόν.Στην χάρτα γίνεται αναφορά στα αρχαία τοπωνύμια,σε ιστορικές μάχες της αρχαιότητας,σε ιστορικά πρόσωπα μέχρι και σε αρχαία επιγράμματα και νομίσματα.
            Με λίγα λόγια,”Η Χάρτα της Ελλάδος”,είναι ένα έργο περισσότερο “εθνικιστικό” παρά “διεθνιστικό”…
            Ένα άλλο στοιχείο που καταδεικνύει την ασχετοσύνη σου(το πρώτο είναι το ότι μένεις κολλημένος μόνο σε ένα έργο του Ρήγα Φεραίου),είναι το ότι μένεις κολλημένος μόνο σε ένα πρόσωπο του “Ελληνικού Διαφωτισμού”.Επί παραδείγματι,έχεις να αναφέρεις κάτι για τον Αδαμάντιο Κοραή;Σύγχρονος του Ρήγα Φεραίου ήταν.Μάλλον τον Κοραή τον “μποϊκοτάρει” ο ιστρούΧτορας σου,αφού δεν συνάδει με τις διεθνιστικές και εθνομηδενιστικές θεωρίες σας…
            Τέλος,”λεπτομέρεια” είναι και το ότι,ο Ρήγας Φεραίος,για την επίτευξη του “καλλίτερα μιας ώρας(και όχι μόνο) ελεύθερης ζωής”,ήρθε σε επαφή ΜΟΝΟ με τους ελληνικούς πληθυσμούς των Βαλκανίων και εν γένει της διασποράς.
            Υ.Γ.1) Εάν η αστική τάξη είχε ως ιδεολογία τον εθνικισμό,τότε δεν θα επεδίωκε την διάλυση των εθνών-κρατών και την δημιουργία κρατών-συνονθυλευμάτων…Εάν όμως είχες λίγο από αυτό το “μυαλουδάκι” που αναφέρεις,δεν θα έγραφες αυτές τις μπούρδες!
            Υ.Γ.2) Είναι βέβαιον ότι το “δις εξαμαρτείν” δεν είναι προνόμιο του σοφού ανδρός ή του ανθρώπου γενικότερα.Το “τρις εξαμαρτείν” όμως,είναι αποκλειστικό προνόμιο και “τιμή” του πανηλίθιου.Περαστικά σου…

  18. Τέτοιοι ΑΝΤΡΕΣ λείπουν στην σημερινή εποχή. Τέτοιοι Έλληνες έπρεπε να υπήρχαν σήμερα. Τέτοιους Βουλευτές θα έπρεπε να είχαμε.

  19. απλα βρωμερος υπανθρωπος.αυτος σας αξιζει βρωμεροι νεοελληνες

    1. εσυ τι εισαι ρε και βριζεις τους ελληνες;μαλακα ελληνοφωνε τουρκαλβανε! να πας στην αλβανια να φας ψωμι!

  20. Τι καλα θα ητανε να δημιουργηθει μια Ελληνικη κινηματογραφικη εταιρια, οπου εμεις οχι χολυγουντ και λοιποι, θα βγαζουμε ιστορικα και βιογραφικα κινηματογραφικα εργα και ταινιες ακομα και εμπορευσιμες οχι μονο για εκπαιδευτικους λογους, για την Ελληνικη Ιστορια σε ολες τις εποχες και περιοδους…

  21. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΣΗΜΕΡΑ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΥ ΦΡΑΠΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ.ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ.

Comments are closed.