Γιατί η “αριστερή” αξιολόγηση είναι ακόμη στον αέρα;

Κοινοποίηση:
troika (1)

«Καυτή» Σαρακοστή διανύουν στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα να δίνει μάχη σε δύο μέτωπα: Την καυτή πατάτα του προσφυγικού και τη συμφωνία, που στην παρούσα φάση βρίσκεται στον αέρα. Τα κυβερνητικά στελέχη φαίνεται πως έχουν ρίξει όλο το βάρους στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, καθώς η πίεση προς την Ελλάδα συνεχώς μεγαλώνει, ωστόσο την ίδια ώρα το οικονομικό επιτελείο και τα στελέχη της κυβέρνηση που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Όλα τα μέτωπα παραμένουν ανοιχτά και η διαπραγμάτευση δεν ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς, αφού από τη μία η κυβέρνηση πρέπει να πείσει τους δανειστές ότι με τα νέα μέτρα θα καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό και από την άλλη, το ΔΝΤ επιμένει στη σκληρή στάση.

Μπορεί ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος να δηλώνει αισιόδοξος ότι στις 22 Απριλίου κυβέρνηση και δανειστές θα έχουν καταλήξει σε συμφωνία και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη να δηλώνει πως η διαπραγμάτευση θα έχει κλείσει πριν από το δικό μας Πάσχα, όμως ο δρόμος για τη συμφωνία… είναι στρωμένος με αγκάθια.

Από την ημέρα που αποχώρησαν οι εκπρόσωποι των Θεσμών λόγω του Πάσχα των Καθολικών, το οικονομικό επιτελείο βρίσκεται σε αναμμένα κάρβουνα και επί καθημερινής βάσης πραγματοποιεί συσκέψεις επί συσκέψεων προκειμένου στις 2 Απριλίου, όταν και αναμένεται να επιστρέψει το κουαρτέτο στη χώρα μας, να ξεκινήσει η νέα διαπραγμάτευση. Και παρότι το Μέγαρο Μαξίμου δηλώνει αισιόδοξο για άμεση συμφωνία, οι πιέσεις από την πλευρά των δανειστών και κυρίως του ΔΝΤ δεν εμπνέουν εφησυχασμό.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΗ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΟΝΤΙΚΟΜΑΜΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΔΟΛΟ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΚΛΙΣΜΑ ΤΖΑΤΖΙΚΑΤΟ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΗ Ο ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ Κ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΥΣΚΑ.

Comments are closed.