Είναι δυνατόν;; Διαβάστε πόσα δισεκατομμύρια στην Ευρώπη πάνε στο βόθρο των ναρκωτικών!

Κοινοποίηση:
151221-drugs-stock

Αθώες ψυχές νέων ανθρώπων που πάνε χαμένες..

Τουλάχιστον 24 δισ. ευρώ τον χρόνο για παράνομες ναρκωτικές ουσίες δαπανούν οι Ευρωπαίοι σύμφωνα με έκθεση για τις αγορές ναρκωτικών στην ΕΕ, που δημοσίευσαν το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας και η Ευρωπόλ.

Σύμφωνα με τα πορίσματα της έκθεσης, πρόκειται για μια από τις πιο κερδοφόρες δραστηριότητες για το οργανωμένο έγκλημα στην Ευρώπη.

«Τα παράνομα έσοδα από το εμπόριο ναρκωτικών μπορούν να χρηματοδοτούν τη λαθραία διακίνηση μεταναστών και την τρομοκρατία», δήλωσε ο  Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά την παρουσίαση της έκθεσης.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της Ευρωπόλ, Ρομπ Γουεϊνράιτ, υπογράμμισε πως το λαθρεμπόριο ναρκωτικών «αποτελεί σημαντική απειλή για την εσωτερική ασφάλεια της ΕΕ».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα φετινά πορίσματα, η κάνναβη είναι το πιο διαδεδομένο ναρκωτικό στην Ευρώπη, καταλαμβάνοντας το 38% της αγοράς παράνομων ναρκωτικών (9,3 δισ. ευρώ ετησίως). Ακολουθεί η ηρωίνη (6,8 δισ. ευρώ ετησίως), η κοκαΐνη (5,7 δισ. ευρώ ετησίως) και τέλος, τα κύρια συνθετικά διεγερτικά, όπως αμφεταμίνη, μεθαμφεταμίνη και MDMA (1,8 δισ. ετησίως).

Επιπλέον, από την έκθεση προκύπτει ότι ενώ εξακολουθούν να υφίστανται οι παραδοσιακές διαδρομές διακίνησης, παρατηρείται όμως  ταχύς ρυθμός μεταβολής της αγοράς ναρκωτικών λόγω της παγκοσμιοποίησης και της τεχνολογίας.  Η παραγωγή ή διακίνηση ναρκωτικών συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές, στην Ευρώπη και αλλού, αλλά εμφανίζονται και νέες ζώνες παράνομης διακίνησης

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: