Ο Μάρδας μίλησε! Δεν μας ενοχλούν τα capital control, αφού οι συνταξιούχοι εξυπηρετούται ηλεκτρονικά!!!

Κοινοποίηση:
ÃÅÑÌÁÍÉÁ - ÓÕÍÅÄÑÉÏ ÔÏÕ ECONOMIST "GREECE GERMANY BUSINESS FORUM, RESTORING CONFIDENCE AND NAVIGATING FOR NEW TRADE, INVESTMENT AND STARTUP" ÌÅ ÔÇÍ ÓÕÌÌÅÔÏ×Ç ÅËËÇÍÙÍ ÕÐÏÕÑÃÙÍ ÓÔÏ ÂÅÑÏËÉÍÏ(EUROKINISSI/ÂÁÓÉËÇÓ ÊÏÕÔÑÏÕÌÁÍÏÓ)

Τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την διαπραγμάτευση και τις προκλήσεις της ελληνικής οικονομίας σχολίασαν ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας και η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη στο επιχειρηματικό συνέδριο που διοργανώνει ο Economist στο Βερολίνο.

Η κ. Κατσέλη σημείωσε χαρακτηριστικά πως αν κλείσει η συμφωνία τώρα, η εκτίμηση για άρση των capital controls οριοθετείται στο επόμενο 4μηνο, δηλαδή τον Σεπτέμβριο. 

Στις δηλώσεις του ο κ. Μάρδας τόνισε την ανάγκη ενός επενδυτικού σοκ άνω των 100 δισ. ως το 2022 υπό ένα φιλικότερο πλαίσιο. Βασικά στοιχεία όπως είπε, προς αυτή την κατεύθυνση είναι η δυνατότητα αδειοδότησης εντός 6-8 μηνών. Παράλληλα, η προσέλκυση διεθνών εταιρειών που δεν έχουν παρουσία στα Βαλκάνια ή την Τουρκία.

Επίσης οι χαμηλές τιμές για την αγορά εγκαταλελειμμένων εγκαταστάσεων στις βιομηχανικές ζώνες της χώρας και η εκμετάλλευση των τεράστιων δυνατοτήτων στον τουρισμό (πχ ιαματικός τουρισμός και εκμετάλλευση των πηγών στην Ελλάδα).

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Μάρδας είπε ότι στην ουσία δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα με τα capital controls, από τη στιγμή που η επιχειρηματική κοινότητα στην Ελλάδα εξυπηρετείται. Πρόσθεσε ότι οι συνταξιούχοι μπορούν να κάνουν ηλεκτρονικά τις συναλλαγές τους

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Τι λες ρε παλιοθυληκο.ντροπή σου.έμεινε ρε ξεφτιλισμένε σύνταξη.στον αγυριστο

  2. ΚΑΛΑ ΛΕΕΙ.
    ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ. ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΛΕΦΤΑ ΕΝΟΧΛΟΥΝ.

    1. Δυστυχώς έτσι είναι που τα λες. Όταν εμείς είμαστε απένταροι και δεν κινούμε χρήματα αυτά τα λαμόγια είναι που έχουν πρόβλημα.

Comments are closed.