Οι δανειστές επέβαλαν τελικά τις απόψεις τους για το νέο υπέρ-Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων: Στη διοίκηση του θα συμμετέχει με ενισχυμένο ρόλο στέλεχος επιλογής της τρόικας, ενώ τα έσοδα του από την πώληση περιουσιακών στοιχείων θα διατίθενται σχεδόν εξ ολοκλήρου για την αποπληρωμή δημοσίου χρέους. Στη συμφωνία που επιτεύχθηκε για τη διάρθρωση και τον τρόπο λειτουργίας του νέου φορέα, προβλέπεται επίσης ότι σε θυγατρική του Ταμείου θα εισέρθουν και οι μετοχές των εταιρειών κοινής ωφελείας (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΠΑ), οι οποίες περιλαμβάνονται στο πλάνο ιδιωτικοποιήσεων.
Το τελευταίο μέρος της σκληρής διαπραγμάτευσης αφορούσε τον τρόπο λήψης αποφάσεων για αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας – δηλαδή για την πώληση εταιρειών, πακέτων μετοχών, ακινήτων κλπ. Το ζήτημα ήταν ουσιαστικά ποιός θα έχει τον πρώτο λόγο στη διαχείριση του Ταμείου και στις ιδιωτικοποιήσεις.
Η αντιπαράθεση κατέληξε σε συμβιβασμό, με τη συμφωνία ότι τα πάντα να αποφασίζονται κοινή συναινέσει. Χωρίς να γίνει καταγραφή των όρων σε γραπτό κείμενο, συμφωνήθηκαν τα βασικά σημεία λειτουργίας του Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων – από το ποιος θα κινεί τα νήματα και θα κρατά τις ισορροπίες στον νέο φορέα, μέχρι τι θυγατρικές θα έχει και με ποιά περιουσιακά στοιχεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, συμφωνήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος να είναι Έλληνας, αλλά το Ταμείο να λειτουργεί υπό την εποπτεία συμβουλίου όπου η τρόικα θα έχει βαρύνοντα λόγο και θα μπορεί να ασκεί βέτο για σημαντικές αποφάσεις.
Επικρατέστερος για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου εμφανίζεται ο νυν πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας.
Το Ταμείο πρέπει να είναι σε θέση να λειτουργεί μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2016