Τι θα πουλήσει η καθεμία:
– Το ΤΑΙΠΕΔ, που θα φέρει εις πέρας τα εκκρεμή projects αποκρατικοποιήσεων ( (ΟΛΘ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εταιρεία αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, Ελληνικό, Αστέρας, Αφάντου Ρόδου, ΔΕΣΦΑ)
– Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), το οποίο θα διαχειρίζεται τα πακέτα τραπεζικών μετοχών που κατέχει το Δημόσιο
– Μία νέα εταιρεία συμμετοχών, στην οποία θα περιέλθουν οι μετοχών επιχειρήσεων κοινής ωφελείας (ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ κλπ), που βρίσκονται στα χέρια του Δημοσίου
– Την κρατική εταιρεία ακίνητης περιουσίας ΕΤΑΔ, με χαρτοφυλάκιο από 80.000 δημόσια ακίνητα.
Όσον αφορά την ακίνητη περιουσία, αρχικά η ελληνική πλευρά ήθελε να μη μεταφερθούν στο Ταμείο όλα όσα ελέγχει σήμερα το Δημόσιο, παρά μόνο μέρος τους. Οι δανειστές επέμειναν και επέτυχαν τελικά να ενταχθούν όλα τα ακίνητα, δίχως εξαιρέσεις.
Ένα άλλο σημείο που επίσης δεν «πέρασε» της ελληνικής πλευράς αφορά την ευελιξία στη διάθεση των εσόδων που θα συγκεντρώσει το ΤΑΙΠΕΔ από τις επτά εν εξελίξει αποκρατικοποιήσεις. Το ελληνικό αίτημα ήταν να μη διατεθούν όλα για την αποπληρωμή του χρέους, όπως προβλέπει ο ιδρυτικός νόμος του ΤΑΙΠΕΔ, παρά ένα μέρος να δοθεί στην ανάπτυξη, όπως προβλέπεται για το νέο Υπερταμείο. Ούτε αυτή η πρόταση φαίνεται να περνάει.