Τα φρεσκοπλυμένα ρούχα μυρίζουν μούχλα; Τότε το πλυντήριο μπορεί να χρειάζεται καθάρισμα. Πέντε συμβουλές για το πώς να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες οσμές του πλυντηρίου.
- Πλύσιμο σε υψηλή θερμοκρασία
Τα βακτήρια συχνά ευθύνονται για τις δυσάρεστες οσμές στο πλυντήριο. Κολλάνε στο πλυντήριο ή στη θήκη και σχηματίζουν μια λιπαρή μεμβράνη με την πάροδο του χρόνου. Αυτό το στρώμα λίπους μπορεί να αναπτύξει μια δυσάρεστη οσμή με την πάροδο του χρόνου, αλλά συνήθως δεν είναι επιβλαβές.
Οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα πλένουν στους 30 έως 40 βαθμούς – Αυτά τα «οικολογικά προγράμματα» εξοικονομούν χρόνο και χρήμα. Για να απαλλαγείτε από τη στιβάδα των μικροβίων και μαζί και τη μυρωδιά τους, θα πρέπει να πλένετε τα ρούχα σας στους 60 βαθμούς μία ή δύο φορές το μήνα με ενισχυμένο απορρυπαντικό. Σε αντίθεση με τα απλά υγρά απορρυπαντικά, αυτό διαλύει τα μικρόβια με προσθήκη λευκαντικού και η υψηλή θερμοκρασία τα σκοτώνει.
- Καθαρίστε τη θήκη απορρυπαντικού
Γενικά θα πρέπει να αφήνετε το συρτάρι του απορρυπαντικού λίγο ανοιχτό μετά το πλύσιμο για να στεγνώσει.. Είναι καλύτερα να ξεπλένετε το συρτάρι του απορρυπαντικού κάτω από το νερό της βρύσης. Σε περίπτωση βαριών επιχρισμάτων, μια παλιά οδοντόβουρτσα είναι κατάλληλη για τρίψιμο.
- Τακτική αφαλάτωση
Στα βακτήρια και τα μικρόβια αρέσει να εγκαθίστανται σε εναποθέσεις αλάτων. Η αφαλάτωση συνιστάται μόνο για λόγους κόστους. Υψηλά ποσοστά ασβεστίου στο πλυντήριο αυξάνουν σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας. Για να αποφευχθεί η ασβεστοποίηση, το απορρυπαντικό θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεως της συσκευασίας.
- Καθαρίστε το καουτσούκ της πόρτας
Το καουτσούκ της πόρτας είναι επίσης ένα ιδανικό μέρος αναπαραγωγής βακτηρίων. Μετά από κάθε πλύση, τα υπολείμματα υγρασίας και απορρυπαντικού συγκεντρώνονται στο λάστιχο της πόρτας. Αν παρατηρήσετε μια λιπαρότητα στην πτυχή του λάστιχου, απλά σκουπίστε με ένα πανί. Αφήστε την πόρτα ανοιχτή μετά το πλύσιμο έως το εσωτερικό του πλυντηρίου να στεγνώσει.
- Καθαρισμός με ξύδι; Οχι!
Σε αυτή την περίπτωση οι κατασκευαστές και οι ειδικοί συνιστούν: ο καθαρισμός με ξύδι μπορεί να κάνει μεγαλύτερη ζημιά στο πλυντήριο παρά να αφαιρέσει την ασβεστοποίηση και τις ακαθαρσίες. Το ξύδι προσβάλλει τα υλικά στεγανοποίησης και μπορεί να εξαπλωθεί επίμονα σε όλο το μηχάνημα.