Τα αναμενόμενα άκουσε ο Γκίκας Χαρδούβαλης κατά τη σημερινή συνεδρίαση του eurogroup, καθώς για μια ακόμη φορά του κατέστη σαφές πως δεν πρόκειται να αποδεσμευτεί ούτε σεντ αν πρώτα δεν εκπληρωθούν οι μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης.
Πιστός υπηρέτης όμως της ίδιας πολιτικής και ο νέος υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, δεν τόλμησε να ψελλίσει τίποτε περισσότερο από ένα «yes men», διαβεβαιώνοντας μάλιστα πως μέχρι τέλος του μήνα η ελληνική κυβέρνηση θα αποδείξει και πάλι ότι είναι υπάκουο σκυλί των ξένων οικονομικών συμφερόντων.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινκ σημείωσε ότι το Ταμείο είναι έτοιμο να διαθέσει τα 2 δισ. ευρώ αμέσως μόλις εκπληρωθούν τα προαπαιτούμενα.