«Η εξέλιξη της «Μακεδονίας» (ενν. στην Ευρωπαϊκή Ένωση) είναι ουσιαστικά μπλοκαρισμένη, λόγω του ότι δεν έχει διευθετηθεί η διένεξη για το όνομα» δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ και πρόσθεσε ότι είναι σε συζητήσεις για το θέμα και με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ενώ ανέφερε ότι το θέμα συζητήθηκε και στο πλαίσιο της πρόσφατης συνάντησης ηγετών της περιοχής στο Ντουμπρόβνικ.
«Πιστεύω ότι πρέπει πάντα να βλέπουμε ότι για τη «Μακεδονία» θα μπορούσε να έχει μεγάλη σημασία να υπερβεί κάποτε τη διένεξη του ονόματος. Και, χωρίς συμβιβασμούς αυτό δεν θα είναι εφικτό» δήλωσε η κ. Μέρκελ κατά τη διάρκεια της «θερινής» συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα, στο Βερολίνο. Επισημαίνεται ότι η καγκελάριος αναφερόταν, στις απαντήσεις της, στην πΓΔΜ ως «Μακεδονία».
Η κ. Μέρκελ σημείωσε ακόμη ότι τα ζητήματα των μειονοτικών δικαιωμάτων στη χώρα θα διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στην ενταξιακή πορεία της προς την ΕΕ.
Ερωτηθείσα εάν θα μπορούσε να φανταστεί «μια δημιουργική λύση» για το ζήτημα της ονομασίας και εάν προτίθεται να εμπλακεί προσωπικά στο θέμα, η καγκελάριος τόνισε ότι ο αριθμός των πιθανών συνδυασμών (ενν. για το όνομα) είναι περιορισμένος και επισήμανε ότι δεν θα ήθελε να τους «κάψει» αναφέροντάς τους δημοσίως. «Εάν έλεγα κάτι εδώ, θα μπορούσαμε να στοιχηματίσουμε εάν θα έρθουν δύο διαψεύσεις -μια από τη «Μακεδονία» και μία από την Ελλάδα- ή μόνο μία διάψευση. Σε κάθε περίπτωση, αυτή η εκδοχή δεν θα είναι πλέον πιθανό να έρθει ποτέ» δήλωσε και διευκρίνισε ότι η ίδια διεξάγει τις συζητήσεις της εμπιστευτικά.
«Αυτό και μόνο είναι αρκετά δύσκολο. Έχω επανειλημμένα φάσεις που ασχολούμαι προσωπικά με το θέμα και μετά υπάρχουν πάλι φάσεις όπου αφήνεις την υπόθεση να ησυχάσει λίγο. Θα έρθει, με βεβαιότητα, πάλι η χρονική στιγμή που και εγώ προσωπικά θα προσπαθήσω πολύ για αυτό. Αλλά τελικά, κοιτάξτε, εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε, αλλά εάν οι ίδιοι οι συντελεστές δεν σημειώσουν πρόοδο, τότε δεν ωφελεί και η δική μου βοήθεια σε κάτι» επισήμανε.
Θα ήταν καλύτερα να μην είχες γεννηθεί, υποκείμενο …Δωροθέα, όταν παρουσιάζεσαι να μην έχεις πρόβλημα, ως αναίσθητο και ανυπόληπτο άτομο, που συλλαμβάνεσαι ανιστόρητη. Διότι, δεν είναι το όνομα «Μακεδονία» που βάζεις στο απύλωτο στόμα σου, παλιοξεφτίλα, αλλά η ξεδιαντροπιά σου, η αγραμματοσύνη σου, το ανύπαρκτο επίπεδό σου. Πως δέχεσαι, μωρή, να λες ένα Σλάβο, Μακεδόνα και πως τολμάς και μιλάς περί Ελλάδος και …Μακεδονίας, ενώ κι’ ένας κλητήρας, που δεν είναι πράκτορας ή αγορασμένος, γνωρίζει ότι Ελλάδα και Μακεδονία είναι ένα πράγμα. Δεν είναι μακριά η ώρα που θα μετανιώσετε πικρά για τις πουστιές σας, βάρβαροι. Παριστάνετε τους σπουδαίους αλλά τους εβραιοσιωνιστές τους προσκυνάτε σαν δούλοι κι’ ενώ βάζετε τη μούρη σας εκεί που δεν σας πέφτει λόγος, για τη σφαγή στη Γάζα τσιμουδιά, ψοφίμια. Ουστ, ρε.
Τι δεν σας βγαινει….κυρια Μερκελ και βγαζετε τετοιο μισος κατα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ?Παντος εγω θα σας προσκαλουσα να πιναμε κανενα ρακακι και να τα λεγαμε λιγο στη γλωσσα μου(σιγουρα δεν θα χρειαζοταν διερμηνεας)για να σας κανω να παρετα πισω αυτες τις μπουρδες που λετε.Την χωρα μου θα την μεγαλωσουμε δεν θα την μικρυνουμε.
Προσπαθηστε να αντιληφθειτε οτι δε λεει ‘μακεδφονια’ επειδη ειναο ανθελληνηστρια απαραιτητα. Ετσι εχει οεραει διεθνως αυτο το ονομα. Οι ξενοι δεν εχουν την ευαισθησια μας να κατσουν να σκεφτουν πως θα αποκαλεσουν τα σκοπια…
Τη πρωτιά πάντως την κατέχει ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης που στη δήλωση του στα ΜΜΕ για το θέμα των Σκοπίων δήλωσε μεταξύ άλλων: »Το όνομα αυτό…σε δέκα χρόνια θα το έχομε (κρητική διάλεκτος του ρήματος έχω) ξεχάσει» Όταν λοιπόν το δηλώνει ευθαρσώς ο πρωθυπουργός της χώρας, γιατί να μη αποκαλέσει και η Άντζελα τα Σκόπια Μακεδονία…. ε;
Το εχομε δεν ειναι κρητικη διαλεκτος, αγραμματε φιλε φασιστα. Ειναι η καθαρευουσα του εχουμε.
θα μπορούσες άνετα να βάλεις και κανένα τόνο σε ότι γράφεις φίλη μου μορφωμένη Κοντσίτα…με τις υγείες σου.