«Πράσινο φως» του ΣτΕ στην έναρξη της λειτουργίας του πληροφορικού συστήματος διεκπεραίωσης των δηλώσεων νομιμοποίησης αυθαιρέτων

Κοινοποίηση:
ste

«Ναι» στην έναρξη της λειτουργίας του πληροφορικού συστήματος διεκπεραίωσης των δηλώσεων νομιμοποίησης αυθαιρέτων με βάση το νέο νόμο (4178/2013) είπε το Συμβούλιο της Επικρατείας απορρίπτοντας την προσφυγή τριών κατοίκων του Αμαρουσίου.Οι δικαστές απέρριψαν ως αβάσιμη την επίμαχη προσφυγή με την οποία οι κάτοικοι ζητούσαν την αναστολή των σχετικών υπουργικών αποφάσεων αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί να ειπωθεί ότι ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα ταυτίζεται με τις διατάξεις του προγενέστερου νόμου 4014/2011 που έχουν κριθεί αντισυνταγματικές από την Ολομέλεια του ΣτΕ.
Οι σύμβουλοι Επικρατείας υπογραμμίζουν πως «δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι πρόκειται ουσιαστικά για το ίδιο νομικό ζήτημα, αλλά ούτε μπορεί να θεωρηθεί ότι οι διατάξεις του νόμου 4178/2013 είναι «πέρα από κάθε αμφιβολία αντισυνταγματικές».
Οι δικαστές απέρριψαν την αίτηση των κατοίκων καθώς, όπως επισημαίνουν, δεν επικαλέστηκαν, ούτε απέδειξαν ότι θα υποστούν, «ευθέως και αμέσως, από την εκτέλεση των επίμαχων υπουργικών αποφάσεων, συγκεκριμένη και ανεπανόρθωτη ή δυσχερώς επανόρθωση βλάβη, αν ευδοκιμήσει η κυρία προσφυγή που έχουν καταθέσει».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: