«Ατομική Βόμβα» στο λιμάνι της Παροικιάς στη Πάρο – Ξεφορτώνουν υγρά καύσιμα στην προβλήτα δίπλα σε εκατοντάδες επιβάτες – Το λιμεναρχείο περιμένει πρώτα να γίνει «ΚΟΛΑΣΗ» για να παρέμβει;

Κοινοποίηση:
paros-1-makeleio

Στη Παροικιά ,το λιμάνι του κοσμοπολίτικου νησιού της Πάρου και ενός από τους δημοφιλέστερους προορισμούς παγκοσμίως, τα βυτιοφόρα μεταφοράς καυσίμων ξεφορτώνουν δίπλα στους επιβάτες και η τήρηση των κανόνων ασφαλείας φαντάζει…ανέκδοτο!

Δεκάδες βυτιοφόρα-βόμβες μεταφέρουν εύφλεκτα καύσιμα σε απόσταση αναπνοής από επιβατηγά πλοία που εκτελούν δρομολόγια προς το νησί των Κυκλάδων.

paros-2-makeleio

Από θαύμα μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποιο σοβαρό ατύχημα από υπερθέρµανση και έκρηξη γειτονικών οχηµάτων.Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων αλλά και παραθεριστών, βυτιοφόρα Φ.Ι.Χ. της εταιρείας ΕΚΟ μεταφέρουν υγρά καύσιμα κοντά στο σημείο επιβίβασης – αποβίβασης των οχηματαγωγών – επιβατών στο λιμάνι της Παροικιάς.Φυσικά χωρίς να τηρηθούν τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας, που προβλέπονται από το άρθρο 25 του Γενικού Κανονισμού Λιμένα.

paros-3-makeleio

Είναι προκλητική η εικόνα-εν μέσω κορύφωσης της τουριστικής περιόδου-στο λιμάνι της Παροικιάς να γίνεται τόπος μεταφόρτωσης καυσίμων, ενώ από το σημείο να διέρχονται πεζοί και οχήματα χωρίς κανέναν έλεγχο ή απαγόρευση!

paros-4-makeleio

Το makeleio.gr ζητεί για προφανείς λόγους δημοσίου συμφέροντος, να διενεργηθούν άμεσα οι αναγκαίοι έλεγχοι , για να διαπιστωθεί εάν τηρούνται και πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου για τις συνθήκες μεταφοράς και διακίνησης των πετρελαιοειδών , όπως προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις.

paros-5-makeleio

Αναμένουμε επίσης να φιλοξενήσουμε τις τοποθετήσεις και τους ισχυρισμούς της εταιρείας για τα όσα σημαντικά καταγγέλουν εις βάρος της αλλά και τις ενέργειες των αρμόδιων αρχών (Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Λιμεναρχείο Παροικιάς Πάρου κτλ) που είναι υπεύθυνοι για την λειτουργία του λιμανιού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Τωρα σοβαρα, ξερετε τι εχει να γινει ΕΑΝ 1/100 ΣΚΑΣΕΙ ΤΟ ΒΥΤΙΟ με την ευφλεκτη Βενζινη/πετρελαιο που περιεχει μεσα;
    Ειδικα αν ειναι Βενζινη (και όχι πετρελαιο).
    —————-
    Απο ολους οσους επιβατες ειναι εκτος του καραβιου
    (ενω ειναι ακομα εκτος πλοιου το βυτιοφορο) και σε πρόσοψη ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ με το Βυτιοφόρο ανεξαρτητων δεκάδων ή εκατονταδων μέτρων από αυτό, δεν θα βρεθεί ουτε καν 1 κοκκαλακι από το σωμα τους.
    Θα γινουν σκόνη απλά. Θα ΕΞΑΕΡΩΘΟΥΝ μαζι με τα ρουχα τους, ειδικα αυτοι που ειναι οσο κοντα τυχαινει να βρισκονται στο Βυτιοφόρο.
    Ποσο μαλλον που η θερμοκρασια στο σημειο 0′ του Βυτιοφορου, θα αγγιξει ας πουμε περιπου τους 500C`βαθμους και ανω στανταρ.
    —————-
    Δηλαδη πιο λιανά να το πουμε:
    Σαν να μεταφερεις μια ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ (πλουτωνίου ή Ουρανιου) καβαλα πανω σε ενα μεταφορικο φορτηγό ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ομως,
    (ασχετα ποσο καλά την εχουν δεμενη με ιμάντες) και να περνα διπλα σου το μεταφορικο φορτηγό, και απλά να σου περνά απαρατήρητο, και να λες: «Α ενα καθημερινο φορτηγό».
    —————-
    Αλλα ειπαμε: «Εδω είναι HELLADISTAN»!
    Οι ευθυνες και αποδοσεις δικαιοσυνων επιρρίπτονται μετά το ΧΑΟΣ…

  2. αμα δεν σας αρεσει να πατε στο καρπενησι για διακοπες

  3. Αυτο δεν συμβαινει μονο στην Παρο.
    Σε ολα τα νησια παει και δενει αυτο το πλοιο της ΕΚΟ.
    Σκασιλα τους για τον κοσμο που ειναι διπλα.
    Το μονο που τους ενοιαξε ηταν οι σκατορωσοι που ηρθαν για διακοπες, γιατι βλεπεις ο Ελληνας δεν εχει να δωσει για διακοπες.
    Αλητες

  4. Επικίνδυνες καταστάσεις.Και επιτρέπει το λιμενικό να ξεφορτώνει καύσιμα τόσο κοντά σε επιβάτες?

Comments are closed.