Έφυγε απο τη ζωή σε ηλικία 74 ετών, ο ηθοποιός Ρίτσαρντ Κέιλ, μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες φιγούρες της σειράς των ταινιών Τζέιμς Μποντ. Ο… Ρίτσαρντ Κέιλ ήταν ο άνθρωπος που ενσάρκωσε στην ταινία «Η κατάσκοπος που με αγάπησε» δίπλα στον Ρότζερ Μουρ, τον χαρακτήρα του «Σαγόνια».
Ο Κέιλ όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Κέλι Σάντσες, πέθανε την Τετάρτη σε νοσοκομείο του Φρέσνο, στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Ρίτσαρντ Κέιλ πέθανε στο Saint Agnes Medical Center, όπως είπε η εκπρόσωπος χωρίς να αποκαλύψει την αιτία θανάτου, επικαλούμενη το ιατρικό απόρρητο του ασθενούς
.
Ο γιγαντόσωμος επιβλητικός Κέιλ με ύψος περίπου 2,20 μέτρα ήταν ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους κακοποιούς στην ιστορία των ταινιών του πράκτορα 007, παίζοντας το 1977 στη μεγάλη επιτυχία « Η κατάσκοπος που με αγάπησε» και στο «Moonraker» του 1979 και τις δυο φορές στο πλευρό του Ρότζερ Μουρ.

Ο ίδιος είπε ότι ο ηθοποιός είχε αποτραβηχτεί από την υποκριτική εξ αιτίας ενός ατυχήματος με φορτηγό πριν από μερικά χρόνια που του προκάλεσε δυσκολίες στο περπάτημα. Παρέμεινε όμως ενεργός στο «κύκλωμα» των φανατικών οπαδών του Τζέιμς Μποντ υπογράφοντας χιλιάδες αυτόγραφα.