Το ακούσαμε και αυτό! Σε πλειστηριασμό και ουρές για αιγοπρόβατα ! Τιμές; Μοναδικές…. 22 ευρώ το «κεφάλι»!!!
Μεγάλες ουρές αναμένεται να σχηματιστούν σύμφωνα με πληροφορίες σε λίγες μέρες στο Δημαρχείο Πολυγύρου, στη Χαλκιδική.
Έτσι πιστεύουν τουλάχιστον οι υπάλληλοι του δήμου . Μάλιστα τονίζουν ότι από την περασμένη Πέμπτη, την ημέρα που έβγαλαν την ανακοίνωση τους παίρνουν συνέχεια τηλέφωνο υποψήφιοι αγοραστές και όχι μόνο! Δεκάδες είναι εκείνοι που ρωτούν να μάθουν λεπτομέρειες γι’ αυτή την… αλλόκοτη δημοπρασία!
Σύμφωνα με δημοσίευμα απογευματινής εφημερίδας «Τα ζώα θα πωληθούν, είμαστε πια σχεδόν βέβαιοι. Ειδάλλως θα σφαγιαστούν και θα δοθούν στον Στρατό ή σε ιδρύματα. Θα μπει τέλος σε μια υπόθεση που κρατά επτά χρόνια» λέει αντιδήμαρχος Δημήτρης Ζαγγίλας.
Σε κτηνοτροφική μονάδα του δήμου θα μείνουν 93 πρόβατα και κατσίκια μέχρι τις 21 του Οκτώβρη που θα ξεκινήσει η δημοπρασία.Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για 34 πρόβατα (31 θηλυκά και τρία κριάρια) και 59 κατσίκια (48 θηλυκά και 11 αρσενικά) . 22 ευρώ το κεφάλι ενώ ως τιμή εκκίνησης έχει οριστεί το ποσό των 2.030 ευρώ για όλο το κοπάδι.
Στο δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «Τα ζώα κατασχέθηκαν από μια ηλικιωμένη και τον αδελφό της, που λειτουργούσαν παρανόμως τη μονάδα εντός οικισμού, κάτι που απαγορεύουν η Περιφέρεια και οι κτηνιατρικές υπηρεσίες. Εξαντλήσαμε τα περιθώρια συνεργασίας με τους ιδιοκτήτες των ζώων και δεν μας μένει άλλη λύση. Βάλαμε ακόμα και δικούς μας ανθρώπους να φροντίζουν τα πρόβατα, αλλά το κόστος είναι μεγάλο» εξηγεί ο κ. Ζαγγίλας.
Πρότειναν πριν ξεκινήσει η διαδικασία της δημοπρασίας, στην ιδιοκτήτρια να φτιάξει νόμιμο στάβλο αλλά εκείνη δεν συμφώνησε.