Κουλούρι Θεσσαλονίκης…165 μέτρων γύρω από τον Λευκό Πύργο! (φωτο)

Κοινοποίηση:
KOULOURI_473_355

Φτιάχτηκε σήμερα το μεγαλύτερο κουλούρι στην Θεσσαλονίκη το οποίο… κύκλωσε τον Λευκό Πύργο και χόρτασε πολύς κόσμος! Το κουλούρι είχε μήκος 165 μέτρα και 76 εκατοστά, ενώ εργάστηκαν για αυτό από τις πρώτες πρωινές ώρες ομάδες και μέλη του σωματείου αρτοποιών »Προφήτης Ηλίας».

Για το γευστικό αυτό αποτέλεσμα χρειάστηκαν 700 κιλά αλεύρι και 250 κιλά σουσάμι, τα οποία έγιναν μικρά κουλούρια που εν συνεχεία ενώθηκαν κι έτσι το τεράστιο κουλούρι που δημιουργήθηκε τοποθετήθηκε πάνω σε μια κόκκινη εξέδρα, όπως διαβάσαμε στο thestival.gr

koulourithessaloniki

Πλήθος κόσμου είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται στον Λευκό Πύργο από το πρωί για να θαυμάσει το γιγαντιαίο κουλούρι αλλά και να… δοκιμάσει λίγο.

Το τελευταίο κομμάτι κόλλησαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα τουρισμού Σπύρος Πέγκας και ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Το κουλούρι – γίγας φιλοδοξεί να μπει στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες και αποτελεί την πρώτη δράση του Food Festival Θεσσαλονίκης.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΤΙ ΑΛΛΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ;;;…..ΕΔΩ ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΔΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΕΣ!!!!

Comments are closed.