Που μπορεί να βρεθεί κανείς με ένα «κλικ»το οποίο το νομίζει αθώο.Ενημερώνομαι υπεύθυνα και «σερφάρω» με προσοχή!
Ιδιαίτερα προσεκτικοί οφείλουν να είναι οι χρήστες του διαδικτύου αναφορικά με τα ζητήματα ασφαλείας καθώς ελλοχεύουν πολλοί κίνδυνοι.
Οι έμπειροι χρήστες γνωρίζουν καλά τις «παγίδες» του διαδικτύου, είτε εκείνες συνδέονται με κακόβουλα λογισμικά είτε απλά με την έλλειψη αξιοπιστίας των ιστοσελίδων ή των blogs που πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο.
Φίλε αναγνώστη,
Να είσαι υποψιασμένος!
Αγνόησε ύποπτες λεζάντες που προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή με φωτισμούς, περίεργους ήχους ή υποσχέσεις για καταβολή τεράστιων ποσών. Συνήθως τέτοιου είδους banners αποσκοπούν είτε στην εξάπλωση ιών είτε στην εξαπάτηση άπειρων χρηστών.
Πρόσεχε που «πατάς»!
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε links (συνδέσμους), τα οποία σε μεταφέρουν από την ιστοσελίδα στην οποία «σερφάρεις» σε κάποια άγνωστη-αναξιόπιστη! Ακόμα και αν έχεις διαλέξει ένα αξιόπιστο site για την ενημέρωση σου, οφείλεις να «κλικάρεις» προσεκτικά για να μη βρεθείς σε «άγνωστα μονοπάτια», όπως διαβάσαμε και στο cretalive.com
Μη δίνεις τα προσωπικά σου στοιχεία!
Πλήθος εταιριών ζητούν τα προσωπικά στοιχεία των πελατών τους προκειμένου να τους αποστείλουν ενημερώσεις ή πρόσθετο διαφημιστικό υλικό.
Τα προσωπικά στοιχεία ή οι αριθμοί πιστωτικών καρτών πρέπει να δίνονται με μεγάλη προσοχή, όπως για παράδειγμα σε περιπτώσεις συμμετοχής σε διαγωνισμούς. Καλό θα είναι πριν πάρεις μέρος σε διαγωνισμούς να συμβουλεύεσαι πάντα τους αντίστοιχους όρους συμμετοχής και να δίνεις ιδιαίτερη προσοχή στα «μικρά γράμματα» που μπορεί να κρύβουν κινδύνους.